07 Eylül 2011

Dış Transfer (2011-2012 Yaz)


Transfer döneminde ilk imza Veselin Minev'den gelmişti. Antalyaspor'la 2 yıllık anlaşma imzalayan 31 yaşındaki Bulgar sol bek, 2005-2006 sezonundan beri Levski Sofya forması giyiyordu. Levski Sofya formasıyla 3 sezon Şampiyonlar Ligi, 2 sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Minev, Bulgaristan milli takım oyuncularından...


Transfer döneminin 2. imza töreninde bu kez 2 imza birden atıldı.

Bursaspor'un tecrübeli sağ beki Ali Tandoğan imzaladığı 2 yıllık sözleşme ile Antalyasporlu oluyordu. Süper Lig kariyerine Denizlispor ile başlayan Ali Tandoğan sırasıyla Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Bursaspor'da forma giyen 34 yaşındaki futbolcu, Bursaspor formasıyla ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Bursaspor'un 3. tamamladığı geçtiğimiz sezonla birlikte bu iki sezonda takımına toplam 4 gol, 15 asistlik bir katkı sağladı.

Eskişehirspor'un ön liberosu Doğa Kaya ise 1 yıllık sözleşme imzalayarak kırmızı-beyazlı formayı 2. kez giyiyordu. 2004-2005 sezonunda kiralık olarak Antalyaspor'a gelen Doğa Kaya, son 4 sezondur Eskişehirspor forması giyiyordu.


Dış transferde kadromuza kattığımız 4. isim orta sahanın sağ tarafında görev yapan 31 yaşındaki Musa Aydın oldu. İmzaladığı 2 yıllık sözleşme ile Antalyasporlu olan Musa Aydın bugüne kadar Süper Lig'te oynadığı 282 maçta toplam 34, oynadığı 29 Türkiye Kupası maçında ise toplam 5 gol attı. Geçtiğimiz sezon ise Bucaspor formasıyla attığı 10 golle kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi.


11 yıl önce Antalyaspor PAF takımında da forma giymiş olan Kayserispor'un önemli isimlerinden 30 yaşındaki Mehmet Eren Boyraz imzaladığı 2 yıllık sözleşme ile bu transfer döneminde yeniden Antalyaspor camiasına katılmış oldu. Kayserispor forması giydiği son 4 sezon boyunca toplam 130 maçta görev aldı ve takımına 13 gol 20 asistlik bir katkı sağlamıştı. Ayrıca Kayserispor ile 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşayan Mehmet Eren kariyeri boyunca hücuma yönelik hemen hemen her mevkide başarıyla görev yaptı.


Transfer döneminin bir diğer imzası ise 19 yaşındaki Pendiksporlu Emrah Başsan'dan geliyordu. Gelecek 5 yıl için kendisini Antalyasporlu yapan sözleşmeyi imzalayan Emrah Başsan, orta sahada görev almasına rağmen 2008-2009 sezonunda Deplasmanlı Süper Gençler Ligi'nde Pendikspor formasıyla 28 maçta 8 gol attı. Asıl dikkatleri çekişi 2009-2010 sezonunda Antalya'da düzenlenen Bölgesel Gençlik Geliştirme U18 Ligi Türkiye Finalleri'nde 6 maçta attığı 6 gol ile oldu. Bu performansının ardından pek çok takımdan transfer teklifi alan Emrah Başsan, son 2 sezondur yine Pendikspor formasıyla ama bu kez TFF 2. Lig'te mücadele ediyordu. Bu ligte de oynadığı 42 maçta toplam 9 golü var.


Transferin son gününde ise her sezon öncesinde imzasını heyecanla beklediğimiz Tita bu kez bonservisini de alarak 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Gerçi Tita için dış transfer demek ayıp kaçar. Çünkü 3 sezondur kiralık oynadığı Antalyaspor camiası için artık o "Antalya çocuğu Tita"... Kendisi için çok fazla söz söylemeye de gerek yok, çünkü Tita sahada konuşan isimlerden...

Camia olarak Tita sevincini yaşarken başka transfer olmaz diyorduk ama transfer döneminin son saatlerinde 4 imza birden geldi. Ankaragücü'nden 18 yaşındaki genç milli oyuncu Baran Yardımcı ile 4 yıllık;  TFF  3. Lig'te mücadele eden İnegölspor'un 19 yaşındaki başarılı oyuncusu Ömer Demircan ile 5 yıllık; futbola Antalya Döşemealtı Belediyespor'da başlayıp 2008'de profesyonelliğe geçiş yaptığı Ankara Türk Telekomspor'dan transfer olan 18 yaşındaki Mustafa Altun ile 5 yıllık sözleşme imzalandı. Bu üç oyuncu gelecek sezon A2 kadrosunda yer alacak. Son saatlerde gelen 4 imzadan sonuncusu ise futbola Liverpool altyapısında başladıktan sonra ailesinin Türkiye'ye taşınmasının ardından Galatasaray alt yapısında sağ bek olarak görev yapan 20 yaşındaki ümit milli oyuncu Yusuf Onur Arıkan oldu. Geçtiğimiz sezon A2 şampiyonu olan Galatasaray'ın değişmez oyuncularından biri olan Onur Antalyaspor ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Son yıllarda sıkıntı yaşadığımız bölgelerin başında gelen sol bekte Minev tecrübesiyle bu bölgedeki sıkıntımıza son verebilir.  Sağ bekte geçtiğimiz sezon çoğunlukla Erkan Sekman yer almıştı. Sezon boyunca başarılı bir şekilde görev yapmıştı ama bu sezon sanırım daha çok Ali Tandoğan'ı izleyeceğiz. Ali Tandoğan'ı tartışmaya gerek yok, onun gelmesi Erkan'ı daha da hırslandıracak bu da Antalyaspor'a yarayacaktır. Geçen sezon Bucaspor'da önceki yıllara göre performansını oldukça yükselten ve bize de gol atan Musa yükselen peformansını bu sezonda da devam ettirebilirse takıma büyük katkı sağlayacaktır. Kalitesini Kayserispor'da yıllarca gösteren ve kaptanlığa kadar yükselen Mehmet Eren'in Antalyaspor'a transferi oldukça ses getirmişti. Özellikle Fatih Terim'in oldukça istediği konuşuluyordu. Kariyeri boyunca pek çok mevkide oynayan Mehmet Eren, mutlaka hücumumuza çeşitlilik kazandırcaktır. Genç isimler herkes için kapalı kutudur ama son yıllarda özellikle Musa ve Hüseyin de gördük ki Özdilek gençlere gereken özveriyi göstermektedir. Genç isimler de kendilerine gereken değeri vermeyi sürdürdükleri takdirde forma savaşında ellerinden gelen çabayı göstererek Mehmet Özdilek'in ilk 11 tercihlerinde yakın süre içerisinde yer almaya başlayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...