12 Haziran 2013

Genel Kurul Öncesi Adaylar

5 yıldır görevde olan Hasan Akıncıoğlu görevi bırakacağını açıkladığında birçok kişi "Hadi bakalım istifacılar söyleyin kim sahip çıkacak bu takıma?", "Takıma sahip çıkan olmayacak, kulüp kayyuma gidecek." gibi söylemlerle felaket tellallığına soyunmuştu. Ancak şu anki durum herkesi şaşırttı. En son 6 aday yönetim için liste oluşturduğunu açıklamıştı. Kim bilir belki ben bu yazıya başladığımda bir aday daha çıkmıştır.


İlk olarak Necati Yılmaz açıkladı listesini. Samsunlu olması ve Mehmet Özdilek ile akraba oldukları dedikodusu taraftar arasında hoş karşılanmadı. Bunun üstüne 4 sene önce Orduspor başkanlığına oynamış olması da Antalyaspor taraftarı açısından kabul edilemezdi.

İkinci olarak Deniz Karataş bir girişimde bulundu. Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı olan Karataş liste konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Deniz Karataş'ın firmasının iflasını açıklamış olması ve bu iflasın üzerine Antalyaspor başkanlığına oynaması da kafa karıştırıcı...

Daha sonra "Mehmet Dikmen adaylığını açıkladı." söylentileri çıktı. Antalyalı ve iyi bir Antalyasporlu olması herkesi heyecanlandırdı tabii ki ama daha sonra kendisinden "Aday değilim, sadece ATSO Antalyaspor temsilcisiyim." açıklaması geldi.

Bu arada bir de ICF iddiası atıldı ortaya. İsim sponsporluğu ile birlikte ICF Antalyaspor lafları dönmeye başladı her yerde. Kişilere "Antalyaspor'da kal" demeyi lüks olarak görenler, Antalyaspor adını başkalarına yamamaya çalışarak kulübü ne kadar küçülttüklerinin farkında değiller herhalde. Bu çabaları ICF yine takmadı, yandaş medya yine koskoca kulübü yamama isteği ile kaldı.

11 Haziran Salı günü öğle saatlerinde Hüseyin Şanlı'nın liste oluşturduğu haberi özellikle tribün camiasında heyecan yarattı. Hasan Subaşı döneminde önemli işlere imza atan Şanlı, en geniş açıklamayı yapan başkan adayı oldu. Ancak ne hikmetse bu açıklama yine eski yönetime yakın internet sitelerinde kendisine yer bulamadı. Ancak benim gözlemlediğim kadarı ile Hüseyin Şanlı, Mehmet Dikmen'in aday olmadığını açıklamasının ardından giderek daha da güçlü bir destek topluyor gibi duruyor. Antalyalı ve Antalyasporlu olması bunda en büyük etken tabii ki...

Hüseyin Şanlı'nın ardından arka arkaya üç liste daha açıklandı. Bu listelerin ikisi çok da yabancı olmadığımız Gültekin Gencer ile Alper Cömertoğlu'na aitti... Alper Cömertoğlu bilindiği üzere Tolga Cömertoğlu'nun akrabası, Gültekin Gencer ise Genpa Marketleri'nin sahibi... Ancak bu iki isim için de çok da iddialı geldiklerini söylemek şu an için pek mümkün değil.

Son açıklanan isim ise Aziz Çetin adlı bir avukattı. Hiç tanıyanı olmayan bu ismin Musa Nizam ile bir akrabalığının olduğu ileri sürüldü. Ayrıca hazırladığı listede oldukça güçlü isimler mevcuttu. Ancak Twitter profilinde yazdığı 5 tweetten 3'ünün bir İstanbul takımı ile ilgili olması taraftar gözündeki imajını sıfıra çekti. Zaten o da bugün yine Twitter'dan başkanlıkta Gültekin Gencer'i destekleyeceğini açıkladı.

En çok ses getiren liste ise tribünün içinden gelen Can Atlı'nın listesi oldu. Diğer listelerin aksine tamamen tribündeki isimlerden oluşan listenin tabii ki seçilip başa gelme gibi bir amacı yok. Ancak verdiği mesaj çok önemli... Bu mesajı iyi yorumlamak lazım. Zaten Can Atlı'nın yaptığı bu girişimi burada bir paragrafta anlatmayı düşünmüyorum, onunla ilgili kısa süre içerisinde ayrı bir yazı yazacağım.

Bu kadar isimden sonra anlayacağımız şu ki bu genel kurul biraz reklam işine döndü. Açıklanan listelerde öncelikle bakılan insanların meslekleri, firmalarının isimleri oldu. Aday olup geri çekilenler, ismi zikredilen ama yalanlayanlar ve geri çekilmesi beklenen isimler... Zaten Can Atlı'nın oluşturduğu listede isimlerin karşısında bulunan unvanlarda "Sadece Antalyaspor taraftarı" yazması bile çok anlamlı değil mi?

Genel kurul hakkında verilen bir garip karar da kurula sadece vakıf üyelerinin ve kulüp hissedarlarının katılabilecek olması... Yani antrenmanlardan bile dışlanmış olan Antalyaspor taraftarı ve Antalyalılar kulübünün en önemli gününde gelişmeleri yerinden takip edemeyecek.

Son olarak da başkan adaylarından da bir ricam var lütfen planlarını artık açıklasınlar. Körü körüne isme göre oy kullanılmasın. Ligde nasıl bir hedef belirlenecek, taraftar ile ilişkilerde nelere dikkat edilecek, şehir bütünleşmesi için planları neler, amatör branşlara gereken önem verilecek mi? Bunlar bir spor kulübü olmak için en başta sayacağımız faktörlerdir. Bunlar açıklansın ona göre Antalyaspor için en hayırlı başkan seçilsin.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...