03 Eylül 2013

Antalyaspor Tribünü Nereye Gidiyor?

Bursa maçında Antalyaspor tribünü sadece isim olarak bir tribün olduğunu göstermiştir. Asılan iki tane dijital pankart arkasında bağıran bir grup insan... Ama ne kadar taraftarlar? 


07 Gençlik'in bu sezon 1200 tane kombinesi var ama neden hala tribünde 300 kişiler? Neden 07 Gençlik de Bursaspor gibi bir maçta en az 750 kişi olamıyor? Hadi diyelim 500 kişisin tribünde, 07 Gençlik maç boyunca kaç farklı beste bağırdı? Akdeniz Akşamları, Canım Feda Olsun Sana, Mehter Marşı, Yıldız Tilbe şarkısı... Bu mudur tribün, bu mudur çeşitlilik? 10 senedir aynı şeyleri bağırıyoruz, Allah'tan Yıldız Tilbe yetişti imdadımıza. 07 Gençlik geçen sene herkesi tehdit ediyordu "Protesto edeni polise veririz." diye, aynı grup nasıl bilet verdiği adamın gidip sağda solda maç izlemesine izin veriyor? Nasıl izin verildiği neden hiç sorgulanmıyor? 

Grup 1966'ya ne demeli? Tribüne asacak doğru düzgün bir pankartı yok, para verip Mısır için metrelerce uzunluk pankart asılıyor tribüne? Mardan'da bile 3-5 tane el emeği pankartları vardı, nerede onlar? Maç sırasındaki performanslarına gelirsek de ben aynı tribünün üst katında idim ama seslerini hiç duymadım, ne bağırdılar hiç bilmiyorum. 

Gelelim asıl sıkıntıya. Bu eleştirilerimin üzerine "Madem böyle sallıyorsun, gel bizimle bağır." diyeceklerine eminim. Hangi amaçla diğer grupla gidip bağıracağım? Neye göre seçeceğim gireceğim grubu? Kombinesini aldığım tribüne göre mi? Siz samimi bir şekilde Antalyaspor'u desteklediğinizi sözlerinizle değil hareketlerinizle gösterdiniz de biz destek vermedik mi? Bu işin artık oluru kalmadı. 07 Gençlik ve Grup 1966 liderleri "Evet, arkadaş bizim tek derdimiz Antalyaspor... Bu takıma da başarı bizim birleşmemizle gelecek." demediği sürece ne yazık ki hiçbir şey değişmeyecek tribünlerimizde. Hadi diyelim ki tribünler değişti, belki iyi olur ama yok ol-ma-ya-cak. Bu kadar açık ve net. Gruplar eleştiri kabul etmiyor, hadi bunu anladım ama oturup neden "Biz nasıl bu hale geldik?" demiyor? 

Yılmaz Yıldız bu tribünün en eski adamlarından birisi, hepimizin de hala saygısı vardır. Paşa demiyor mu, arkadaş benim bu tribünde bunca tanıdığım, yıllarca omuz omuza yapmışlığım adam var neden gelip arkamda bağırmıyor diye? 

07 Gençlik liderleri; Adopen’de tek grup benim, elimde 1200 tane kombine var, 07 Gençlik markasıyım ben, nasıl hala tribünde 300 kişi oluyoruz, biz nerede hata yapıyoruz demiyor mu? Eğer demiyorlarsa aynı tas aynı hamam 20 sene daha devam eder bu iş kimse de kusura bakmasın. 

Biz 15 dakikada bir deplasman tribünü gibi 3'lü çekmeye, 2-1 mağlupken rakip takımın korner kullandığı sırada Akdeniz Akşamları bağırmaya ve maç sonunda da tribün yaptık diye gezmeye devam edelim. Ancak Bursaspor maçından sonra rahat rahat uyuyan Antalyasporluyum diye gezmiyordur inşallah. 


 

2 yorum:

  1. Usta grubların birşey yapıcağı yok bunu hepimiz biliyoruz, bir takım sebeblerden ya da çeşitli menfaatlerden biraraya gelinemiyor da bizlere yani münferitlere ne demeli ? Bende maratondaydım, münferit olarak nitelendirdiğimiz potansiyeli toplasan emin ol bir grup kadar ederdi ama onlar bile ayrı ayrı takılıyor, bu tribünlerin karakterinde mi vardır bilinmez ama öyle yani, bana adam münferit kafasına göre takılabilir diyebilirsin ama, madem iki gruba tepki olarak münferit takılıyoruz inan sadece biz münferitler birleşsek stadı esir alırız buna eminim.Bi Zeki abi, bi Esat abide ki gırtlak kimde var ? yılların birikimi kimde var ? sözse söz besteyse beste pankartsa pankart bu şeyleri yapabilcek potansiyel kimde var münferitlerin dışında ? diyeceğim o ki grupların birleşmesi imkansız birşey bunu hepimiz biliyoruz, önce biz münferitler bir oluşum yapalım bakın o zaman neler oluyor, biz ön ayak olalım pankarta besteye, duruşa, saygıya baka baka öğrensinler böyle olur tribün diye...

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Münferitler oturup maç izliyor.Gruplar ise gerçekten ne yaptığını bilmiyor.66 maratonun en köşesinde 100 kişi kadar takılıyor.07 desen bitmiş bildiğin.Yapamıyoruz maalesef bu tribün denen şeyi.Rakibe baskı yok,hakeme baskı yok.Gruplar arası uyum yok.07 akdeniz akşamları söylerken 66 mehtere giriyor.Tek ses tek yürek olamıyoruz bir türlü.Güçlü tribün reflekslerimiz yok,ani tepkiler veremiyoruz.Akdeniz insanının rahatlığından mıdır nedir diyeceğim bir kılıf uydurmak için ancak Adanademir taraftarı ortada...En etkili tezahüratımız kırmızı-beyaz en büyük Antalya.Bu kadar.Sonra adamlar eleştirip bize güldüğü zaman zorumuza gidiyor.Gruplar hiçbirşeyin Antalyaspordan önemli olmadığını anlayıp tek çatı altında birleşmediği sürece,münferitler çekirdek çitlediği sürece bu böyle devam edecek.Biz de millletin tribününe bakıp iç çekeceğiz.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...