10 Eylül 2013

Antalyaspor 2013-2014 Sezonu Transferlerine Genel Bakış

Cuma gecesi 2013-2014 senesinin yaz transfer dönemini kapandı. Antalyaspor hızlı başladığı transfer dönemini, sessiz sedasız sonlandırdı.

Transferin bu şekilde sonlanması herkesde olduğu gibi bende de bir umutsuzluk yarattı. Normal şartlarda rakip gördüğümüz takımların son gün dahi yaptığı atakları şevkimizi kırdı.  İyi başlamadığımız sezonda, son olarak ortasahada son zamanlarda iyi bir performans sergilememesine rağmen her zaman bize bir umut olan Aissati'nin satılması ve bunun üzerine bir transfer yapılmaması tedirginliğimizi arttırdı. 

Şöyle genel anlamda gelen gidenlere bakmak gerekirse, gidenlerden en çok şaşırdıklarımın başında Lokman Gör geliyor. Davraz kampında da izlediğim Lokman'ın bu sezon Antalyaspor'da forma giymeye başlamasının gerektiğini düşünüyordum ancak gönderildi, inşallah seneye aynı hataya düşülmez. Gönderilen yine umudumuz olan Hüseyin Atalay hakkında ise doğru karar verildiğini düşünüyorum. Nedense hala olmamış bir görüntüsü var Hüseyin'in bunu kırması gerekiyor. Umarım hersene olduğu gibi bu sene de 1. Lig'de üst sıraları hedefleyen Karşıyaka'da, Denizlispor'a göre daha iyi bir gelişim gösterir. Bu sene Tekirova'dan aldığımız 91'li Onur Arıkan ile önceki sene Bursaspor altyapısından aldığımız Deniz Aslan hakkında fazla bir bilgim yok doğru söylemek gerekirse. Onur'u Bayrampaşalı arkadaşlardan, Deniz'i Elazığspor maçlarından, altyapımızda yetişen Cevat'ı da Kartalspor'da takip etmek gerekiyor. Gelişimleri bizim için pahalı bonservisli yıldızlardan çok daha önemli.

Gönderilmesi tartışılan kişilerin başında da Aissati ile Ömer Şişmanoğlu geliyor. Ömer'in gönderilmesi aslında makul bir hareket. Çünkü Ömer'in İstanbul takımları tarafından istendiği biliniyor, böyle bir durumda oyuncunun konsantrasyonunu sadece Antalyaspor'a vermesini nasıl sağlardık orası meçhul... Yeni gelmiş yönetim sanıldığı aksine parasız bir Antalyaspor da bulunca para eden Ömer'i satmak akla gelen maddi arayış çözümleri içerisinde en başta geliyordu. 

Sammy'nin ilk önce satılacağı söylendi. Bunu kabul edecek Antalyasporlu yoktur sanırım. 2011-2012 sezonunda Beşiktaş maçında sakatlanana kadar gösterdiği performans, onun ne kadar yetenekli bir kaleci olduğunu göstermişti. Tek sıkıntısı bazı maçlara kendini verememesi. 23 yaşındaki kalecinin Fethiyespor'da geçireceği bir yılın ardından artık Antalyaspor kalesini devralmasını bekliyoruz. 

Aissati'nin gönderilmesini ayrı bir çerçevede incelemek lazım. Takımın form grafiği, transfer trafiği ve yönetim üçgeni. Yönetimin maddi sıkıntı çektiği görülüyor. Ancak takım da futbol anlamında sıkıntı da. Aissati evet geçen senenin ikinci yarısında tüm takımın olduğu gibi bir performans düşüklüğü yaşadı. Zaten hep de söylediğimi güçlü bir yapısı olmayışı idi. Ancak bu sene ki Antalyaspor'a baktığımız zaman ne yazık ki Tita ile beraber adını sayabileceğimiz iki futbolcudan birisi idi takımı toplama konusunda. 3.1M Euro gibi bir paraya transfer oldu ve Antalyaspor Aissati'nin Terek'den başka bir takıma transferi durumunda %10'luk bir kazanç sağlayacak. Ancak Aissati sezon sonu gönderilse bu kadar ses çıkartır mıydık bilmiyorum? Çünkü telafi şansımız olacaktı. Aissati yerine kim oynayacak, Aissatisiz nasıl bir diziliş göstereceğiz herşey belli olurdu ancak başta da belirttiğim gibi kötü başladığımız bir sezonda böyle bir adamı göndermek pek akıl karı değildi. Fazla aramamayı ummaktan başka bir çaremiz kalmıyor. 

Tabii bir de gönderilen Mehmet Eren var. Geçen hafta 1461 Trabzon'a süper bir gol atan Mehmet Eren'e Adana Demirspor'da başarılı olmasını dilerim. Çünkü sempati duyduğum bir ekip Adana Demirspor biz çektik onlar çekmesin bari. Çook önceden gönderilmesi gereiyordu, geç oldu güç oldu.

Gelen futbolcularda ise kuşkusuz Milan Baros gerçeği var. Şuana kadar Antalyaspor'da forma giymiş en kariyerli futbolcu. Üstün körü izlediğimiz zaman Baros ilk 3 maç pek birşey katmamış gibi gözüküyor ama Baros her pozisyonda bir şekilde oyunun içerisinde. Takıma biraz daha ısındığında çok daha başarılı olacak gibi. Baros'un meşhur olan iki maç oynayıp bir maç oynamamasının önüne de yapılan maç başı anlaşma çok iyi oldu. Baros da kendine ona göre dikkat edecektir.

Serkan Balcı transfer edildiğinde herkes yeni yönetim geldi hatır transferleri başladı demeye başlamıştı bile. Hazırlık maçlarında zaten çok beğendiğimiz Serkan, bana kalırsa oynadığımız üç maçtada bence Antalyaspor'un en iyisi oydu. 

Bir Ömer Arslan transferi var ki neye yaradığını anlamış değilim. Madem böyle bir ihtiyacımız vardı neden bu adam Beşiktaş'dan getirildi. Hadi diyeceğim ki genç futbolcu yetiştiririz, neden bir senelik kiralık geldi. En önemlisi Lokman gibi bir oyuncumuz vardı, o neden gönderildi Beşiktaşlı bir çocuk getirildi aklım ermiyor...

Anton Ferdinand da takıma alıştıkça daha iyi olacak gibi. İngiltere Premier liginde futbol oynamış bir adamın zaten Türkiye'de zorlanmaması gerekiyor. Anton iyi ama Atiba'yı elimizden kaçırmasak çok iyi olacakmış Beşiktaş'daki performansı hepimizi kahrediyordur herhalde. 

Saso Fornezzi transferi aslında iyi bir transfer ancak yabancı sınırlamasına takıldığından dolayı sürekli takıma girememesi sıkıntı yaratıcak gibi. Yoksa kaleciliğine birşey diyeceğim yok... Antalyaspor'a geldiğinde hafif sakatlığından dolayı bir türlü izleyemediğimiz Wederson'u hepimiz tanıyoruz ancak takıma kimyası tutacak mı ona bakmak lazım. Şuan için sadece iyi olmasını ummaktan başka birşey gelmiyor elimizden. 

Tekrar toparlamak gerekirse gelen - giden açısından denge tutturulmuş bir transfer politikası takip ediyorduk bir ortasaha eksiğimiz dışında ancak üstüne Aissati'yi gönderince tüm denge bozuldu gibi. Zorlu bir sene bizi bekliyor, bu elimizdeki futbolculara güvenmekten başka çare yok. 






 

1 yorum:

  1. Onur Arıkan Tekirova değil Galatasaray çıkışlı 3 yıl önce transfer edildi Deniz Aslan'nın da Bursa altyapısı ile alakası yok Ajax patentli bir oyuncu.
    Ayrıca en önemli transferleri yazmayı unutmuşsun Fikret Sevilgen ve Onur Tuncer. Gösterdikleri üstün performans ile Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin izlediği bu iki yeteneği büyük bir transfer başarısı ile kulübe kazandıran sevgili başkanımızı da buradan kutlamak istiyorum. İngiliz medyasında Onur Tuncer'i Antalyaspor'a kaptıran Wenger'in Onur'un yerini tutmasa da Mesut Özil'i 50 Milyon Euro ya transfer ederek taraftarlara kendini affettirdiği söyleniyor.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...