11 Haziran 2013

Diren Türkiye

07harfli Blog bir siyaset blogu değil. Ancak “İki Antalyaspor sevdalısının naçizane blogu...” olarak nitelendirdiğimiz 07harfli Blog'u var eden o iki Antalyaspor sevdalısı olarak hiçbir zaman toplumsal olaylara duyarlılıklarını yitirmiş insanlar olmadık. Hayatı sadece nefes alıp vermekten ibaret görmüyor, hayatın ilk nefesten son nefese dek verilen bir mücadele olduğuna inanıyoruz. Bu mücadelenin adı bugünlerde özgürlük...

Öyle bir ülke düşünün ki demokratik taleplerinizi dile getirmek için bir eyleme giderken yanınıza almanız gereken ilk şey gaz maskesi oluyor. Tabii gözlerinizin yanmasını önlemek için yanınıza deniz gözlüğü de alırsanız iyi edersiniz. Böyle bir ülkede tüm bu olanları görmezden gelip neyi savunabilirsiniz ki?

Öncelikli olarak savunmanız gereken şey özgürlüktür. Kendi özgürlüğünüz, sevdiklerinizin özgürlüğü ve hatta sevmediklerinizin özgürlüğü... İşte bu özgürlük mücadelesi için olayların başladığı ilk günden itibaren biz meydanlardayız. Meydanlarda olmaya da devam edeceğiz.

Meydanlarda olduğumuz süre boyunca genel anlamıyla gördüğümüz aslında çok farklı dünya görüşlerine sahip olmalarına rağmen sadece özgürlük taleplerini haykırmak için bir araya gelmiş bir halk kitlesiydi. Ancak halkın bu özgürlük talebine karşılık polis şiddeti de hiçbir zaman eksik olmadı.

Bizlerin tribünlerden aşina olduğumuz bu polis şiddeti artık hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Bu polis şiddetine, bu şiddetin arkasındaki esas güç olan iktidar sahiplerinin hayatlarımızı şekillendirmeye yönelik çabalarına dur demenin artık zamanı gelmişti. Bu amaçla meydanlardaydık ve iktidar kanadının açıklamaları, ortaya attığı yalanlar ile doğru olanı yaptığımızdan her geçen gün daha da emin oluyoruz.

Tüm bunlar yaşanırken yazmak için söz verdiğimiz yazıları aksattığımızın farkındayız. Bu ara fırsat buldukça bu yazıları sizlerle paylaşmaya başlayacağız. Bu gecikme için takipçilerimizden af diliyoruz. Ancak ülkenin içerisinde bulunduğu durum düşünüldüğünde yukarıda açıklamaya çalıştığımız mazaretimizin bizleri affettireceğini düşünüyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Diren Türkiye!





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...