02 Şubat 2011

Akaydın'a Stadyumu Sorduk

Dün bir haber geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tek tek mahalleleri dolaşıyormuş. Bugün uğrayacağı mahallerlerden birinin de Bahçelievler Mahallesi olduğunu öğrenince hemen bunu nasıl Antalyaspor için kullanabiliriz diye düşündük, tabii ki en önemli sorunumuz Antalya Stadyumu...


Özgün hemen bugüne kadar Akaydın'ın Antalyaspor camiasına verdiği sözlerden, Antalyaspor için yaptıklarından, yapmadıklarından, stadyum ile ilgili verdiği demeçlerden bir dosya hazırladı. Amacımız Akaydın'a soruları sorarken "Buyrun bunların bunların siz sözünü verdiniz, bunlar da belgeleri..." demekti. Hazırlığımızı yaptık, Barbaros Çay Bahçesi'nde Antalyaspor atkılarımızla yerimizi aldık.


Dinledikçe dinledik Akaydın'ı, sıra soru-cevaba geldi ama bir türlü söz alamıyorduk. İnsanlar genellikle kişisel problemlerine yakın sorular soruyorlardı. Bizdeki Antalyaspor atkıları acaba gözünü mü korkuttu diye düşünmeye başladık. Çünkü stadyum soracağımız belli idi ve cevaplaması zor sorulardandı.


En son sözü biz aldık. Biraz da sitemkar bir şekilde verilen sözlerin hesabını istedik ama ne yazık ki 5 Kasım 2010'daki Antalya Stadyumunu İstiyor panelindeki gibi istemediğimiz şekilde cevabımızı aldık.

Akaydın yine bildiğimiz şeyleri anlattı da anlattı. Belediyenin tek başına bu stadı yapamayacağından, ülkedeki hiçbir stadyumun belediye tarafından yapılmadığından bahsetti. En son Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Antalyaspor Başkanı ile görüştüklerini, üniversite içindeki stadyuma ek tribünleri yapıp bunun Antalyaspor tarafından kullanılmasını teklif ettiğini ama hala rektörün cevap vermediğini söyledi. 100. Yıl için hala Ankara'dan bir yanıt gelmediğini anlattı.

Ayrıca Duacı'da tesis yapımı için ayrılan arazi hakkında da bilgiler verdi. Belediye değiştiği gün o arazinin devri durdurulmuş. Neden şimdi iptal edildiği,  Türel zamanında nasıl onay alındığı sorularına da "O bölgedeki orman gözümüzden kaçmış." gibi bir cevap almışlar. Şimdi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hasan Akıncıoğlu'na bir iki yıl sabredin ben size orayı vereceğim şeklinde duyumları olduğunu ekledi.

Yani biz daha çok bekleriz stadyumu. Şehrimiz üzerinde bu kadar oyun oynanınca imrenerek bakarız Aslantepe'ye, Malatya'ya, Afyon'a. Belediye başkanı stadyumu devlet desteği ile yaparsa iktidar partisi propagandasına dönmesinden, başbaşkan da aynı şekilde muhalefet partisinin propagandasına dönmesinden korkuyor. E zamanında iktidar partisinin belediyesi de yapmadı. Bir 10 yıl daha Mardan'a gideriz artık.

Uzun inceee bir yoldaaayıııııız, gidiyoruuuz gündüz gece.


       Not:       
Hazırladığımız dosyayı bizzat Akaydın'a verdik. Ümidimiz okuyup Antalyasporumuzla ilgili bugüne kadar gelinen noktayı gözden geçirmesidir.

Okumak isteyenler Akaydın'a verdiğimiz dosyanın tam metnine buraya tıklayarak ulaşabilirler.

* * *

  
Fotoğraflar için HASAN SARI'ya teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...