30 Haziran 2013

Ne Değişti Haberci Duymuş?

20 gün önce yaşanan istifa depremi Antalyaspor camiasında dengeleri epey bozmuşa benziyor. Çünkü herkes farklı bugünlerde... Ancak en ağır değişimi de antalyasporum.com yaşamış gibi gözüküyor. Site içeriği ve yayın anlayışı bir değişti, pir değişti. 

Sitenin sahibi ile aramız önceden oldukça iyi idi. Bunu blogu takip edenler de, bizi birebir tanıyanlar da bilir. Hatta geçmiş senelerdeki yazılara bir göz atarsanız bunu açıkça görebilirsiniz de... Ancak bu yazılardan gocunmuyoruz ve yaptığımız her işin arkasında durmaya devam ediyoruz. Her zaman doğru bildiğimizi yaptığımızdan da hiç kimseye veremeyeceğimiz bir cevap yok.

Önceden antalyasporum.com'un yayın anlayışı herkesin bildiği üzere "Antalyaspor'un çıkarlarına uygun olarak yayın yapmak" idi. Bunda yanlış bir şey yok tabii ki.  Antalyaspor'un çıkarları derken de ilk akla gelen konu transfer haberleri...

Kabaca bir özet geçmek gerekirse şöyle bir durum vardı. Antalyaspor bir futbolcu ile anlaşıyor, bunun haberi "normal" olarak site sahibine geliyor ve o da piyasada duyulmasın da futbolcu değerlenmesin diye bunun haberini yapmıyordu. Daha sonra transfer resmiyet kazanınca ise bu haber yapılıyordu. "Belki haberi yoktu, böyle ayak yapıyordu." diyebilirisiniz. Aslında haklı da olabilirdiniz; ancak aramızın iyi olduğu zamanlarda bizimle de paylaşıyordu bu haberleri ve biz de bu uygulamasına saygı gösterip Antalyaspor'un çıkarları için bunu kimse ile paylaşmıyorduk. 

Ancak Sedat Peker döneminde tanık olduğumuz olumsuz haberlerin de yapılması durumu bu dönemde iptal olurken Antalyaspor'da her şey güllük gülistanlık gibi gösteriliyordu. Zaten taraftar tepkisinin de başlamasının sebeplerinden biri de bu.

Şimdi ise 15 gün öncesine gidelim. Yeni başkan geldi, sanki Antalyaspor değişti. Önceden haberi dahi olsa Antalyaspor menfaatleri için dedikoduları yazmayan antalyasporum.com resmen dedikodu saldırısına başladı. Bu dönem içerisinde Yılmaz Vural ile ilgili bile 2 tane haber yayınlayan site, "Bu haberi ilk biz açıkladık!" heyecanını da herkesle paylaştı. Yazılan yabancı hocalar, ismi geçirilen Türk hocalar, İstanbul takımlarında oynamak istediği ileri sürülen futbolcularımız da cabası...

Hele hele Antalyaspor'un Akıncıoğlu zamanında as başkanlık yapan ve medyada da en göz önünde olan isimlerden Ali Yılmaz'ın istifasını "Antalyaspor zarar görecek." diye haber yapmayan bir sitenin, "Medyatik görevler istiyorlar." alt metni ile servis ettiği yeni yönetimde görüş ayrılıkları haberinin hangi Antalyaspor menfaatleri içerisinde olduğunu merak ediyoruz. 

antalyasporum.com'un neden kaos yaratmak istediğini çok iyi biliyoruz. Sadece Antalyasporlular'dan kaybettiği hit sayılarının yanında, sürekli aynı haberleri farklı farklı haberlerle paylaşarak sosyal medyadaki çift takımlı ve hatta Antalyaspor ile alakası olmayan insanlardan toplamaya çalıştığını, yanaştığı yeni yönetimden istediği verimi alamayışını, kulübün sosyal medyayı daha aktif kullanması ile yaşadığı korkuyu ve Antalyaspor başkanı Gültekin Gencer'in de Twitter'da aktif olup taraftarları ilk ağızdan dinlemesi korkutuyor gözünü...

Özgün genel kurul idi. Orada Murat Özgen ve İhsan Coşkun'la aklına takılan tüm soruları konuşmuş. Hepsini anlattı. Eski hukukumuza binaen Murat Duymuş ile de görüşmek istemiş ancak kendisini hiçbir yerde görememiş. Ta ki genel kurulun sonuna kadar. Meğer Duymuş genel kurul salonunun yan odasına pısmış, orada duruyormuş. Akıncıoğlu'nun bile insanların tepkilerini dinleyip bu tepkilere cevap verdiği, herkesten helallik istediği bir ortamda Murat Duymuş'un neden insanların karşısına çıkamadığını düşünmüş.

Murat Abi, benim bildiğim Murat Duymuş Mondial Antalyaspor atkısının haberini yapar, sonuna kadar da takım isminin reklam malzemesi gibi kullanılarak aşağılaştırılmasını araştırır bunu ortaya çıkartırdı. Neden yapmadın abi?

Soracağı tek bir soru varmış, o da buymuş. Bu soruya alınacak cevap Murat Duymuş'un bizim zaten bildiğimiz gerçeği kendi ağzından duymuş olmamızı sağlayacaktı. Ancak Murat Duymuş aşağıdaki fotoğrafta da göründüğü gibi bir köşe sinmiş ve genel kurul boyunca salona adım atamamıştır. İnsanlara verilebilecek cevabınız yoksa sizin de yapacağınız gibi...


Tekrar soruyoruz. Yeni yönetim değişti de Antalyaspor mu değişti? Nedir bu ortalığı karıştırma merakı antalyasporum.com? Nerede Antalyaspor çıkarları?



2 yorum:

  1. onur tuncer transfer edildi daha ne değişsin.. antalyaspor hatır işlerinin yapılacağı bir yer değildir..

    YanıtlaSil
  2. ben de merak ettim kim bu antalyasporum.com'un sahibi diye. biraz araştırdım bu adamı buldum. ben de facebook sayfalarını takip ediyordum, artık hergün yönetim karşıtı haberleri görünce işin içinde bir iş olduğunu anladım. sayfalarına ünlü firmalardan reklam da almışlar. e tabi dikkat çekmeye çalışacaklar. ama böyle antalyasporlu olunmaz, böyle sözde haberci de olunmaz. eto transferinde bile taraftarı kışkırttılar resmen bizi kandırıyorlar demeye getirdiler. ama çok güzel kapak oldu.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...