02 Eylül 2013

STSL 3. Hafta Bursaspor | Kaptan Eksik

Galibiyet hasretimizi bu hafta da dindiremedik ve haftayı 2 puanla ligin 16. sırasında kapatıyoruz. Tablo şu an için korkutucu olsa da çözümler üretebilmek için hala geç değil.

Maç sonu açıklamasında Samet Aybaba "Eksiklerimizi gördük. Tabii yaptığımız birkaç iyi şey de var. En azından bunları geliştirip önümüzdeki maçlara bakacağız." değerlendirmesini yapmış. Aybaba'nın kastettiği iyi şeyler konusunda açıkçası pek bir fikrim yok. Çünkü bireysel performanslar anlamında Natxo Insa başta olmak üzere iyi diyebileceğimiz 2-3 isim sayabiliriz belki ama takım olarak maçın hiçbir bölümünde iyi bir performans sergileyemedik. Sadece ilk 30 dakikalık bölümdeki mücadele için "Kötü değildi." ifadesini kullanabiliriz ama iyi demek mümkün değil.


Aybaba'nın "Eksiklerimizi gördük." cümlesine gelince umarım bahsettiği eksikler bizim söylemekten bıktığımız eksiklerdir ama yine de işimizi şansa bırakmayıp bir kez daha tekrarlayalım: Uğur İnceman ve Isaac'in hala bu takımdan gönderilmemiş olması Antalyaspor için en büyük eksikliktir. Çünkü -ikisini toplasan bir topçu eder mi o da tartışılır ama- onların oynadığı her maçta sahada 10 kişiyiz.

Uğur İnceman hücumlarda takımı ileri taşıyacak ana isimken her hücumu öldüren isim oluyor. Aldığın her topu yanındaki ve hatta gerindeki adama atmak için Süper Lig topçusu olmaya gerek yok. Koyalım A2 takımdan bir ismi aynı işi eksiksiz yapar. Hele ki sen bu takımın kaptanısın be arkadaş! Kendisi söyleyebilir mi acaba Antalyaspor forması giydiği bu kadar sezon boyunca bu kaptanlık sıfatını almayı hak edecek ekstra ne yaptı? Bir an önce takımdan gönderilmeli ama gönderilemiyorsa bile en azından kaptanlık kendisinden alınmalıdır. Çünkü bu şartlar altında takımı yönlendirecek, gerektiği anda sorumluluk alacak bir kaptan eksik Antalyaspor'da...

Isaac için de önerim gayet basit... Futbolu bırakıp doğa yürüyüşlerine katılsın. Her maç sahada dümdüz çimin üzerinde yürüyeceğine en azından farklı yerler görmüş olur. Üstelik ara sıra koşmak zorunda da kalmayacağı için daha rahat edecektir. Biz de artık tribünde her maç Isaac’e sövmekten kurtulacağımız için biz de rahat etmiş oluruz böylece.

Eksiklerden devam edecek olursak geçen hafta iyi bir performans sergileyen Fornezzi yerine bu hafta kaleyi Hakan Arıkan'a teslim etmek, belirgin bir gol sıkıntısı yaşanmasına rağmen tek forvette ısrarcı olmak gibi maddeleri de ekleyebiliriz listeye. Ancak bu maçta bu listeye tribünler olarak kendimizi de eklemeden geçmemiz mümkün değil. Çünkü tribün olarak biz de takımdan farksızdık. Uzunca bir süredir tribünler olarak can çekişiyoruz. Bana sorarsanız bu maçta da pek çok yönden dibe vurduk. Bu dibe vuruşu her yönüyle yazmak için başlı başına bir hatta daha fazla yazı gerekir belki ama konuya ilişkin tek kelimelik özet şudur: Yazık!

Bizim için böyle karanlık bir gecede Bursasporlu taraftarlar ise 90 dakika boyunca oldukça coşkulu bir şekilde takımlarını destekledi. Aslında iki takım arasında belirgin bir fark olmamasına rağmen öyle ya da böyle takımları da 1-0 geriye düştükleri maçta 2-1'lik galibiyeti kapmasını bildi. Bu tablo karşısında bize de tebrik etmekten başka söz bırakmadılar.


------------------------------------------------------

Stat: Akdeniz Üniversitesi

Hakemler: Barış Şimşek, İsmail köse, Mehmet Metin, Bahtiyar Birinci, Mustafa Aydın, Emre Yıldırım

Antalyaspor: Hakan Arıkan, Serkan Balcı, Emre Güngör, Ferdinand, Mehmet Sedef, Tita (Dk. 69 Diarra), Uğur İnceman (Dk. 64 Isaac), Insa, İbrahim Dağaşan, Emrah Başsan (Dk. 79 Murat Duruer), Baros
Bursaspor: Frey, Şener Özbayraklı, Civelli, İbrahim Öztürk, Taiwo, Murat Yıldırım, Belluschi (Dk. 75 Serdar Aziz), Şamil Çinaz (Dk. 62 Yasin Pehlivan), Tuncay Şanlı (Dk. 83 Ferhat Kiraz), Battala, Pinto

Goller: Dk. 4 Milan Baros (Antalyaspor), Dk. 35 Pinto, Dk. 58 Murat Yıldırım (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 67 Emre Güngör (Antalyaspor) Dk. 66 Murat Yıldırım (Bursaspor)




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...