01 Mayıs 2013

Yağmurla Gelen Dostluk

Ligin ilk yarısında Manisa'daki Akhisar maçı Antalyasporlu taraftarlar için unutulmaz deplasmanlar arasına girmiştir. Benim diğer hatırladıklarım karlı Eskişehir deplasmanı, 1-0 galip gelip belki de şampiyonluğu kazandığımız Sakarya deplasmanı, binlerce kişilik konvoyla gidilen İzmir Altay deplasmanı, Manisa'da bir mahalle ile mevzu çıkan ve ölümün de yaşandığı deplasman, Ankara dönüşü Polatlı'da olaylarının çıktığı deplasman...

Bunların hepsi önemli ve hala konuşulan deplasmanlardı. Ancak bunlar genellikle kavga dövüşle hatırladığımız deplasmanlar... Akhisar deplasmanı ise bambaşka olmuştu. O günün güzelliği aslında sabahın ilk ışıklarında Salihli'de başlamıştı. Salihlililer bizi çok iyi ağırlamış, onlarla da çok güzel muhabbetlerimiz olmuştu. Ancak Manisa 19 Mayıs Stadı'nda yaşananlar konuşurken hala gözleri doldurtacak cinsten...

Tribüne girdiğimizde daha önce hiç karşılaşmadığımız Akhisarlıların "Hoşgeldiniz!" diye karşılayışı... "Antalya buraya" diye bağırırlarken "Lan bizi mi çağırıyorlar, yok oğlum kontra yemeyelim bir de." şaşkınlığımız... Akhisar tribününün rakip tribün kovalarcasına ama bu kez yağmurda daha çok ıslanmasınlar diye rakibi kendi tribünlerine aldırmak için kapılara yüklenmeye koşuşu... Bu mücadelerini gördükten sonra herkesin "Varsın giremeyelim tribüne ama bu mücadele bile yeter." düşüncesi... Şu an düşününce bile o günü tekrar yaşamaya ve insanın tüylerinin diken diken olmasına neden oluyor.


Biz "dost" dediğimiz tribünlerden çok taş yedik deplasmanlarda, çok camsız döndük Antalya'ya -15 derecelerde... O gün Akhisarlıların yaptığı hareket ile belki de yüzlerce kişi hastalanmaktan kurtuldu. Düşünün ki siz küme düşmemeye oynuyorsunuz, sahanızda galibiyetiniz yok, karşınızda 1000 kişilik bir deplasman tribünü var ama orada o insanlar ıslanmasın diye kendi tribününüze çağırıyorsunuz. Belki tribün gücünüzü kırdırıp deplasman tribününün gücünü artırıyorsunuz. Ancak bunu Akhisarlılar bir an bile düşünmüş müdür, hiç sanmıyorum.

İşte o Akhisarlılar bu hafta Antalya'ya geliyorlar. Dünyanın en güzel şehri Antalya'da onları en güzel şekilde ağırlamak bizim boynumuzun borcudur. Zaten grupların bu konuda belli başlı çalışmaları var. Münferitlerin de şehirde gördüğü Akhisarlılar'ı olanca nezaketiyle karşılayacağından hiç şüphem yok.

Maça gelince geçen sene başka bir takım için söylendiğinde çok rahatsız olduğum bir söylem vardı, şimdi onu en içten dileklerimle Akhisar için söylüyorum: Akhisar düşmeyecek, işte o kadar!





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...