07 Mayıs 2013

STSL 32. Hafta | Akhisar Maçının Ardından

Geçen hafta söylemiştim "Artık lig bizim için bitti." diye. Dolayısıyla Akhisar maçı ile ilgili futbola dair bir şey yazmayacağım. Zaten bu maçın ardından futboldan çok yine taraftar-yönetim tartışması gündemin ana başlığını oluşturdu. Taraftarın eleştirilerine yönetim yine olayı saptırarak taraftarın üzerine oynayarak yanıt verdi ama bu yaptıklarıyla Antalyasporluların gözünden daha çok düştüğünün farkında bile değiller.

Akıncıoğlu'nun yaptığı açıklama şöyle: "Antalyaspor'u kazandığı için alkışlamak yerine "Küme düşme potasındaki Akhisar'ı neden yenmek istiyorsunuz?" diyen ve bu yüzden Şifo ve yönetimi istifaya davet eden bir grup taraftarı anlamakta zorluk çekiyorum."

Akıncıoğlu'na sormak gerek. Geçen hafta, ondan önceki hafta, ondan daha önceki hafta, sezonun başı... Akhisar için mi "Yönetim istifa, şifo istifa!" diye bağırıyordu bu taraftar? Geçtiğimiz sezonda da tribünden pek çok kez "İstifa" sesleri yükseldi. O da mı henüz Süper Lig'de bile olmayan Akhisar içindi? Birbiriyle alakasız iki konuyu bir araya getirip çok iyi bir çorba yapmış Akıncıoğlu, konuyu bilmeyenlere afiyet olsun ama biz bu çorbaya hiç bulaşmayalım.

Akıncıoğlu açıklamasına şöyle devam ediyor: "Bu grubun Antalyalı ve Antalyasporlu olmasından şüphe duyuyorum. Bu işi bizden daha iyi yapacak biri var ise görevi devretmeye hazırım. Bu bir bayrak yarışıdır. Ancak koskoca bir camianın da üç-beş kendini bilmezin oyuncağı olmasına asla izin vermem." dedi.

"3-5 kendini bilmez" dediği o taraftar en son genel kurula gelip derdini anlatmaya çalışınca köşe bucak kaçan Akıncıoğlu en son hangi taraftarın karşısına çıkabilmiş ki Antalyasporlu olanla olmayanı ayırabilecek durumda olsun? Koskoca camiayı 3-5 kendini bilmezin oyuncağı yapmayacakmış. İyi, güzel ama koskoca camianın armasını değiştirip para konusunda tek kelime edemeyen, her defasında önce bitti denilip sonra yeniden hortlayan borçların sorumlusu o "3-5 kendini bilmez" mi, yoksa Akıncıoğlu mu? Bir sorgulamakta fayda var.


Gelelim Mehmet Özdilek'in açıklamalarına... Özdilek de demiş ki: "Çalışan ve işini doğru yapan insanlara saygı duymak, insanlık görevidir. Tepki gösterilebilir. Bunlar olacaksa medeni bir şekilde olmalı. Bu hakarete varmamalı, hakarete vardığı zaman olayın rengi değişiyor ve bu da hoş olmuyor."

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 16 lig maçında sadece 13 puan alabildi bu takım, bu mu işini doğru yapmak? Yoksa bu hafta bir galibiyet görünce bünye alışık değildi de çarptı mı, zafer sarhoşu mu oldu kendisi? Eğer öyleyse hadi bir tek bu sezon için konuşmayalım, olaya daha geniş bir şekilde bakalım. Sezonlara göre kendi performansına hiç baktı mı Özdilek? Tavsiyemiz bir göz atsın, sanırım ne demek istediğimizi anlayınca epey bir şaşıracaktır.

Ayrıca hakaret konusunda "çok hassas" olan Özdilek'e bir soru soralım. Bu söyledikleri geçen sezon "Eserinle gurur duy Şifo!" diye tepki gösteren bir taraftara "Yavşak!" diye hakaret eden Şenol Fidan için de geçerli mi? Eğer öyleyse Şenol Fidan hakkında bugüne kadar ne yaptırım uygulandığını öğrenmek isteriz.

Bu maçın ardından gündemi oluşturan konular bunlarla bitmez ama fırsat buldukça daha detaylı yazmaya çalışacağız aklımızdakileri... Futbol yazmayacağım demiştim ama hadi ucundan bir iki satır yazıp bitireyim. Bunca şeyin arasında galibiyet insanı bir parça da olsa iyi hissettiriyor.

Gündemin karışıklığından bu yazıda onlara ve tribündeki görüntülere değinemedik ama gelecek sezona borcumuz olsun. Bu galibiyetle Akhisar zor duruma düştü gibi gözükse de fikstürü İBB'ye göre oldukça avantajlı, bunu değerlendirip hak ettikleri ligde kalacaklarını umuyorum, yolları açık olsun.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...