22 Şubat 2011

Kiralık Stat

Hani eskiden meşhur bir söz varmış. Ev sahipleri çok kullanırmış. Biz de özel bir işletmenin stadında kiracıyız ya bize de bir gün kullanılabilir.
 
"Almanya’dan bizim takım gelecek, stadı boşaltın." (!)

Olmayacak iş değil. Yani yılların Antalyaspor’u statsızlık yüzünden hakkı olan stadı hem yerel hem de merkezi yönetimin tutumları yüzünden alamadığı için kiracı durumuna düştü.

Bu memleketin stat ihtiyacı daha Atatürk Stadı kullanılabilir durumdayken dile getirildi. Şu an Atatürk Stadı kullanılamaz durumda ve hala ortada stat yok.

Stat ihtiyacı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Akaydın’ın dediği gibi “Zaten 15 günde bir lazım.” olan bir şey değil. Bu takım şehir dışındaki stada gitmek zorunda kaldığından çok taraftar kaybetti. Ruhunu, benliğini kaybetti. Hatta futboldaki ev sahipliği avantajını bile kaybetti. Antalyaspor maç oynamadan bir gün önce o statta hazırlık maçı yapıldı. Hem de bir Türkiye Kupası ve akabininde bir lig maçı öncesinde... Zemin zarar gördü ama sesimizi çıkartamadık. Çünkü biz orada kiracıyız, bizim stadımız değil. Bize her yer deplasman oldu yani. Nerede ev sahibi takım olma avantajı? Takım Mardan’a gittiğinden beri futbol olarak da geçen sezonu arar olduk. Hiç kimsede, ne takımda ne de taraftarda huzur kalmadı yani…


Antalya’ya yılda ortalama 1000 takım kamp yapmaya geliyor. Futbolun başkenti... Yılda milyonlarca turist geliyor. Bacasız sanayinin başkenti... Yani bu şehir para darphanesi...(!) Sanırım sebep siyasi başkent olmayışımız...(!)

Bu stadı yapmak çok mu zor? Bence değil ama yerel yönetim stat işine öncelik vermez ise enkaz edebiyatı yapar durur, verilen sözleri unutur, yapılan stat yatırımı yakın olan genel seçim öncesi merkezi hükümete yarar diye düşünüp bunu bir seçim propagandası haline gelmesi endişesiyle elini ayağını çekerse bu iş zor olur.

Merkezi hükümet istediğini alamadığı "Dünyanın En Güzel Yeri"ni evlatlıktan reddeder, işi hizmetten çıkarıp siyasi hesaplaşmaya sürer ve aynı şekilde yaklaşan genel seçim öncesi yerel yönetime yarar diye dosyayı askıya alırsa çok zor olur.

Antalya, Antalyalı ve Antalyaspor siyasi çekişmeye kurban gidiyor.

Şu sıralar bir umut doğdu. Merakla mart ayının başını bekliyorum. U20 Dünya Kupası... Hükümet garantisi gelmiş ve Antalya iki stat ile organizatör iller arasında... Bu statlar Atatürk Stadı ve Mardan... Yani Türkiye organizasyonun ev sahipliğini kazanırsa Atatürk Stadı jet hızıyla bakıma alınıp FIFA standartlarına uygun, kullanılabilir raporlu bir hale getirilecek. Atatürk Stadı yerine yeni bir stat fikirleride dolaşıyormuş herhalde ama bir umut işte...

Olayın son noktası milyonların belki milyarların giriş yaptığı bir şehrin hakkını böyle bir umuda bağlatmak başlı başına bir ayıp ama.

- Hasan SARI -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...