19 Mayıs 2012

Sanal Dünya Hep Yalan Dolan

Günümüzde internetin önemi malum. Taraftar grupları bile artık organizasyonlarını internet üzerinden yapıyor. Buluşmalar ona göre ayarlanıyor. Plan yapılmadan gidilen buluşma yerleri bile yalan olmak üzere.

Özellikle Twitter'da Antalya ve Antalyaspor'u sürekli takip ediyorum. Kim ne demiş, ne haberler dönmüş. Antalya'dan uzak olduğum için de özellikle Antalya ile ilgili anında bilgi almak güzel oluyor. Antalya ile ilgili bir sürü hesap var. Onları da ilgi ile takip ediyorum ve önceliğim tabii ki şehir ile ilgili olan bu site ve hesapların Antalyaspor'a olan ilgisi...

Kendi çapımda bir göz atmak istedim bu hesaplara, düşüncelerimizi iyisiyle-kötüsüyle yazmak istedim.

Antalya ile ilgili sitelerden takip ettiklerim arasında en başta fullantalya geliyor. Antalya'nın güzelliklerini, Antalya'da yanlış gördüklerini çekinmeden yazıyorlar. Antalyaspor'a olan ilgileri de en üst düzeyde. Gerekirse kendileri yazıyorlar, gerekirse 07harfli'de yazdıklarımızı takipçilerine servis ediyorlar, gerekirse de Antalyaspor'un sorunları ile ilgili Twitter profili üzerinden gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Zaten sitenin sağ tarfında bulunan Antalya'nın sorunları ile ilgili bölümde Antalya'nın stat eksikliği her zaman en üstte. Antalya değerlerini sürekli savundukları için teşekkürü bir borç bilirim.

Twitter'ın yeni hesaplarından biri anttwitdaslar... Antalya ile ilgili yazılan her şeyi insanlara servis etmeye çalışıyorlar. İlk başlarda Antalyaspor'a karşı olan ilgisizliklerinden şikayetçi olduysak da geçen cumartesi herkes İstanbul takımının şampiyonluğunu kutlarken onlar bu şehrin tek gerçeğinin Antalyaspor olduğunu dile getirmekten geri durmadılar. Özellikle Antalya'nın sosyal hayatı, günlük sıkıntıları veyahut Antalya anıları ile ilgili yazılar okumak isteyenlere önerebileceğim bir hesap...

Bir de Antalya değerlerinin adıyla açılmış olan twitter hesaplarından özellikle İstanbul takımlarının propagandasını yapanlar var. Bu insanlar bir yandan Antalya ile ilgili tartışırken bir yandan da şampiyonluk kutlamaktan veyahut kaçan şampiyonluktan dem vurmaktan geri kalmıyorlar. Elimden geldiğince, denk geldiğimde sıkılmadan tartışmaya giriyorum kendileri ile. İnsanların ne yazdığı bizi ilgilendirmez. İster Antalyasporlu olur ister başka bir takımlı ancak insanların "Antalya" için takip ettiği hesaplardan Antalyaspor dışında bir takımndan bahsetmek kimsenin hakkı değildir. Lütfen siz de böyle bir şeye denk gelirseniz, tepkinizi dile getirin.

Twitter'da Antalyaspor ile ilgili yazan bir çok gazeteci var. Antalyasporlu olanı da var, Antalyasporlu gibi gözüküp İstanbul sempatizanı olanı da var, İstanbul sempatizanı olduğunu gizlemeyip ancak her durumda bizden daha Antalyasporlu olduğunu iddia edenler de. Ben sadece saygı duyduğum, aklına geleni direkt yazan iki kişi var: Murat Özgen ve İhsan Coşkun... Köşe yazıları, yazdıkları tweetlerin hepsinde samimiyetlerinden bir an bile şüphe etmediğim insanlar...

Geçen günlerde bir de AntalyasporBT adıyla bir hesap açıldı. Antalyaspor ile ilgili tweetleri paylaşmayı hedefliyor gibiler. Takibe aldık bakalım neler çıkacak ortaya göreceğiz.

Bir de önceden de bahsettiğim gibi kendimce oluşturduğum bir Antalyaspor listem var. Herkese açık olan bu listede, samimiyetlerine inandığım kişileri bulunduruyorum. Şu anda listede 136 kişi var ve kırmızı-beyaz tweetler yazmaya devam ediyorlar. Antalyaspor'u taraftarından takip etmek isteyenler için yaptığım bu listede eksik olanlar varsa da bildirirseniz sevinirim.

İşin özü şu; sadece Antalya ve Antalyaspor'un çıkarları için bir şeyler yapmaya çalışan herkesin takipçisiyiz. İyi ki varsınız Antalya Yobazları... 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...