09 Mayıs 2011

TFF Neyi Bekliyor?

Kadınlar 1. Ligi'nde düşmeme mücadelesi veren Antalyaspor ile Marmara Üniversitesi 24 Nisan 2011'de İstanbul'da karşılaşmış. Karşılaşmanın 65. dakikasında Antalyaspor takım kaptanı Kübra Çalık'ın faul atışı kullanacağı sırada etrafı Marmara Üniversiteli oyuncular tarafından sarılmasıyla başlayan olaylara Marmara Üniversitesi yöneticisi Ali İhsan Ayaz ile Beykoz Belediyesi görevlileri de dahil olmuştu. Polisin olmaması sebebiyle yaşanan olayların önü kesilememiş ve karşılaşma hakem Mehmet Yıldız tarafından tatil edilmişti.

Bu olaylar sebebiyle ceza alan isimler Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) tarafından karşılaşmadan 9 gün sonra, yani 3 Mayıs 2011 günü, açıklanmıştı. Buna göre Antalyaspor'dan Kübra Çalık 3 maç, Zeynep Göze 2 maç ceza alırken Marmara Üniversitesi'nden ise Selin Odabaş 3 maç; Zerrin Bakır, Seyhan Aycibin, Melike Korkmaz ise 2'şer maç ile cezalandırılmıştı. Bu kararlara göre ceza alan bir diğer isim ise 1 ay hak mahrumiyeti cezası alan Marmara Üniversitesi yöneticisi Ali İhsan Ayaz idi. Ancak ne hikmetse bu kadar cezanın verildiği ve bir yöneticinin de yerde yatan rakip takım futbolcusuna kural dışı harekette bulunmaktan ceza aldığı bir karşılaşma için AFDK çıkan olayların saha olayı boyutuna ulaşmadığını belirterek ceza tayinine yer olmadığına karar vermişti.

Bu maçla ilgili asıl olarak TFF'nin maç sonucu konusundaki kararı bekleniyor. Çünkü belki de bu karara göre bu iki takımdan hangisinin düşeceği netleşecek ama 2 hafta geçmesine rağmen TFF'den hala bir ses seda yok. Geçtiğimiz cumartesi oynanması gereken ama çıkan olaylar nedeniyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması ile ilgili kararını perşembe günü açıklayacağı bilinen TFF'ye bu vesileyle bu maçı bir kez daha hatırlatalım. Bir de soralım: Bursaspor-Beşiktaş maçı ile ilgili kararını 5 gün sonra açıklayacağını duyuran TFF bu karşılaşma için 15 gündür neyi bekliyor?


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...