11 Eylül 2011

Hasan Akıncıoğlu ve 58. Madde

Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın "16 kulüp imza atarsa değişiklik olabilir." açıklamasıyla birlikte şikeye teşebbüs eden kulüplere küme düşürme cezası öngören Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değişmesinin yolu açıldı. Bu açıklamanın ardından Kulüpler Birliği içinde şike ve teşvik sonucunda küme düşmenin kaldırılması için bir imza trafiği başladı. İlk imzalyan takımlara bakıyorum ki karşımda Antalyaspor... Şike soruşturması kapsamında adı geçmeyen iki kulüpten biri Antalyaspor...

Böyle bir şeyi neden imzaladığımızı merak ediyorum. Futbolu sahada değil de masa başında oynanan bir oyuna çeviren, futbolu yetenekleri olanların değil de parası olanların oyunu haline getiren şikeden daha büyük bir suç olabilir mi? Bu suçu işleyenler cezasını en ağır şekilde ödemesi gerekirken bu suça adı karışmamış nadir takımlardan Antalyaspor neden bu suçun cezasının hafiflemesi için uğraşıyor?

Antalyaspor'un bu imza kampanyasına destek vermesinin sebebi sanırım Akıncıoğlu'nun daha önceden övdüğümüz tutumu... Akıncıoğlu'nun tutumunu özetlemek gerekirse Antalyaspor'u ekonomik olarak düzlüğe çıkarırken, Antalyaspor'un üzerinden siyasetin ellerini çekebilmesi için politik davranmak zorundaydı. O da öyle yaptı. Kimseyle kötü olmamaya dikkat etti. Bence bu imza konusunda da çoğunluktan yana tavır alarak riski en aza indirmek niyetinde ama bu tutumunu diğer konularda ne kadar destekliyorsam bu konuda da o kadar karşı çıkıyorum. Çünkü bu iş uzun vadede Antalyasporumuzun zararına olacaktır.

Dünkü 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili toplantıda Antalyaspor Hukuk Danışmanı Avukat Cenk Soyer geçen yıl kulübümüzün tribün olayları sebebiyle 280 bin TL ceza ödediğini ve bu bedelin neredeyse bir oyuncu ücretine denk bir bedel olduğunu belirtmişti. Şimdi varsayıyorum x kulübü bize karşı oynadığı maçta şike yaptı ve o maçta yenildik. Performans primlerine göre bir takım galibiyette 750 bin TL, beraberlikte 375 bin TL alıyorken yenilince ne kadar almış olduk? 0 TL... Yani bir beraberlik bile tribün olayları nedeniyle bütün sezon ödediğimiz cezadan fazla iken bu paralara hangi oyuncular alınır veya kaç oyuncu alınır? Hal böyleyken şike yapan bir kulüp bizi şike mağduru yaparak ne kadar hakkımızı gasp etmiş olur? Tüm bu soruların cevabı tek bir doğruyu işaret ediyor ki o da şike yapan kulüp en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bu yarın öbür gün benim gönül verdiğim kulüp de olsa ben göğsümde kirli bir arma yerine temiz bir arma taşıyabilmek için bunun böyle olmasını savunurum.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...