28 Mayıs 2013

Günün 2. İstifası: Mehmet Özdilek

Hasan Akıncıoğlu'nun ardından Mehmet Özdilek de istifasını açıkladı ve işler ilginç bir hal aldı. Biz de dahil son dönemde istifa çağırısı yapan Antalyaspor taraftarlarına "Sezon sonunda Akıncıoğlu ve Özdilek aynı gün istifa edecek." deseler alaycı alaycı epey bir gülerdik herhalde o cümleyi kuran kişiye ama bugün gerçekleşen durum tam da bu...


Akıncıoğlu'nun istifasının ardından Küheylan belli başlı senaryoları zaten yazmış, hepsi de olası senaryolar ama Özdilek'in istifası yukarıda da belirttiğim gibi işi daha ilginç bir hale getirdi. Bu istifayla Akıncıoğlu'nun da geri dönmeyeceği bana göre kesinleşti ve bu bir devrin tam anlamıyla kapandığı anlamına geliyor.

Şu an olaya ilişkin ilk izlenimlerimizi olabildiğince aktarmaya çalışıyoruz; çünkü nedir veya ne değildir şeklinde bir değerlendirme yapmak şu an için pek mümkün değil. Zaten hali hazırda "ailevi sebepler" nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Akıncıoğlu'nun ardından Özdilek'in de istifa etmesi kafaları karıştırmak için yeterli iken ortalığın biraz yatışmasını beklemekte fayda var.

Antalyaspor taraftarı için en büyük yanılgı bu istifaları zafer olarak görmek olur. Bu istifalar bir zafer değil, bir şans ve bu şansı iyi değerlendirmek için uğraşmak zamanıdır şimdi...Bu bağlamda şu an için bu istifalara sevinmek yerine temkinli olalım ve kapanan bu devrin etkisinden bir an önce çıkıp yeni dönem için plan ve önerileri oluşturmaya başlayalım. Yeni dönemi taraftarın da aktif bir katılımı ile şekillendirebilirsek Antalyaspor için her şey daha güzel olacaktır. Gerekli değerlendirmeleri de bazı şeyler netleştikçe zaten yaparız.

Camiamıza hayırlı olsun.




 

2 yorum:

  1. çok alakalı olmasada gençlerbirliğinde fuat çapa ile yollar ayrıldığında bülent uygun ismi geçiyordu ve gençlerin taraftarı klübe bülent uygunun gelmesini istemediklerini klübe mektupla ilettiler benzer durumda benzer tepkileri ortaya koymalıyız diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Antalyaspor bir proje takımıydı ve yapılması amaçlanan bir çok proje başarıyla devam ederken bu istifalar Antalyaspor'un başa dönmesine neden olacaktır. Şahsen Mehmet Özdilek'in teknik direktör olarak değilde sportif direktör olarak daha başarılı olacağını düşünen biriyim çünkü kadro seçimlerini ve maç içi hamlelerini başarılı bulmuyorum. Fakat yapılan 5 yıllık plan meyvelerini vermeye başlamışken bu istifalar Antalyaspor'a karşı beslediğim tüm ümitleri öldürdü. Akıncıoğlu ve Özdilek kadar Sedat Karabük'ün de istifası onca emeğin çöpe atılması anlamına geliyor. Okulları tek tek dolaşarak yetenek arayan böylesine başarılı bir yapılanma resmen yıkıldı. Şahsi fikrim mevcut oyuncu kadrosunun da dağılacağı kanaatinde bu oyuncuların Antalyaspor'a gelmesindeki önemli etkenlerin başında Mehmet Özdilek'in karizması da vardı. İlk fire de Ömer Şişmanoğlu olacak sözleşme imzalayıp imzalamadığı konusundaki karmaşanın sebebi yönetimin istifa kararıydı.

    Antalyaspor'u destekleyen herkes oturup düşünmeli kulübün 47 yıllık tarihinde ne zaman bu kadar planlı programlı çalışılıp alt yapıda ve üst yapıda bu denli emek sarf edilmiştir. Alt kategori milli takımlara oyuncu vermeye başladığımız ve meyveleri toplamaya başlayacağımızı umut ederken herşey tersine dönmez umarım. Türkiye'de bir ilk başarmış ilk defa bir kulüp Avrupai bir yapıya kavuşturulmuşken bunu takımı şehirden uzaklaştırmak olarak algılayan arkadaşlar umarım haklı çıkarlar da Akıncıoğlu'ndan daha başarılı bir başkan kulübü devralır.

    @remzi Kardeşim Bülent Uygun gelmesin diye kulübe mektup iletelim de kimin gelmesini bekliyorsunuz Bülent Uygun gelmezse Yılmaz Vural gelir.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...