24 Aralık 2011

3. Geleneksel “Necati Ateş Galatasaray Yolunda” Günleri Başladı

Necati Ateş'in adı son 2 transfer döneminde de eski takımı Galatasaray ile anılmıştı. Yine bir transfer dönemine geliyoruz ve aynı soru yeniden sorulmaya başlandı: “Necati Ateş Galatasaray'a dönecek mi?”

Yeniden ortaya çıkan bu dedikodulara rağmen geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında Necati Ateş henüz kendisine gelen bir teklifin olmadığını ancak bir teklif gelmesi durumunda bu teklife Antalyaspor'un da beklentilerini karşılanırsa olumlu yaklaşacağını söyledi.


Açıklamasından Necati'nin bir beklenti içerisinde olduğu anlaşılıyor ama bana kalırsa bu transfer döneminde bu transferin gerçekleşme olasılığı oldukça düşük. Bunun iki nedeni var.

Bunlardan ilki Galatasaray'ın durumu... Lige yeni başkan, yeni teknik direktör derken yepyeni bir yapılanma ile girmişlerdi. İnişli çıkışlı bir başlangıcın ardından belli bir ritim tutturmayı başardılar ve ilk devreyi zirvede tamamladılar. Attıkları 27 gol ile de ligin en çok gol atan takımı oldular. Bu şartlar altında Galatasaray'ın şu an böyle bir forvet transferine ihtiyaç duyduğunu zannetmiyorum.

İkinci nedenim ise Necati'nin durumu...Bazı kesimlerce çokça eleştirse de Necati Ateş'in bu ligin kalburüstü golcülerinden biri olduğu bence tartışılmaz... Aktif oyuncular içinde Süper Lig'in en çok gol atan 3. oyuncusu olması da bunun bir kanıtı... (1.Fatih Tekke 304 maçta 130 gol; 2.Alex de Souza 223 maçta 127 gol; 3. Necati Ateş 265 maçta 112 gol) Necati Ateş, Antalyaspor forması altında da pek çok gole imza attı ama bu sezonki performansı ile geçtiğimiz iki sezonda gösterdiği performans arasında belirgin bir fark var ve bu fark ne yazık ki olumsuz yönde... Geçen sezon iyi Necati-kötü Galatasaray ikilisi varken gerçekleşmeyen transferin bu sezon kötü Necati-iyi Galatasaray ikilisi ile gerçekleşmesinin düşük bir olasılık...

Necati Ateş'in Antalyaspor performansı
• 2009-2010 Sezonu
29 lig maçında 12 gol, 8 kupa maçında 5 gol > Toplamda 37 maçta 17 gol (ortalama 0,459)
• 2010-2011 Sezonu
28 lig maçında 13 gol, 3 kupa maçında 0 gol > Toplamda 31 maçta 13 gol (ortalama 0,419)
• 2011-2012 Sezonu
13 lig maçında 3 gol (ortalama 0,231)

Tüm bu şartlar altında benim temennim bu transfer ile ilgili sonucun bir an önce ortaya çıkmasıdır. Eğer Necati Ateş Antalyaspor formasını giymeye devam edecekse Necati'nin bu lig arasını kendisini toparlamak için değerlendirmesi gerekir.  Bu transferi değil, performansını nasıl yükseltebileceğini düşünmesi gerekir. Aklında Galatasaray'a dönmek fikriyle geçirdiği her gün onu olumsuz etkileyecektir. Sonuç ise hem Antalyasporumuzun hem de kendisinin zararına olacaktır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...