07 Mayıs 2011

Tek Kardeş Körfez

Kocaelispor taraftarı ile kardeşliğimizin nasıl başladığını az çok artık tüm Türkiye biliyor. 17 Ağustos Depremi'nin tarifsiz acıları arasında yeşeren bu kardeşlik tribün anlamında Bursa-Ankara kardeşliği ile beraber parmakla gösterilen kardeşliklerden biri...

Diyorlar ki kardeşlik mi olurmuş; bir maç kazanın, yenilin görün bakalım ortada kardeşlik mi kalıyor? İşte yaşamayan bilemez derler ya, aynen o durumdayız.

Süper Lig'te Kocaeli'de karşılaştığımız en son maça İstanbul'dan trenle gitmiştim. Gardan stadyum bölgesine geldiğimde tüm Kocaelisporlular yanıma gelip hoşgeldin demeye başladılar. Bir iki kişi ile muhabbet ederken bir bira uzatıldı içmeye başladım. Karnımın acıktığını öğrenenler köfte ekmek yaptırıp geldiler. Daha sonra bir bilet geldi. Deplasman tribününde olsam daha iyi olcağını anlatırken "Yok kardeş deplasman tribünü bileti zaten." dediler, biletimi de verdiler.

Muhabbet devam ederken yanımda para olmadığını, nerede bankamatik bulabileceğimi sordum. "Yok kardeş bulamayız ama biz aramızda toplayalım." dediler. Bu insanları hayatım boyunca ilk defa görüyordum. Yemek, bira ısmarlıyorlar; biletimi veriyorlardı; üstüne param yok diyince para topluyorlardı aralarında ve bunu sadece Antalyasporlu olduğum için yapıyorlardı.

Daha sonra kabul edemeyeceğimi söyleyince helalleşip tribünlerimize giderken bir markete girdim. Antalya'da bazen 10 liranın altında olduğu zaman kart çekmeyen bakkallara inat market sahibi "Oğlum yol gideceksiniz tabii ki." diyerek kartımdan çektiği parayı kendi kasasından verdi. Üstüne aldığım sudan para almadı, onu da helal etti.

Tabii ki kardeşlik tribünde oluyor ama sahada puan kaybettiğimiz zaman ağızlarından salya saçarak kardeşliğe saldıranlar bunları düşünmeli. Gerçekten o kadar saçma puanlar kaybediyoruz ki Kocaelispor'a puan kaybettiğimiz zaman kardeşliğimize saldırmaları çok anlamsız geliyor ne yazık ki.

Son olarak bugünlerde Ads ve Ankaragücü ile özellikle internet aleminde gelişen güzel muhabbetlerimiz var. İki büyük camia ile geçmişimiz çok eski. Hatta Kocaeli'den de eski zamanlardan... Ads, Ankaragücü, Buca gibi camialar sorunumuzun olmadığı, karşılıklı sevgi saygının olduğu camialardır. Ancak Kocaeli şehrinin, insanının, takımının hepimizde yeri ayrıdır. Kocaeli şehrindeki her birey Antalya kardeşliğini, Antalya'daki de Kocaeli kardeşliğini bilir. Ondan dolayı biz kendimizi tek şehir gibi düşünürüz.

Dakika 41 beyler, açın atkıları... Kocaeli kardeş Kocaeli şık şık!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...