28 Mayıs 2011

Trabzonspor'a Destek, Antalyaspor'a Köstek..!

Trabzonspor, şampiyonluk mücadelesini sezonun son düdüğüne kadar sürdürdü. Ancak Fenerbahçe son haftayı da puan kaybetmeden geçmeyi başarınca Trabzonspor da şampiyonluğu kıl payıyla kaçırmış oldu. Trabzonsporluların kaçan şampiyonluğun faturasını kestikleri isimler arasında Fenerbahçeli olduğunu bildiğimiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümeti de vardı. Gelen tepkiler üzerine Başbakan Erdoğan ertesi gün kameralar karşısına mavi gömlek-bordo kravatla çıkarak Trabzonsporluların gönlünü almaya çalıştı.

Yaşananları buraya kadar hemen hemen herkes biliyordur ama bir hatırlatma olsun diye tekrar ettim. Şimdi gelelim kamuoyunda pek yankı bulmayan ama işin çok daha ilginç olan kısmına...

Kaçan şampiyonluk sonrası Trabzonsporluların tepkisini Başbakan Erdoğan ve kendisine yapılan bir haksızlık olarak değerlendiren Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, AK Parti iktidarının ve daha önceki senelerde Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzonspor için yaptıklarını bir bir sıralamış.

 " Ben başkan iken, 1993-1996 yıllarında Şenol Güneş antrenörümken Başbakan Erdoğan'a gittik. O zaman belediye başkanı olan Tayyip Bey'e dedik ki biz İstanbul'da kırk dönüm bir arazi aldık. Burada ticaret yapabilir miyiz, para kazanıp Trabzonspor'a verebilir miyiz? Plan değişikliği yaptı. Migros'a aldığımız yeri verdi. Otuz yıl kiraladık. On iki milyon dolar aldık Trabzonspor için. "

 " Yine son dönemde dört sene evvel Başbakanımızın talimatıyla orada Petrol Ofisi istasyonu yaptık. On milyon dolar para aldık. "

 " Trabzonspor'u borsadan kurtardık, tefeciye düşmüştü, üç yüz milyon dolar. Sadri Bey ile beraber gittik Menkul Kıymetler Borsası'na. Trabzonspor borsaya açılırken yanlış açılmıştı. Gelirin yüzde 20'sini her yıl veriyordu. Şimdi onu kapattık. Trabzonspor kazanca geçti. "

 " Sayın Başbakanımıza, Eski TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile gittik. Başbakanımız "Bu stadı (Akyazı) hemen bitirin, kırk bin kişilik stat yapın. İçine müze ve konferans salonu, kenarına Trabzonspor'a sahalar yapın." dedi. Sadri Bey de "Sayın Başbakanım yeni stat yetişene kadar biz Avni Aker'de Şampiyonlar Ligi oynayamayız. Pist salonu ve bir otopark istiyoruz." dedi ve Başbakanımız "Ne istiyorsunuz?" sorusuna Sadri Bey "6 milyon lira" dedi ve bugün bir buçuk milyonu geldi. İki ay içinde ise altı milyon lira kulübümüze, kasasına gelecek. "

Vay arkadaş vay..! Özak'ın bu açıklamalarındaki 'milyon dolar' kısımlarından önceki sayıları topluyorum da sadece burada 328 milyon dolarlık bir iktidar desteğinden söz ediliyor. Bunun dışında arazidir, petrol ofisidir vesaire de cabası...

Son 9 yıl da dahil olmak üzere yıllardır hakkı olan stadın yapılmasını bekleyen, camiamıza çağ atlatacak nitelikte olan tesisleri yerel seçimlerden sonra elinden alınan, yine aynı nedenlerle maç gelirlerine bile el koyması için kulübün kapısına icra memurlarını gönderen eski dostlara(!) şahit olan Antalyasporlular için çok fazla bir şey yazmaya gerek yok sanırım.

Tek soru soralım ve yazımızı bitirelim: Bu itiraf ile artık hesap-kitap ortada da hak-hukuk nerede?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...