18 Haziran 2013

14 Haziran'daki Genel Kuruldan Satır Başları

Cuma günü yapılan genel kurulla birlikte Hasan Akıncıoğlu'dan görevi devralarak Antalyaspor'un yeni başkanı olarak görev yapacak isim belli oldu: Gültekin Gencer... Öncelikle kendisine bu görevinde başarılar diliyor, yeni dönemin tüm Antalyaspor camiası için hayırlı olmasını umuyoruz.


Bu yazıda ise sizlere cuma günkü bu genel kurulun belli satır başlarını aktarmayı istiyoruz. Bu yazıdaki bazı satırlar blog olarak bizim düşüncelerimizin tam zıttı bile olsa bu satırları gönül rahatlığıyla sizlerle paylaşıyoruz. Çünkü herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil ve herkesin düşüncesine saygımız sonsuz... Bu bilinçle malum sitenin yaptığı gibi bizden farklı düşünenlerin söylediklerini görmezden gelmek gibi bir acizliği asla yapmayız. Umarım mesajımız yerine gider diyerek yavaştan başlayalım genel kurulu anlatmaya...

Genel kurulun yapılacağı salon tamamen dolmuş, oturan kişi sayısından daha fazlası da ayakta beklemekteydi. Saygı duruşu ile başlayan genel kurul faaliyet raporu ve denetim kurulu raporunun açıklanması ile devam etti. Sonrasında ise söz almak isteyen isimler sırayla konuşmalarını gerçekleştirdi.

İlk sözü eski başkanlardan Özcan Kırmızıoğlu aldı. Antalyaspor'un kurulduğu ilk gününden bugününe kadar tüm tarihinin canlı bir şahidi olduğunu belirterek son 5 yılda Antalyaspor'un önemli bir yol katettiğini ifade etti ve bunun için Akıncıoğlu'na teşekkür etti. Ayrıca Antalyaspor adının önüne başka bir ismin gelmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ama bu rahatsızlığın ne Akıncıoğlu yönetimine ne de Medical Park'a bir sitem olarak algılanmaması gerektiğini, buradaki esas sorunun Antalyaspor'u böyle bir isim sponsorluğuna gerek duyacak şekilde yalnız bırakan Antalya'daki kurum ve kuruluşlar olduğunu belirtti.

Kırmızıoğlu'nun ardından yine eski başkanlardan Dündar Uluğkay söz aldı. Antalyaspor'un başarısının sadece ekonomik başarı ile ölçülemeyeceğini söyledi ve "Antalyaspor eşittir taraftar demektir. Antalyaspor olmazsa taraftar olmaz, taraftar olmazsa Antalyaspor olmaz." diyerek taraftar faktörünün önemini vurguladı ve geçmiş ile bugünü kıyaslayarak bu yönde adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Uluğkay'ın ardından adı bu genel kurulda başkanlık için geçen isimlerden Hüseyin Şanlı kürsüye geldi ve neden adaylıktan vazgeçtiğini belirtti. Antalyaspor'un %59 hissesinin dernekte, %37 hissesinin ise Antalyaspor Vakfı'na ait olduğunu ve bu oranlar nedeniyle seçimin sonucunu tek bir kişinin bile belirleyebileceği bir ortamda adaylığının çok fazla bir anlam taşımayacağını belirtti. Bu sorunun çözümü için de dernek üye sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

Şanlı'nın ardından kürsüye gelen Süleyman Turhan ise Akıncıoğlu'na yoğun bir şekilde sitem etti. Siteminin temelinde ise Hasan Akıncıoğlu'nun istifa ederek bugüne kadarki istikrar söylemine son dakika golü attığı görüşü yatıyordu. Turhan sözlerine şu şekilde devam etti: "Biz sizi çok sevmiştik ama bir Şifo bizi yedi bitirdi." Turhan konuşmasında ayrıca başta Muratpaşa ve Kepez belediye başkanları olmak üzere belediyelere de sitem etti.

Turhan'ın ardından Vedat Gürhan kürsüye geldi. Sözlerine geçmiş dönemlere ait borçların takibi ve ödenmesi konusundaki başarısından dolayı Akıncıoğlu yönetimini kutlayarak başlayan Gürhan daha sonrasında 5 yıllık görev süresi boyunca altyapıdan tek bir genç isim çıkarmaması başta olmak üzere Mehmet Özdilek'in Antalyaspor performansını "Özdilek Antalyaspor'a hiçbir şey vermemiştir." sözleriyle eleştirerek devam etti ve Mehmet Özdilek'in ne kadar maaş aldığını sordu. Bu eleştirilerinin devamında ise hiçbir teknik adama yönetimin üzerinde yetki verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Akıncıoğlu ise sözlerine genel kurulda atanmış veya seçilmiş hiçbir ismin katılmamış olmasına tepki göstererek başladı. Ardından bu istifa ve zamanlaması konusunda sert bir şekilde eleştirildiğini belirtti. Bu eleştirelere cevaben istifa konusunda kimseye kırgın olmadığını ve çok yorulduğunu hissettiği için bu kararı aldığını; zamanlama konusunda da sezonun bitişinin istifa için en doğru zaman olduğunu düşündüğünü belirtti. Bu eleştirilerin yanı sıra "Derneğin hisse oranı nedeniyle yeni başkanı Akıncıoğlu tek başına seçebilecek." eleştirlerine "Bu kararı tek başına vermeyeceğim. Adayların konuşmalarının ardından bir ara verip diğer üye arkadaşlarımızla oylayacağız. Ben sadece orada belirlenen oyu kullanmış olacağım." diyerek yanıt verdi. Konuşmasının genelinde 5 yıllık başkanlık döneminde yaptıklarını anlatan Akıncıoğlu sözlerini seçilecek yeni başkana her zaman destek vermeye devam edeceğini belirterek bitirdi.

Tüm bu konuşmaların ardından sıra başkan adaylarının konuşmalarına geldi. Bu konuşmaları tek tek buraya yazıp yazıyı daha da uzatmayalım. Çünkü bu konuşmaları izlemeniz hem bizim için hem de sizin için daha kolay olacağını düşündüğümüz için 3 başkan adayının konuşmasını da kaydedip Youtube'a ekledik.


Adaylar seçim konuşmalarını tamamladıktan sonra Akıncıoğlu'nun belirttiği 10 dakikalık ara verildi. Bu aranın ardından Akıncıoğlu bir kez daha kürsüye gelerek dernek oylaması hakkında birkaç detayı salonda bulunanlarla paylaştıktan sonra oy verme işlemi başladı. 582 bin 860 hissenin kabul edildiği oylamada Gültekin Gencer 578 bin 206 hisse oy alarak Antalyaspor başkanlığına seçilirken diğer adaylardan Necati Yılmaz 1652, Can Atlı ise 232 hisse oy aldı. Oylama sonrası Gültekin Gencer yeniden kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yaptı.


Oylama sonrasında ise bir ara 07 Gençlik üyelerinin Akıncıoğlu'na tepkisi oldu. Grup liderlerinden (Şeh Marif Şeker( Şeko), Akıncıoğlu'nun önünü keserek aldığı cezadan bahsetti ve hakkını helal etmediğini ifade etti. Kısa süreli bu gerginliğin ardından seçim sonrasında Akıncıoğlu tekrar kürsüye gelerek Gencer'i kutladı ve kısa bir veda konuşmasıyla birlikte herkesin hakkını helal etmesini rica etti ve kendisinin de herkese hakkını helal ettiğini açıkladı. Diğer adayların ve Onur Kurulu adına konuşan Uluğkay'ın konuşmaları ile bu genel kurul son bulmuş oldu.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...