12 Mayıs 2012

Challenge Cup İçin Son Bir Şans

Geçtiğimiz pazar günü Challenge Cup final serisinin ilk maçını kendi sahamızda oynadık ve ne yazık ki bu maçı 36-27 kaybettik. Bu önemli maçtan sonra bir şeyler yazamadım. Çünkü her ne kadar ben önemli diye tabir etsem de bu maç Türkiye için pek de önemli değilmiş ki tek bir kanal bile bu maçı yayınlama zahmetine girişmemişti. Düşünüyorum o mücadeleyi veren Muratpaşa değil de malum İstanbul takımlarından biri olsaydı ne olurdu diye de sonradan “Aman işte medyanın bildiğimiz ikiyüzlülüğü. Hala ne kızıyorsam...” diyorum kendi kendime.


İşin özü izleyemediğim için çok sağlıklı yorumlar yapamayacağım ilk maça ilişkin ama kısaca Avrupa Hentbol Federasyonu'nun sitesindeki bu maçla ilgili haberlerden bir iki not aktarayım. Sitedeki maç yazısında Márk Hegedüs maçın ilk dakikasından itibaren üstün olan tarafın maçtan önce de favori gösterilen H.A.C. Handball olduğunu, Muratpaşa'nın buna gerekli karşılığı veremediğini ve ilk maçtaki bu sonuçla da kazananın büyük ölçüde belli olduğunu yazmış. Sitedeki diğer bir haberde ise rakip takım antrenörü Frédéric Bougeant sezon boyunca deplasmanda dağınık bir görüntüsü olan takımının deplasmandaki bu ilk maçta böyle bir farkla kazanacağını beklemediğini, bu maçta sezonun en iyi deplasman oyununu oynadıklarını belirtmiş ve rövanş için de bir an bile kontrolü ellerinden bırakmamaları için oyuncularını uyarmış.

Açıkçası durum da üç aşağı beş yukarı bu cümlelerle özetlenebilir gibi. Devre 13-18, maç sonucu 27-36... Yani ikinci devrede ilk yarıda yediğimizle aynı sayıda gol yemiş ve buna karşılık sadece 1 gol fazla atabilmişiz. Devre ve maç sonucundaki denge, H.A.C. Handball üstünlüğüne gereken karşılığı veremediğimizi gösteriyor. Son dakikalarda farkı kapatmak konusunda biraz kıpırdansak da ne yazık ki başarılı olamadık ve rakip ilk maçta önemli bir avantaj elde emiş oldu.

Şimdi bunları bir kenara bırakalım. Çünkü ilk maç ile ilgili yazılanları değiştirmek artık mümkün değil ama bugünkü rövanş karşılaşmasında ilk maçı unutup bu finalin sonu için yazılan cümleleri değiştirmek mümkün. Rövanş karşılaşması bugün saat 19:00'da Fransa'nın Le Havre kentindeki Docks Oceane'da oynanacak. İşler bizim için zorlaşmış olsa da hala bir şansımız var ve bu şansı en iyi şekilde kullanıp tarih yazmaya devam edin. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz. Haydi Muratpaşa..!




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...