16 Temmuz 2013

2013-2014 Sezonu Kombine ve Maç Başı Bilet Fiyatları

Yönetim 2013-2014 sezonu için kombine ve maç başı bilet fiyatlarını bugün açıkladı. Bu açıklamaya göre kombine satışına 22 Temmuz günü başlanacak. Kombine fiyatlarının belirlenmesinde ise taraftarın talepleri dikkate alınmışa benziyor. Bilindiği üzere Antalyaspor tribünlerinde taraftar potansiyeli açısından kritik olan tribünler kale arkası ve maraton tribünüdür. Bu iki tribün için de belirlenen fiyatlar makul görünüyor.


Kale arkası için aslında geçen sene belirlenen fiyat da normal sayılabilir bir seviyedeydi ama bu sene bu fiyatın biraz daha altına inilmesi bu tribünde yerini almayı düşünen genç kardeşlerimiz için olumlu bir adım olmuş. Taraftara dönük atılan asıl adım ise maraton tribünü için olmuş. Geçen sene Akıncıoğlu yönetiminin bu tribün için belirlediği yüksek fiyat Antalyaspor taraftarını isyan ettirmiş, yönetim ve taraftarın arasındaki gerilimi bir hayli artmasına sebep olmuştu. Bu sene Gencer yönetimi ise geçen seneki fiyatın neredeyse yarısına denk gelen bir fiyat belirleyerek taraftara dönük en önemli adımlardan birini atmış oldu.

Geçen seneki tartışmalar sırasında yazdığımız Antalyaspor Yönetimine Kombine Soruları başlıklı yazımızda 425 TL'nin üzerindeki her bedelin yanlış olacağını söylemiştik. Dolayısıyla 07harflli Blog olarak kendi adımıza konuşursak açıklanan kombine fiyatları bizi memnun etti. Açıklanan kombine fiyatlarının sadece bizi değil Antalyaspor taraftarının büyük çoğunluğunu memnun ettiğini söyleyebiliriz. Kısacası kombine konusunda yönetim yapması gerekeni yaptı, artık iş taraftara düşüyor.


Bugün açıklanan fiyatlarda eleştirilecek bir şey varsa o da maç başı bilet fiyatlarıdır. Kombine fiyatlarının makul seviyelere çekildiği bir ortamda maç başı fiyatlarda herhangi bir değişiklik yapılmamış. Oysa kombine fiyatları doğrultusunda maç başı fiyatlarında da belli bir düzenlenme yapılması gerekirdi. Kaldı ki Akıncıoğlu yönetimi bile sezon içerisinde bu fiyatlara ayar çekmek zorunda kalmıştı.

Son olarak bir de uyarıda bulunalım. Kapalı tribün kombineleri genellikle üst gelir tabakasına yönelik fiyatlandırılıp bu sayede Antalyaspor'a gelir sağlamak için değerlendirildiği için kapalı tribün kombine fiyatları hakkında çok fazla yorum yapmıyoruz. Ancak bu tribün sırf gelir sağlasın diye Antalyaspor ile alakası olmayan insanlara satılmamalı, camiamıza yakışmayacak görüntülerin ortaya çıkması engellenmelidir. Bunun için alınabiliyorsa satış sırasında -örneğin sözleşmeye eklenen bir madde ile- önlem alınmalı veya İstanbul takımları ile yapacağımız maçlar esnasında müdahale ederek gerekli yaptırım uygulanmalı. Çünkü hiçbir gelir, Antalyaspor'un menfaatlerinden üstün değildir. Yönetimin bu konuda da üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...