25 Haziran 2012

Kombine Dedikoduları

Geçen hafta kombine fiyatları için nabız yoklanmaya başlanmıştı. İlk duyumlarla gelen fiyatlar kale arkası için 300-500 lira arası, maraton tribünü için ise 600-1000 lira arasında idi. Bu fiyatlar beklenildiği gibi geçen seneden sonra takımın şehre dönüşünden yararlanmak olarak göründü. Bu şartlar altında senelerdir Antalyaspor'u yerinden takip edenler ya kombine alamayacaklarını ya da hep kombine aldıkları tribün yerine başka tribünlere yöneleceklerini belirttiler. Tribünde maç izleyen herkes izlediği tribüne alışır, etrafında sürekli gördüğü insanlara alışır. Onların tribünü "paradan" dolayı bırakması çok üzüntü vericidir.

Kombine hakkında çeşitli istekler, dedikodular, komplolar da üretilmiyor değil. İsteklerin başında tabii ki fiyatların daha da aşağıya çekilmesi var. Bu konu da yönetim hesap kitap işlerine girişmelidir tabii ki. Belli bir kitle önceki sene kombine alanlara indirim talep ediyor. Geçen iki sene boyunca Mardan'ın yolunu, özel güvenliğini, jandarmasını, sineğini çeken taraftarlara gösterilecek bir vefa bekleniyor. Kombinesini getirene bir indirim yapılır mı bilmiyoruz, göreceğiz bunu yakında. Yönetimin bilerek yüksek fiyatı kulaktan kulağa yaydığı da düşünülüyor. 600 lira üzerinden yapılacak bir indirimle, bakın biz fedakarlık gösterdik sıra sizde denmesi de bekleniyor.

Tribünden arkadaşlarımla yaptığımız sohbetlerde herkes özellikle maraton tribün fiyatlarının 400 lira olmasında hemfikir. 400 lira olmadığı takdirde başka tribünlere yönelmek zorunda kalacaklarını söylüyorlar. Bu insanlar yıllardır Antalyaspor taraftarı olduğu için farklı tribünden de olsa takımın yanında olmayı seçerler ancak normal bir futbol seyircisi saha görüşünün dar olduğu kale arkasından kombine alır mı? Veyahut arada koşu pisti bulunan maraton tribününe o kadar para verir mi? Biz stadın fiziki şartlarını düşünmüyoruz ancak yönetici kitlesinin bir pazar haline getirdiği futbolda müşteri bunları düşünüyor.

Bir diğer konu ise maç başı bilet fiyatları... Varsayalım maraton tribünü bilet fiyatı 600 lira olsun. Yani geçen senenin 3 katı... Geçen sene herhangi bir Anadolu takımı ile yapılan maçta biletler 20 lira idi. Basit bir hesapla düşünecek olursak maç başı bilet 60 lira olacaktır. İndirime gitsen kombine alanlar "E biz çılgın mıyız o kadar para verdik" diyecek, yapmasan kimse 60 lirayı bir anda veremez maça. Şimdi ben kendi açımdan bir hesap yapıyorum, okuduğum şehir Isparta'dan bir maça gelsem kafadan 90 lira cebimden çıkan para var.

Ayrıca yönetimin bizi düşünmenin yanında 2 senedir maça gitme alışkanlığından vazgeçmiş olan Antalyalıları için farklı bir açıdan düşünmeli bu fiyatları. Antalya'da yapacağı onca aktivite varken tekrar insanlara hadi İBB maçı için 50 lira verin de maça gelin diyemezsiniz. Ne yazık ki Antalya'da futbol bu kadar sevilmiyor. Diğer türlü sürekli dediğimiz, tuttuğunuzu maça getirin söylemleri de rafa kalkar. Ben şimdi bu halimle bile maça nasıl giderim diye düşünürken misafirimi hatta misafirlerimi eskisiden olduğu gibi nasıl bilet alıp maça götürebilirim? Nasıl onların Antalyaspor'a sempati ile bakmalarını sağlayabilirim?

Yönetim hesap kitap işlerinden anlıyor. Bunların hepsini hesaplaması lazım. 5 hafta sonra tribünler boş kalınca "Vay şehir içine geldik ama taraftar takıma sahip çıkmadı" denirse iş işten geçmiş olur.

Şu dolu tribünlerin özlemini çekmeyelim artık.





1 yorum:

  1. yönetim bilimsel yöntemler takip edeceğine sosyal medyayı kullanarak taraftarı alttan alttan işleme yolunu seçti. çoğu taraftar da bu konuda gereken tepkiyi gösterdi. elazığın mersinin kombine fiyatı kaç lira kimin umrunda, akılalmaz bir şekilde taraftara sosyal medyadan fiyat dayatması yapıldı. sn. başkanımız yurtdışında ticaret okumuş saygı duyuyorum, arz-talep dengesi ile ilgili daha akılcı yaklaşımlar bekliyoruz kendisinden. yoksa üniversite stadı da olsa boş tribünlere oynar antalyaspor yine.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...