26 Ağustos 2013

STSL 2. Hafta Gaziantepspor (D) | Gole Hiç Bu Kadar Yaklaşmamıştık

Gaziantep'e giderken ilk hafta Kayseri Erciyesspor maçında da olduğu gibi beraberlik bekliyordum. Hatta Galatasaray karşısındaki Gaziantepspor'u görünce inceden bir korku bile vardı içimde.

Bu sefer farklı bir ilk 11 ile maça çıktık. Isaac, Diarra, Hakan, Koray, Musa kesik yemiş; onların yerine Fornezzi, Baros, Anton, İbrahim ve Emrah ilk 11'de maça başlıyordu. Bana göre de yerinde değişikliklerdi ama ah bir de aynı kesik Uğur için de atılsa da bir rahatlasak...

Maça hızlı başladık. Özellikle Isaac oynarken unuttuğumuz sağ kanatta Emrah ile bir hareketlilik gözlendi. Özellikle ilk 20 dakika Gaziantepspor'a top göstermedik desek yeridir. İşin açığı bizi heyecanlandıran özellikle deplasmandaki istekli futboldu idi. Biliyorsunuz geçen sezon son galibiyetimizi 29 Ekim 2012'de Fenerbahçe'ye karşı almıştık ve onun dışında galibiyeti isteyerek oynadığımız bir deplasman maçı hatırlamıyorum ne yazık ki.

Tita'nın direkten dönen topu, Baros'un tüm defansı çalımlayıp son vuruşu yapamaması, yine Baros'un şutunu ceza sahasında elle kesen Gaziantepspor defansına rağmen verilmeyen penaltımız... Oyunun Antalyaspor'un istediği gibi şekillendi maç boyunca. Biz hızlandırdık, biz yavaşlattık ama bir türlü istediğimiz golü bulamadık.


Maçın son dakikasında ise belki de Türk futbolunda bir ilk yaşandı. Bir duran top organizasyonu sonucu Anton Ferdinand topa hareketlendi fakat Gaziantepspor kalecisi topu rahatça aldı. Kaleci oyunu başlatmak için koştuğu sırada spiker hakemin penaltı verdiğini söyledi. Evet, hakem penaltı vermiş ve Gaziantepsporlu oyuncuya da kırmızı kart göstermişti. Ancak sonrasında biz tam "Son dakika golüyle bu sezonun ilk üç puanıyla tanışır mıyız?" derken hakem penaltı kararını iptal etti.

İşin aslına bakılırsa ortada penaltılık bir şey yoktu. Ancak önce penaltı verip sonra iptal etmek gibi bir saçmalık Antalyasporlulardan haklı olarak epey tepki topladı. Tüm bu tepkilerle birlikte çoğu kişi "Haksız gelecek puan gelmesin zaten." diyerek teselli bulsa da hakem maça damgasını zaten önceden vurmuştu. Son dakikada da maç boyunca gösterdiği kötü yönetiminin kapanışını iptal kararı ile Antalyaspor'u, kırmızı kart kararı ile de Gaziantepspor mağdur ederek yapmış oldu.

Son söz olarak da öncelikle az sayıda da olsa armayı orada yalnız bırakmayan renktaşlara teşekkür edelim, bu hafta da olmadı ama 3 puanla gelecek hafta tanışmak dileğiyle...


-----------------------------------------

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Hüseyin Sabancı, Kemal Yılmaz, Cemal Bingül, Süleyman Özay, Ferhan Kestanlıoğlu, Hakan Akmısır

Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol Can, Medunjanin, Kecojevic, Turgut Doğan Şahin (Dk. 58 Muhammet Demir), Bekir Ozan Has, Sernas (Dk. 58 Mustafa Durak), Kemal Tokak, Ekrem Hayyam Dağ, Taşkın Çalış, Cenk Tosun (Dk. 79 Serdar Özbayraktar)
Antalyaspor: Fornezzi, Emre Göngör, Serkan Balcı, Uğur İnceman, Aissati, Tita, Emrah Başsan (Dk. 90 Murat Duruer), Baros (Dk. 76 Diarra) , Ferdinand, İbrahim Dağaşan (Dk. 68 Insa), Mehmet Seyfettin Sedef

Kırmızı kart: Dk. 90 Serdar Özbayraktar (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 42 Turgut Doğan Şahin, Dk. 66 Kecojevic (Gaziantepspor), Dk. 62 Emrah Başsan (Antalyaspor)



Not: İkinci fotoğraf için Hüseyin Yücel'e teşekkürler...




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...