31 Aralık 2011

Taraftar Çıldırdı Forvet İstiyor

Türkiye'de az çok ligi takip eden kime sorsanız Antalyaspor'da eksik olan şey ne diye, herkes forvet diyecektir. Sağır sultanın bile duyduğu Antalyaspor'daki forvet eksikliğini sanırım bir tek Hasan Akıncıoğlu idrak edemedi.

Son açıklamasında "Bu şartlar altında..." demiş başkan. Duruma bakıyorum, yıllardır ödenen borçlar var. Evet, bu konuda büyük bir başarı olduğunu görebiliyoruz. Artık kişilere borcumuzun olmadığı, sadece vergi borcumuzun olduğu söyleniyor.

Sezona başlarken bonservissiz futbolcu alıyoruz. "Maça girişler biletsiz olmuyor" deniyor. Bu sene taraftar yüzünden çok fazla ceza da almadı kulüp, buradan da gider yok. Bir tek lisanslı ürün sıkıntısı var, o konuda da store'un durumu ortada.

 Deplasmana para harcıyoruz desek onu da zaten ya yöneticiler karşılıyor ya da Antalya'nın ileri gelenleri... Ona da para harcamıyoruz.

E arkadaş biz neden futbolcu alamıyoruz o zaman? Hadi diyelim bu takıma hala güveniyoruz ancak taraftarın durumuna hiç mi bakmıyorsunuz? Taraftar huzursuz, taraftar heyecansız, taraftar sıkılmış... Görmüyor musunuz bu hali? Artık hangi yüz ile taraftara Mardan'a gelmeye devam edin diyeceksiniz ki?

Hani açıklandı ya İstanbul takımları ile maç yapmasaydık ilk yarı ortalaması 2000 kişinin altında kalırdı diye. Daha sonra da ağlıyoruz vah neden böyle bu durum diye. İşte o 2000 kişi Antalyaspor'u; Antalya için, arma için, kırmızı-beyaz renkleri için seven insanlar... Siz şehri heyecanlandıracaksınız ki taraftar dışındaki kitle de maça gelsin, bu takıma destek olsun. Çünkü; artık futbol endüstriyelleşmeden dolayı bir şov, insanlar şov izlemek istiyorlar. Sahada ruhsuz futbolcu topluluğu değil.
Artık bu iş taraftardan fedakarlık beklemeyi geçti. Apaçık sömürüye girdi. Taraftar zaten kaç yıldır dişini sıkıyor. 2 yıldır maçlara bir tam gününü harcayarak gidiyor. Ne için gidiyor? Kırmızı-beyaz forma için... Bu taraftar armanın değişmesine ses çıkarmadı, hep dedi Antalyaspor daha iyi yere gelecek diye. Ancak biz yine 12. sıradayız. Hiçbir şey değişmedi. Sadece daha az borcumuz var.

Borçusz bir Antalyaspor? Evet..! Ekonomik olarak bağımsız bir Antalyaspor? Evet..! Ekonomik istikrar? Evet..!

Ancak şu da oldukça aşikar ki ikinci yarı için tribünlerin kendisini yeniden heyecanlandırabilecek bir isme ihtiyacı var. Bu heyecanı yaratacak bir isim için yönetimin şu an aklındakinden biraz daha fazla kesenin ağzını açsa herhalde bu ekonomik istikrarın bozulacağı anlamına gelmez. Kaldı ki son vuruşlardaki başarısızlığımızdan kaçırdığımız puanları ikinci yarıda elde ederek hem galibiyetlerden bir geri dönüş, hem de tribünlerde oluşacak yeni bir heyecan hem bilet geliri olarak bir geri dönüş olacaktır. Bu da ihtiyacımız olan forvetin maliyetini daha da düşürecektir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...