29 Haziran 2012

600 Lira mıdır Fedakarlık?

Okuldan geldikten sonra herkes gazoz muhabbeti yapıyor. Sonra bir baktım ki başkan şu ana kadar yaptığı en başarısız açıklamalardan birine imza atmış. Cefanın en büyüğünü iki senedir çeken Antalyaspor taraftarından fedakarlık isterken tribünün içinden olduğumuzdan dolayı herkesin bütçesine göre canımız spor kulübümüz Antalyaspor'un da kazançlı çıkması uğruna en uygun olduğunu düşündüğümüz kombine fiyatına "gazoz parası" yakıştırması yapmış başkan.

Özgün ile telefonda konuşurken utandım gerçekten. Peşinden kilometrelerce gittiğimiz takımın maçlarını seyredebilmek için ekonomistler gibi hesap kitap işine girdiğimizi fark ettim. Derste kullandığım hesap makinesinde şu fiyattan satarsa kombineyi bu kadar kazanır; kombineyi bu fiyattan satarsak evet daha az kazanır ancak zaten bu farkı 2 maç ile kapatıyor. Arkadaş ne oluyoruz ya? İşin neresinde kaldı spor, aşk?

Geçen sene takım şehir dışında iken yaktığımız benzin parasının, harcadığımız bir tam günde dışarıda yemek zorunda kaldığımız yemeğin, yemeğin yanında bir lüks olarak içtiğimiz "gazoz" parasını fedakarlık olarak görmeyen başkan; şimdi kalkmış bu sene talep ettiğimiz fiyatlara gazoz parası diyor.

Başkan artık dilinden bir düşsün şu para konusu. Fedakarlık para ile olmuyor. Pankart boyamak, deplasmana gitmek, 90 dakika gırtlak patlatmak... Bunları yaparken belki ailenle karşı karşıya gelmen, belki derslerinden kalman, belki de yara alman... Bunlarla oluyor bizde fedakarlık.

Para muhabbetini sokmayın aşkımızla aramıza. Bir şekilde kombine alırız, hiç olmadı takımı gazoz içerek kahvehanelerde izleriz. Ancak sizin belirlediğiniz fiyatlarla ölçülmez bizim fedakarlığımız.

Bu durum beni korkutmaya başladı. Sanki bir daha rahat rahat maçları sevdiğim insanlarla tribünde izleyemeyecekmişim gibi geliyor. Bu tribünde kardeşim, abim dediğim insanların içinde mühendisi de var, simitçisi de, doktoru da, sanayide kaportacı çırağı da... Belki takım küme düşerse yine tribünde 10-15 kişi izleriz takımı eski günlerdeki gibi omuz omuza.


Bizim lügatımızda fedakarlık 600 liralık bir kombine bilet değil.




 

1 yorum:

  1. kombineye gazoz parası diyeceklerine store'a adam gibi ürün koysunlar da iki kuruş para girsin kulübün kasasına. acayip işler oluyor anlamak güç.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...