17 Eylül 2011

Rehavete Yer Yok

Kayserispor herkesin malumu Antalyaspor'un ters geldiği ekiplerden birisi... Kayserispor ile son karşılaşmamızda yediğimiz son dakika golleriyle sahadan 2-0 mağlup ayrıldıysak da iki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada aldığımız 6 galibiyet ve 3 beraberlik bu durumun en somut göstergesi...

Geçen hafta Bursa'dan 3 yemiş, hafiften hırslı bir ekip vardı karşımızda. Biz de Antep'i 1-0 yenip uzun seneler sonra lige galibiyetle başladığımız için "Acaba rehavet var mıdır topçularda?" diye düşünüyorduk ama unuttuğumuz bir faktör vardı: Mehmet Özdilek...

Belki sahada yine yırtan bir Antalyaspor izlemedik. Belki heyecanlandığımız tek an ilk yarıdaki Necati'nin şutuydu; ancak bu ligin kaliteli ekiplerinden Kayserispor karşısında da deplasmanda olması gereken belki de buydu. Dakika 84 geldiğinde ise güzel bir pozisyonda genç oyuncu Emrah'ın asisti, Necati'nin ustaca vuruşu ile golü bulmayı bildik ve sezonun ilk deplasmanı olan Kayseri'den 3 puanla dönüyoruz.

Bu galibiyet ile tarihimizde ilk kez sezona 2'de 2 yaparak başlamış oluyoruz. Tam da bu noktada değinmek istediğim konu Antalyaspor taraftarının yapması gerekenler... Evet, takımımız bizi gururlandırıyor; ancak rehavete kesinlikle kapılmıyorlar. Mehmet Hoca buna asla izin vermiyor. Biz de kesinlikle rehavete kapılmamalıyız. Bizim en büyük mutluluğumuz Antalyaspor'un üst sıralarda olması değil, kırmızı-beyaz armanın sahada onuru ile mücadele etmesi olmalıdır. Bu sebepten çarşamba günkü maçta bu 2'de 2 ile yaptığımız başlangıcı unutup gitmeliyiz Mardan'a... Biz kendi yolumuza bakalım. Mehmet Özdilek'in dediği gibi "Sadece maç kazanıyoruz, diğer maçları unutmalıyız ve her maçı final maçıymış gibi oynamalıyız."

Değinmek istediğim bir diğer konu ise genellikle övülen Kayserispor taraftarı... Ben de geçen yıl yerinde gördüm güzel tribünleri var; ancak bu akşam yaptıkları onlar için büyük bir talihsizlikti. Her platformda ne kadar kötü olduğu dile getirilen Antalyaspor taraftarı 35 km uzaklıktaki, en ucuz bileti 20 lira olan statta sayısını gün be gün artırırken 2 liralık bilete dahi "Taraftarımız stada alınmadı." diyerek stadı terk etmek, armayı yalnız bırakmak hiçbir tribün kültüründe yazmaz.

Statsız, yabancısız yolumuza devam ediyoruz. Antalyasporlu olduğum için gurur duyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...