02 Aralık 2011

Aralık Ayına Bakış

Sıkıntılı bir aralık ayı bizi bekliyor. Camianın içinde bulunduğu karışık durum, yönetime karşı yükselen ses, yerel basın ve taraftar arasında had safhaya ulaşan kutuplaşma... Bu sıkıntıdan kurtulmamızın tek yolu var, o da sportif başarı... İnsanlar hep aynı şeyi duymaktan sıkıldılar çünkü. 
İlk rakip Kardemir Karabükspor... Lige yükseldikleri geçen yıla göre oldukça düşüşte olan rakip geçen hafta Bursaspor'a karşı 3 puanı 3 gol ile aldı. Ancak bu maç bizi korkutmamalı diye düşünüyorum. Çünkü Bursaspor'un da durumu pek iç açıcı değil. Karabük takımı kötü takım değil; ancak bizden de iyi takım değiller. Özellikle alt sıraları yakından ilgilendiren bu maçta sıralama açısından 3 puanı kesinlikle almalıyız.

Bu maça gelirken önemli bir çok eksiğimiz var; ancak bunlara sığınacak durumumuz yok ne yazık ki. En başta da belirttiğim gibi artık taraftarın dayanacak sabrı kalmadı. Özellikle yine, yeniden barlarda gözüktüğü söylenen futbolcular giderek artıyor. Bunun da yanında sportif olarak başarılı sonuçlar alınmayınca da taraftar hesap sorma hakkını kullanmak istiyor. Çok değişik şeyler izleyebiliriz bu maçta. "Oyna oyna oynasana lan" maça damgasını vuracak gibi.

Bu maçtan 3 gün sonra, yani 7 Aralık Çarşamba günkü rakibimiz Eskişehirspor... Son yıllarda artan gerilim malum. Bugünlerde konuşulan bir deplasman yasağı mevzusu da var. Olaylar ne şekilde gelişecek şimdiden kestirmek güç. Biz takımın gidişatı açısından çok önemli olan Karabük maçından çıkmış olacağız, Eskişehir de zorlu Bursa deplasmanından dönüyor olacak. Normal şartlarda olsa berabere biter diyebilceğim bir maç, bu sefer o zamanki koşullara göre şekillenecek. İnşallah yasak falan gelmez de, ki böyle birşey olacağını sanmıyorum, armanın peşinde olabiliriz.
11 Aralık 2011 Pazar günü rakibimiz, şu günlerde belki de tarihinin en zorlu zamanlarını geçiren 100 yıllık çınar Ankaragücü. Gökçek ailesi ile birlikte çöküş içerisine giren köklü camia, taraftarının yoğun çabası ile ayakta kalmak için çabalıyor. Özellikle futbolcu konusunda -Kocaelispor'dan da bildiğimiz- sıkıntıları yaşamaya başladılar. İnşallah bu zorlu dönemden kurtulurlar. Bu maçlarda puan kaybetmemeliyiz, sonuçta bizim de gidişat sıkıntılı, rakiplere karşı alınan puanlar önemlidir. 
Bursa deplasmanı... Bir Antalyalı için çok farklı olmuştur Bursa deplasmanı. Tribünsel mevzuları bir kenara bırakırsak son yıllarda oynanıp da sıkıcı geçen bir maç hatırlamıyorum ben. Belki de skor olarak hatırladığım en sıkıcı maç, 2005 yılında Antalya'da oynanan ve 1-0 mağlup olduğumuz maçtır. Onun dışında hep bol gollü karşılaşmalar izledik.

Bursaspor camiası da bu yıl zor bir sezon geçiriyor. Bulundukları yer hiç de düşündükleri gibi değil. 3 yıldır alıştığımız Bursa futbolu da yok sahada. Eğer iyi bir kadro ile gidersek ben umutluyum bu maçtan yana. Antalyalı futbolcular eğer biraz Antalyalılık kazandılarsa şu şehirde, bu maçta farklı oynayacaklardır.

Söylemeden geçemicem, bu takım için Burdur'a bile gidilmez diyenler, şimdiden plan yapmaya başladılar 17 Aralık Cumartesi akşamı Bursa'da olmak üzere.
Geldik devrenin ve 2011 yılının en son maçına. Maç tarihi 21 Aralık 2011 Çarşamba günü, ancak maç saat 18:00'da. Biraz daha açmak gerekirse haftaiçi, mesai saati bitiminden 1 saat sonra... Statlarda taraftar istemediğiniz aşikar; ancak insanlarla dalga geçer gibi ayarlamayın bari şu saatleri. Mardan gibi bir stadyuma, özellikle İstanbul takımları ile olan maçlara gitmek için kaç saat harcandığını herkes biliyor. İnsanların bu maça gidip rahatça maç başlamadan yerlerine oturması için evlerinden, işlerinden en geç 16:00'da çıkmaları lazım. 

Neyse maça gelecek olursak, Fenerbahçe şu anda lig lideri... O zamana kadar da bu liderlik sürer gibi geliyor. Çünkü kalitesiz ligimizde ite kaka puan alıyorlar. Ancak onlarda da durum karışık, eğer Antalya'da sağlam bir duruş sergilersek karşılarında galibiyet alabiliriz. 

Önümüzdeki şu 5 maçta alabileceğimiz kadar puan almalıyız. Şu anda 2 tane genç oyuncu ile anlaştığımıza dair dedikodular geliyor. Ancak forvet eksiğimiz aşikar. Devre arasında sağlam bir forvet ile anlaştığımız takdirde 2. yarı daha rahat maçlar izleyebiliriz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...