17 Mayıs 2013

Vefasızlık Yalanları

Antalyaspor'un tribünlerinden yetişmiş iş adamı Hakan İrban, geçtiğimiz haftalarda Antalyaspor yönetim kuruluna girmiş ve taraftardan sorumlu yönetici olmuştu.

Hakan İrban ilk iş olarak Antalyaspor'da önde gelen taraftarları ve blog sahiplerini aradı. Destek istedi. "Yanlışları birlikte çözelim, daha iyi bir Antalyaspor için her zaman iletişime açığız, Antalyaspor hepimizin..." dedi. Konuştuğu herkes Hakan İrban'a teşekkür edip "Destekleyeceğiz." dediler.

Ancak görülen o ki vefasızlık almış başını gitmiş. Hakan İrban gibi değerli bir kişiye bile saygısızlık, vefasızlık yapılıyor olması üzüntü verici... Hakan İrban'a söylediklerini unutanlar, beraber fotoğraf çektirenler bugün Antalyaspor kulübündeki istikrarlı yapıyı bozmak için çaba sarf ediyorlar.

Amaç daha iyi bir Antalyaspor için birliktelik, çözüm değil; uzatılan eli umursamadan yakıp yıkmakmış. Yazık...

•   •   •

Geçtiğimiz hafta malum site tarafından bizlere yöneltilen suçlama böyleydi. Suçlamalarda saygısızlık ve vefasızlık gibi ithamların yanı sıra amacımızın yapmak değil yıkmak olduğu iddia edilmiş. Hal böyleyken Hakan İrban ile konuştuklarımız doğrultusunda suçlamalara karşı birkaç söz etmekte fayda görüyoruz.

Hakan İrban göreve geldikten sonra diğer birçok ismi aradığı gibi Küheylan ve beni de aradı. Bu aramanın ardından görüşlerimizi bir yazıyla sizlerle paylaşmıştık. Okumak isteyenler yazıya bu linkten ulaşabilir: http://07harfli.blogspot.com/2013/04/yeni-umut-hakan-irban.html Ancak yazıyı okumadan bile Hakan İrban'ın göreve gelişi ve bizleri araması hakkındaki görüşlerimizi yazının başlığından anlayabilirsiniz: "Yeni Umut Hakan İrban"

O günkü yazıyı bugün yazıyor olsak yine aynı satırları yazardık. Çünkü düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik söz konusu değil ve Hakan İrban ile ilgili aynı umudu bugün de taşıyoruz. Bu düşüncelerimize rağmen suçlamalarda iddia edildiği gibi Hakan İrban'a nasıl bir "saygısızlık" ve "vefasızlık" yapmış olabiliriz?

Bu soruya bulabildiğimiz tek yanıt gördüğümüz yanlışları yazmaya devam etmemiz... Ancak Hakan İrban'ın bizden "Susun, yazmayın..." gibi bir talebi olmadı ki... Aksine bizden talebi "Antalyaspor'un sorunları hakkında konuşalım, bu sorunlara birlikte çözüm arayalım." idi. Hakan İrban'dan gelen çağrıya yönelik somut adımlarımızı 07harfli Blog olarak sezon bittikten sonra ilk fırsatta hazırlıklarımızı tamamlayarak atacağız. Yıkmak için değil, yapmak için...

Yani bizlerin Hakan İrban'la şu an hiçbir sorunumuz yok. Ancak yeri gelmişken Hakan İrban konusu üzerinden bu suçlamaları yapanlar için bir noktayı aydınlatmadan geçmeyelim: Yukarıda bahsettiğim gibi bir olayda eğer birisi bize "Gördüğünüz bir yanlışı görmezden gelin." derse biz o yanlışı yazmak için çok daha hevesleniriz. Bizim için başka türlüsü düşünülemez. Ancak kendi çıkarları uğruna son yıllardaki onlarca yanlışı görmezden gelip susanların bizim bu tavrımızı anlamasını beklemiyoruz elbette...

Yazıyı bitirmeden evvel bir de bizleri vefasızlıkla suçlayanlar için vefasızlığın tanımını yapalım. Vefasızlık; zamanında yapılan çalışmalara fotoğraflarıyla, yazılarıyla destek veren; düzenlenen etkinliklerde canla başla çalışan onlarca insana bugün "sahte Antalyasporlu" damgası vurmaya çalışmaktır. Asıl buna yazık!




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...