13 Ocak 2014

Phaselis'e Kıymayın Efendiler

Antalya'nın en övündüğümüz özelliği tarihi ve muhteşem doğasıdır herhalde. Bunların başında da özellikle Antik Çağlar'dan kalma kalıntılar kalmaktadır. Olympos, Çıralı, Side ve Phaselis bunların başında gelir.

Bu yaz Çıralı'ya gittiğimde, Olympos'a tesis yapılacağı konuşuluyordu ve bununla ilgili kimsenin bir fikri yoktu. Son günlerde Phaselis hakkında da Rixos grubuna alan tahsis edildiği söylentileri dolaşıyor. 

Antalya'ya bir gram yararı olmamış bir grubun, Antalya üzerinden hayal edemeyeceğimiz paralar kazanması artık sizi de rahatsız etmiyor mu? Dünya'da herkesin imrenerek baktığı güzellikteki bir Antik Kent üzerine bir beton yığını ve herşey dahil sistem bir tatil köyünün gelecek olması sizi hiç rahatsız etmiyor mu? Binlerce yıllık mirasın bir gruba trilyonlar kazandıracak bir tesis haline getirilmesi ve bu tarihin yok olması sizi hiç rahatsız etmiyor mu?

Phaselis ile başlayıp, Olympos'la, Çıralı'yla devam edecektir bu yozlaşma. Bir süre sonra Side büyük bir alışveriş merkezine dönecektir, kimbilir belki Kaleiçi bile tatil köyü olur oraya da giremeyiz.

Ses ver Antalyalı, Tanrı'nın Esirgediği Phaselis'i yedirecek misin?

 
 




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...