18 Mayıs 2011

Başbakan Erdoğan'a Sorular

Antalya'nın stat işi şu an için tam bir kördüğüm... Bu kördüğümü en kolay çözebilecek isim ise 9 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin genel başkanı ve 8 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan...

15 Mayıs'ta düzenlediği Antalya mitingi öncesinde Erdoğan'ın bu mitingte stat müjdesini vereceği yönünde duyumlar olmuştu. Ancak hiç de beklenildiği gibi olmadı. Stat müjdesi şöyle bir kenara dursun, miting alanına Antalyasporlular alınmadı. Bu yüzden “Stat yapılacak mı, yapılmayacak mı?” sorusundan önce bence yanıt aranması gereken soru: “Hangi sebeplerle Antalyasporlular miting alanına sokulmadı?”

Başbakan boynuna Antalyaspor atkısı takmıştı. İyi güzel de o atkıyı 1 gün değil 365 gün taşıyanlar neden böyle bir muameleye layık görüldü? Boynunda Antalyaspor atkısı olan birisinin bu ülkenin başbakanından isteyeceği şey bellidir: Stat... Peki, bu talebin AKP mitinginde dile gelmesi neden engellendi?

Antalya aldığı yoğun göçün etkisiyle kent bilincinin eksik olduğu şehirlerden birisi... Bu yüzden Antalyamızın pek çok değeri gibi Antalyasporumuz da bazı kişiler tarafından göz ardı edilse de gündüzü de gecesi de Antalyasporla geçen sevinci de hüznü de Antalyaspor olan binlerce Antalyasporlu var. Başbakan bu insanlardan oy istemiyor mu? Eğer istiyorsa miting alanında geri çevirdiği bu insanların kendisine oy vermesini nasıl bekliyor?

Sorular böyle böyle uzar gider ama biz miting alanına alınmayan Antalyasporlulardan stat konusuna dönelim. O konuda da sorulması gereken sorular var çünkü...

Başbakan Antalya mitinginde “Stat yapacağız.” dememişti ama Yavuz Donat'ın yazısına göre Antalya'dan Ankara'ya dönerken uçakta “Stat yapılacak.” demiş. E madem stat yapılacak bunu neden Antalya'da mitingte söylemedi de Ankara'ya giden bir uçakta söyledi? E madem stat yapılacak bunu neden Antalyalılara söylemedi de sadece Yavuz Donat'a söyledi?

Oysa Ankara'da Siteler mitinginde başbakan açık açık “Ankara'ya yakışan dev bir stad yapılacak.” dedi. Hatta tarih de verdi: “2 yıl içinde bitecek.” Ankara'da açık açık stat yapılacağını söylerken Antalya'da neden böyle bir vaat dile getirilmedi?

Açıkçası -yanıt alabilecek olsam- başbakanın bu sorulara vereceği yanıtları merak ediyorum. Çünkü başbakanın Antalya mitingi bir Antalyasporlu olarak beni tatmin etmedi. Stada ilişkin umutlarımı artırmak yerine bu umutlarımı daha da kaybetmeme neden oldu. Bu mitingten çıkarabildiğim tek sonuç şu ki Antalya'nın stat meselesinin önümüzdeki günlerde de siyasete alet edilmek isteniyor.

Murat Özgen'in de dediği gibi “Antalya'ya stat hayaldi, hayal kaldı.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...