24 Eylül 2013

STSL 5. Hafta Eskişehirspor (D) | Sahada Mağlup Tribünde Galip

Maça dair pek birşey bilmiyorum, ben size tribünden bahsedeyim. 

Isparta'dan yola çıkıp Keçiborlu'da Antalya'dan gelen volta bindiğim anda farklı bir deplasman olacağını tahmin etmiştim zaten. Arabanın tamamı Antalya'daki maçlarda beraber olduğumuz abi ve kardeşlerimdi. Hepsinin kafalar olmuştu ki "abi ayıp oluyor" derken uzattı zaten şişeyi Ersan Abi sana da ayırdık J&B diye... Bu nasıl deplasman arabası lan?
Zeki Abi'nin olduğu arabada ilk defa deplasman yaptım. Bundan sonra onun olmadığı arabada nasıl deplasman olur bilmiyorum. Antalyaspor Tribünü içinde en renkli 3 kişi içinde kesin vardır herhalde. Allah onu ve kırmızı beyaz atkılı inek oyuncağı bu tribünlerden eksik etmesin. 


 Dilara, Ankara'nın Bağları, Çocuklar İnanın diye geçen bir yolculuk. Ancak bir Cezayir muhabbeti vardı ki görülmeye değerdi. Bundan sonra Antalyaspor tribünlerinin olmasa bile o gün o arabada olanların resmi deplasman şarkısı Cezayir olur herhalde... Tey tey tey tey!!!

Sayı olarak azdık. Yani Eskişehir gibi bir deplasman için çok azdık. Bunu arama noktasında görebiliyorduk. Ancak deplasman tribünü önüne geldiğimizde aşina olduğum yüzler hep tribün yapmayı bilen kişiler olduğunu görünce biraz umudum arttı. Bayraklar da açılınca güzel bir görüntü oluşturduk deplasman tribünü önünde dahi.

İçeri girerken ilk gözüme çarpan Ediz Bahtiyaroğlu'nun resmi oldu. Eskişehirspor bu tribüne geçen sene vefat eden futbolcularının adını vererek yapabileceği en güzel vefayı göstermiş olmuş. Biz de tekrardan Ediz'e Allah'dan rahmet diliyoruz. 

Tribüne girdiğimizde grubun önüne dizildik bayraklarla. Güzel bir görüntü oluşturduğumuzun farkındaydık. Maç başladı Eskişehirsporluların 3lüsünden sonra girdiğimiz Kasap ile hem görsel hem de ses olarak dikkat çekmiş olmalıyız ki ıslıklar yükselmeye başladı Eskişehir tribünlerinden. Zaten 2dklık özet görüntülerde de yer almışız bu anda. 


Maçın başında yediğimiz gol moralleri bozsa da 10 dakkalık bir aradan sonra tekrar toparlandık tribün olarak. Eskişehir tribünlerinden de bahsetmek gerekirse şuana kadar yaptığım deplasmanlara göre en kötü Eskişehirspor tribünü bu maçta idi. Golden ve 40. dakkadan sonra yapılanlardan başka yok gibiydi tribüncüler statta, az sayıda sesimizi duyurmamızın bir nedeni de budur zaten.

İkinci yarıya başlarken sahada mücadele adına bir beklentimiz yoktu ancak Diarra'nın golü bizi tellere asmaya yetti. Yııllaaar öncesi Adopen'den sonra tellere asılmak çok iyi geldi. Gol üstüne gelen kırmızı kart tribünde gücümüze güç kattı ancak Necati muhabbetinin üstüne yediğimiz gol herşeyi bozdu. 

Aslında yediğimiz gole kadar tribünde üstün olduğumuzu düşünmüyordum ama gol sevincinin tamamını bize karşı yapan Eskişehirsporlu futbolcuları görünce onların da sürekli bizi dinlediğini anladım. Uzun zamandır deplasmanda böyle bir olay yaşamıyordum ben çünkü. 

Sonuç olarak Antalyaspor'un kötü gidişatı devam etti ama maç öncesi hiç beklemediğim bir tribün performansı sergiledik. Dönüş yolunda da en ufak bir taşlama olmadı sağ salim herkes Antalya'ya döndü. 

Bundan sonra tribünde aynı performansın takıma yansıması stattan mutlu çıkmamız dileğiyle. Uğrunda çekilen her çile kutsaldır Antalyaspor...



-------------------------------------------------------------

Stat: Atatürk

Hakemler: Mete Kalkavan, Süleyman Özay, Ceyhun Sesigüzel
 
Eskişehirspor: Boffin, Veysel, Diego, Akaminko, Tarık (Dk. 89 Serol), Jorquera, N'Diaye, Hürriyet, Kamara, Erman (Dk. 73 Özgür), Necati (Dk. 85 Aytaç)
Antalyaspor: Hakan, Emre, Vederson, Serkan (Dk. 57 Uğur), Tita , Emrah (Dk. 70 Murat), İsaac, Deniz (Dk. 75 Mehmet), Diarra, Koray, Bohigues
 
Goller: Dk. 10 Jorquea, Dk. 86 Aytaç (Eskişehirspor), Dk. 59 Diarra (Antalyaspor)
 

Kırmızı kart: Dk. 81 Hürriyet (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 35 Veysel, Dk. 86 Kamara, Dk. 90+4 Aytaç, Dk. 90+4 N'Diaye (Eskişehirspor), Dk. 74 Uğur, Dk. 78 Tita, Dk. 90+4 Bohigues (Antalyaspor)
 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...