27 Eylül 2011

Mehmet Özdilek ve Beşiktaş Üzerine

Hocanın Antalyaspor'a kattıkları sadece Antalya'da değil, Türkiye'nin her yerinde konuşulan bir konu. Dost meclisinde konuşulurken bile herkes bana "Mehmet Özdilek ile iyi tutturdunuz. Sizde inşallah hep böyle devam eder." diyor.

Özellikle kulübün yeni yapılanmasından rahatsız olan ve Antalyaspor kimliği altında Galatasaray ve Fenerbahçe'ye sempati duyduğunu tahmin ettiğim bir takım kişiler özellikle Beşiktaş maçlarında yüklendikçe yükleniyorlar hocaya. Geldiğinden beri galibiyet alamamışız Beşiktaş'a karşı.

Antalyaspor Beşiktaş'a karşı son galibiyetini 1998 yılında İnönü Stadı'nda almıştır. Yani Mehmet Hoca Antalyaspor'a gelmeden 10 yıl önce. Kaldı ki Antalyaspor 1982 yılından beri Beşiktaş ile oynadığı 38 maçta 3 galibiyet almış, 7 kez de berabere kalmıştır. Şimdi ortada bu tarz bir tablo varken hocaya bu şekilde sallamak nasıl bir akla mantığa sığar ben çıkamıyorum işin içinden.

Kaldı ki önceki yıllarda Antalyaspor'un Beşiktaş'a karşı oynadığı futbol ortadır. Geçen seneki maçta Beşiktaş taraftarı dakikalarca takımımıza "Satılmışlar" diye bağırmadı mı? Bunu Antalyaspor'a karşı çok rahat bir galibiyet aldıkları için mi yaptılar? Son maçı herkes izledi, özellikle ikinci yarı Beşiktaş'ı sahasına kapatmadık mı? Hakemin engellemelerini hepimiz görmedik mi?

Beşiktaş taraftarının Mehmet Özdilek'i alkışlamasına da rahatsız olmuş bazı arkadaşlar. Yahu bir oturup düşünelim. Musa'nın Denizlispor forması altında bize karşı oynadığını varsayalım. Musa'yı tribünlere çağırıp alkışlamayacak mıydık? Ya da Volkan Yaman'ı Eskişehir'de iken, Tita'yı Ankaraspor'da iken tribünlere çağırıp alkışlamadık mı? "Seni çok seviyoruz!" diye bağırmadık mı? "Herkes unutur Antalyalı unutmaz." demedik mi?

Mehmet Özdilek'in Beşiktaş taraftarı tarafından alkışlanmasına içerleyen arkadaşlar, Hoca'nın 100. maçı olan Manisa maçında Beşiktaş formalı görüntülerine neden tepki göstermediler? Orada geçmişinde Beşiktaş gerçeği var da şimdi yok mu?

Mehmet Özdilek Antalyaspor için büyük şanstır. Hocanın Antalyaspor'u ne kadar önemsediğini yazıp duruyorum. Ve buna olanca Antalyasporluluğumla inanıyorum. Bırakın artık şu adamı eleştirmeyi. Sahip çıkalım hocaya.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...