09 Şubat 2011

Nice 100'lere...

Antalya'da 2. Jarabinsky dönemi yaşanıyor. Ancak Antalyaspor efsanelerinden biri olan hocamızın ikinci gelişi beklenildiği gibi olmuyordu. 8 hafta alınan 2 puan ve tribünlerde açılan "Go Home Jarabinsky" pankartları ile Jarabinsky ile yollar ayrılıyordu.

Yeni geldiği süper lige Hikmet Karaman ile hazırlanan, Jarabinsky ile değişik bir defans sistemi üzerine kurulu futbola alışmaya çalışan ama 8. haftada 2 puanlı kesin düştü gözüyle bakılan bir takım vardı ortada...


İşte bu şartlar altında geldi Mehmet Özdilek veya Türk futbol camiasının Şifo Mehmet'i.

Takımın başında olduğu ilk maç Ankara'da Gençlerbirliği karşılaşması idi. Özgün ile birlikte Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yerimizi almıştık. 400 kadar Antalyasporlu da yalnız bırakmıyordu 8 haftada 2 puan almış takımını... Bir inanç hala vardı. Hoca sahaya çıkarken Özgün ile beraber yüzüne bakıyorduk acaba nasıl bir ruh hali içerisinde anlayabilir miyiz diye ama o kadar konsantre idi ki gözlerini sahadan ayırmıyordu hoca.

O ilk gol geldikten sonra direkt yine hocaya baktık çocuklar gibi şendi golden sonra. Biz de Özgün ile tribünde "Hocaya bak nasıl seviniyor." diye birbirimizi uyarıyorduk. Gerçekten çok güzel bir görüntü idi. Akdeniz'in rengini taşıyan turkuaz renkli formalarıyla oyuncularımız hocasıyla beraber bir yumak oluşturuyorlardı. Aynen tribündeki 400 kırmızı-beyaz arma aşığı gibi... Çünkü biz de hocamıza güvenmiştik o an.

Çocuklar inanın,
İnanın çocuklar,
Güzel günler göreceğiz güneşli günler,
Bu alemde İstanbul'u devireceğiz,
Şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz.

İşte o gün anladık biz hocanın başarılığı olacağını. Çünkü adam gibi adamdı. Bugüne kadar gelen çoğu hoca Antalyaspor'u kendine basamak olarak görmüş veyahut da güzel Antalya ikliminde emeklilik dönemi gibi düşünmüştü ama Mehmet Hoca'nın bugüne kadar yaptığı her hareket ileriye dönük... Mayıs ayında sözleşmesi bitmesine rağmen haziran ayındaki planlarından bahsediyor.

Futbolculuğu döneminde "Şifo" lakabını almıştı ama artık bizim gözümüzde kendisi "Ferguson" Mehmet Özdilek'tir. İyi ki varsın hocam nice 100'lere, nice zaferlere hep beraber inşallah...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...