17 Ağustos 2013

STSL 1. Hafta Kayseri Erciyesspor | Kötü Başladık

Beklediğim sonuç, beklemediğim bir futbolla geldi. Benim beklediğim sıcağa rağmen oturmuş kadrosunu transferlerle güçlendiren Antalyaspor ile iyi bir kadro kuran Kayseri Erciyesspor'un iyi bir mücadele ile geçen gollü bir beraberliği idi ama iki takım da bu görüntüden uzaktı.

Kayseri Erciyesspor'un bahaneleri hazır: Yeni lig, yeni takım, ilk hafta, deplasman, rakip olarak da flaş takım olacak diye gösterilen Antalyaspor... Bize bakıyorum Süper Lig'de 6. senen, kadroda transferlerden sadece biri var yani takım oturmuş durumda, kendi şehrinde maç, geçen senelerden çok daha kalabalık bir taraftar grubu...

Handikaplarımızdan biri sıcak diyeceğim ancak Antalyaspor bunu hep yapıyor. Ne olursa olsun Antalyaspor antrenmanlarını son hafta Antalya'da yapmalı. Bu sıcakları yararına çevirmeli. Bir diğer handiap da hoca değişimi... Ancak hocanın elinde zaten oturmuş bir kadro var ve zaten 1,5 aydır takımla beraber... Dolayısıyla böyle korkak bir futbol olmamalıydı sahada.

Maçın kadrosunda da sıkıntı vardı zaten. Isaac ile Uğur'un bu takımda yeri yok. Açık ve net. Bugün yine hiçbir şey yapmadılar. Anton antrenmanda hazır gibi gözüküyordu, tribünde olması şaşırttı beni. Ancak Musa Nizam oldukça başarılı idi bugün, umarım böyle devam eder bütün sezon boyunca.


Antalyaspor içinse maçın adamı Emre Güngör'dür bana kalırsa. Vleminck'i geçen seneden en iyi Antalyasporlular bilir. Ancak bu sene Emre yapıştı kaldı ve fazla top göstermedi ona. Fethiye maçında da oldukça beğendiğim Serkan yine kendini gösteren isimlerdendi. Diarra bu maçta pek bir varlık gösteremedi bana kalırsa. Ancak Tita ile Aissati birbirlerini daha iyi tanımaya başlamışlar gibi sanki, çünkü önceki senelere göre daha uyumlulardı.

Aybaba'yı da konuşmak gerekirse pek umut vermedi. Diarra ile Baros değişikliği vaktinde geldi. Ancak Isaac'e 85 dakika dayanmak nedir Allah aşkına? Emrah o 5 dakikada bile bir hareketlilik getirdi sağ kanada ki 70. dakikada falan girse neler olacaktı kim bilir... Ayrıca böyle bir havada güçlü yedek kulübene rağmen sadece 2 değişiklik hakkını kullanmak da değişik bir kafa.

İstatistiklere bir göz atalım. Kayseri Erciyesspor 12 şut atmış, 6 korner kullanmış, 27 orta yapmış. Antalyaspor ise 6 şut atmış, 2 korner kullanmış, 12 orta yapmış. Ancak Antalyaspor topla oynamada %53'e, %47 üstünlüğü var. Yani Antalyaspor sürekli topa sahip olmuş ama hiçbir şey yapamamış. Bunların nedenlerinin sorgulanması lazım teknik ekip tarafından.

Bugün tribünler iyi bir performans sergileyemese de doluluk oldukça iyi idi. Yine bir takım sıkıntılar yaşanmış ama onların da düzeleceğini ummaktan başka elimizden gelen bir şey yok. Kareografi denemesinde bulunan Grup 1966 ve Maraton'dakilere de teşekkürler.


Son bir paragrafta toplamak gerekirse belki ilk maç için oldukça yüklendim takıma. Ancak bu sene takım için bu kadar para harcandıysa, taraftar bu kadar heyecanlandıysa hedef yüksek olmalıdır. İşi şimdiden sıkı tutmamız gerekiyor, ne olursa olsun evinde 2 puan kaybettin, sonuç budur.

-----------------------------------------

Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Mustafa Emre Eyisoy, Hakan Ceylan, Serkan Ergün

Antalyaspor: Hakan Arıkan, Koray Arslan (Dk. 63 Murat Duruer), Emre Güngör, Mehmet Sedef, Musa Nizam, Serkan Balcı, Uğur İnceman, Aissati, Tita, Isaac (Dk. 85 Emrah Başsan), Diarra (Dk. 53 Milan Baros)
Kayseri Erciyesspor: Bojan, Fazlı Kocabaş, Mangane, Ekrem Ekşioğlu, Mandjeck, Yasin Öztekin, Randal Azofeifa, Volkan Okumak (Dk. 53 Sinan Kaloğlu), Cem Can, Serkan Atak, Vleminck (Dk. 66 Murat Akın)

Sarı kart: Dk. 74 Mangane (Kayseri Erciyesspor)




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...