15 Eylül 2011

İlk Maç, İlk Galibiyet

Bu sezon öncesinde rahat bir yaza başlamıştık. Çünkü takım daha neredeyse 2010-2011 sezonu bitmeden 2011-2012 sezonunun planını yapmıştı. İki, üç isim dışında gelecekler gidecekler her şey belliydi. Ancak Türk futbolu olarak yazın büyük bir deprem yaşadık ve kendimizi şike tartışmalarının içinde bulduk. Evet, kulübümüzün adı kesinlikle bu şike olaylarıyla anılmadı ama ortada kirlenen bir Türk futbolu vardı ki bu da elbet bizi de alakadar ediyordu.

Bu şekilde geçen günlerin ardından liglerin 1 ay ertelendiği açıklandı. Kimileri haklı olarak "Futbol temizlensin, ligler öyle başlasın." diyorlardı bu erteleme bizim için sevdamıza kavuşmanın 1 ay uzayacağı anlamına geliyordu.


Kombineler alındıktan sonra artık düşünecek başka bir şey kalmadı. Artık Antalyasporumuzu sahada görmeliydik. Böyle böyle günler erirken en sonunda maç haftasına girildi.

Özgün ile Isparta’da girilen bir pankart kampından sonra maç gününe her şey hazırdı. Tüm planlar yapıldı; arkadaşlar arandı; güzergahlar çizildi; 3 araba yola çıkılacak, takıma olanca destek verilecekti.

Planlanan saatten geç bir vakitte Mardan’a ulaşabildik. Otoparkta yer bulamadığımızda bizimle maça gelen İstanbullu arkadaş "Otoparkta yer bulamadıklarına seviniyor bu adamlar. Herhalde Antalya güneşi kafalarına geçmiş." diye düşünürken anlayamayacaktı Mardan’a gelen bir kişinin bile Antalyaspor için ne kadar değerli olduğunu.

Stada girişte yine, yeniden güvenlik görevlisi rezaleti yaşanıyordu. Pankart araması sırasında cüzdanlarımıza bakmak isteyen güvenlik görevlileri istediklerini alamadılar. "Fotoğraf makinesini içeri sokamazsınız." dediklerinde iş çığırından çıktı. Hangi mantıkla böyle bir şey uygulanmaya çalışılır ki? Kaldı ki "Maç bitiminde kaybolmayacağının garantisi var mı?" sorusuna "Orasını bilemem." diyen bir güvenliğe(!) mi emanet edecek fotoğraf makinesini bu insanlar? Neyse ki 2-3 dakikalık tartışmanın ardından pankartlar ve fotoğraf makinaları da sorunsuz içeri girdi.


Açık tribün olanca güzelliği ile yerinde idi. İlk defa maçı kombinesiz arkadaşlarımla 07 Gençlik’in bulunduğu tribüne yakın tarafta izleyecektim. Bu da değişik bir tecrübe olacaktı. Deplasman tribününden uzak olmak...

Sezonun ilk maçında tribünler özlediğimiz tribün görüntüsüne daha yakındı. Orta katta Ali Dayı’nın işi gibi gözüken bayraklar, üst katta SevenAs ve Grup1966’nın el emeği pankartları. Güzel görüntüler vardı. Tek eksik olan Antalyaspor'du ve takım sahaya çıkarken “Alemin kralı geliyooor..!” diye inliyordu Kundu.


Antalyaspor sahaya 11 Türk futbolcu ile çıkıyordu. Gözler her ne kadar Tita’yı arasa da Musa’nın ilk 11’de yer alması her Antalyalı'yı mutlu ediyordu. Maçla ilgili yazılabilecek çok fazla şey yok. Atanın kazanacağı bir maçtı. Atan biz olduk ve kazandık. İlk maçta aldığımız bu galibiyet ile Antalyasporumuz lige uzun zamandır yapamadığını bir başlangıç yapıyor ve sezona galibiyetle başlıyordu.

Tribünlerin performansına gelirsek alıştığımız dağınıklık hala devam ediyor. Burada demek istediğim maçta az kişiydik, kötü bağrıldı değil. Evet, iyi bağırıldı ancak iyi tribün yapılamadı. Hala önemli pozisyonlarda Akdeniz Akşamı söyleniyor, hala rakip takım korner atarken Kırmızı-Beyaz çekiliyor. Evet, geçen yıla göre özellikle sayı olarak bu yıl daha iyi olacak gibiyiz; ancak beste konusunda daha dikkatli davranmalıyız. Tribün özleniyor ama 10.dakikada da “Seviyorum seni” bağrılarak takım gaza getirilemiyor ne yazık ki.

Ayrıca 07 Gençlik bu yıl küfür konusunda oldukça dikkat çekecek gibi. Maç başında “Antalya’ya hoşgeldin” diyerek Gaziantepspor taraftarını selamladılar. Daha sonra Antepliler küfür ettiğinde bile takıma desteklerine devam ettiler. İşte adamlık budur. İnşallah bu hep böyle devam eder.


Maç sonu az kalsın bir Mardan rezilliği daha yaşanıyordu ki radyoyu kontrol eden görevli son anda buna engel oldu. Maç sonunda takım taraftarı ile kucaklaşmaya tribünlere gidiyor; hep beraber bağıracaklar, galibiyeti kutlayacaklar ama hala arkada bangır bangır müzik çalınıyor.

Sözün kısası sezonun ilk yazısını mutlu bir şekilde sonlandırıyorum. Kışın okullar açlınca özleyeceğimiz arkadaşlarımızla güzel bir Antalya akşamında Antalyasporumuzun galibiyeti ile bitmiş bir gece... Bundan daha güzel bir şey olamaz sanırım. İnşallah her hafta bu tarz yazılar yazarız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...