09 Mart 2011

Eski Bir Hikaye: Yeni Kale, Yeni Heyecan

Antalyaspor taraftarı denince tüm ülkede Curva Nord yani kuzey kale arkası cehennemi akla gelir. 07 Gençlik Türkiye'deki ilk curva gruplarından bir tanesidir. Tüm Türkiye'de Adopen denince akla 07 Gençlik geliyorsa demek ki abilerimiz bu tribün işini başarmıştır.

Yaşımız dolayısıyla Adopen'in açılışına ilişkin çok fazla anım yok. Açılış maçını babamla beraber her zaman maçları izlediğimiz kapalı tribünden izlemiştim ama çok bir anı kalmadı aklımda...

Ancak Antalyaspor tribünleri büyüyordu. Artık Atatürk Stadı ve Adopen Tribünü bize yetmemeye başlamıştı. Yeni kurulan Red Soldiers grubu için bir tribün lazımdı ve Yeni Kale Arkası Tribünü kısa sürede tamamlandı. Artık Antalyaspor'un yeni bir kalesi daha vardı. Artık Antalyaspor tribünlerinin kale arkası cehenneminin gücü ikiye katlanmıştı.

Yeni Kale'nin açılış maçı Antalyaspor'un ezeli rakiplerinden Bursaspor ile oynanacak maça denk geliyordu. Maç tarihi 16 Eylül 2006... O gün herkeste normal bir Bursa maçı heyecanından farklı bir heyecan vardı. Yeni kale arkasına kavuşucaktık. Biletler alındı ve ilk defa ileride nice zaferler yaşayacağımız yeni mekanımıza giriş yaptık.
Açılış maçı olmasına rağmen hemen bulunduğu yere alışmış, orayı benimsemiş bir grup vardı. Güzel bir kalabalıkla keyifli başlamıştı maç... Ancak ilk yarı beklemediğimiz olaylar yaşanıyor, takım ezeli rakibimiz karşısında 0-2 geriye düşüyordu. Yeni tribün konusunda tecrübesiz olan Antalya emniyeti tampon bölge kurmuyor ve iki takım taraftarları birbirine çok yakın duruyorlardı. Antalyasporluların telleri yıkıp Bursasporlulara saldırmaya çalışması üzerine araya polis giriyor; biber gazı, coplarla Antalyasporlu taraftarları püskürtmeye çalışıyordu. Bunda çok başarılı olamamaları üzerine kapalı tribüne geçişlere izin veren polis bir nebze olsun tribünü boşaltıp olayların önüne geçmişti.

Ancak uzun uğraşlar sonucunda tribünlerine kavuşan Kızıl Askerler'den bir grubun tribünlerini bırakmaya hiç niyeti yoktu. Takım 0-2 mağlup... Şenlik havasında başlayan maç polis terörü ile can sıkıntısına dönmüştü ama Kızıl Askerlerin pes etmete niyeti yoktu. Belki de bu askerlerdeki inanç futbolcusuna geçiyor ve takım müthiş bir geri dönüşle 3-2 kazanıyordu maçı... Hem sahadaki futbol hem de tribünde yaşanılan olaylarla unutamadığımız 5 maç içerisinde yer alıyordu bu Bursaspor karşılaşması...

Atatürk Stadı'ndan taşındıktan sonra kale arkasında yaşadıklarımız da tarihin tozlu sayfalarındaki yerini aldı. İlk kareografinin yapıldığı Fenerbahçe maçı, Yılmaz Vural dönemlerindeki dev bayraklar, kırmızı-beyaz şeritlerle yapılan şovlar, tribünün üstünün kapandığı Ankaragücü maçı, acı bir şekilde ligten düştüğümüz Gençlerbirliği maçı, tekrar Süper Lig'e çıktığımız İstanbulspor maçı, acısıyla tatlısıyla bir ton anı...




Burası Antalya'nın Yeni Kalesi...

1 yorum:

  1. Her zaman her yerde en büyük Red Soldiers! 2006'dan beri !

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...