26 Temmuz 2012

Kombine Fiyatlarının Anlattığı

Kombine fiyatları ile ilgili iki haftadan beri ertelenip duran açıklama bugün geldi. 2012-2013 sezonunda Antalyaspor'un kobine ve bilet fiyatları şöyle:


Bu tabloda yazan rakamların arasından Akıncıoğlu ve ekibinin Antalyaspor taraftarına verdiği mesajları okursak mesaj çok net: “Artık sizi istemiyoruz.” Yoksa geçtiğimiz sezon düşmekten son maçta -kendi başarısıyla bile değil, Sivasspor sayesinde- kurtulan bir takımın yöneticisi geçen sezon 200 TL'den sattığı maraton kombinesine %375 zam yapıp da 750 TL'den satmaya hangi mantıkla yeltenir ki?

Artık maçlarımızı şehir merkezinde oynayacağımız için mi? Saçma! Bu şehirde tüm tribünlere kombine uygulaması zaten ilk kez 2009-2010 sezonunda yapıldı. Yani pek çok Antalyalı'nın kombine ile tanışması çok eskiye değil, sadece 3 sezon öncesine dayanıyor. Söz konusu 2009-2010 sezonunda bu yönetim değil miydi kombine bilinci oluşsun diye açık tribün kombinesi 175 TL'den satan? Hem de şehrin göbeğinde ve bizim olan Atatürk Stadı'ndayken... Soruyorum. 2009-2010 sezonundan sonra Antalya'daki kombine bilinci bir anda çok mu gelişiverdi de bugün bir maraton kombinesi 750 TL'den satılabilecek duruma geldi?

Aksine o sezondan sonra şehir merkezinden uzakta Mardan'da oynamak zorunda kaldığımız için değil kombine kültürünü geliştirmek Atatürk Stadı'ndaki taraftar potansiyelimizde ciddi kayıplar yaşadık. Zaten Mardan'daki ilk sezonumuz olan 2010-2011 sezonunda 250 TL'den satılan açık tribün kombine fiyatının Mardan'daki ikinci sezonumuz olan 2011-2012'de %20 indirim uygulanarak 200 TL'ye düşürülmesi de taraftar potansiyelindeki bu kaybı telafi etmek için atılmış bir adım değil de nedir?

Tekrar gelelim bugüne. Başta da dediğim gibi belirlenen bu kombine fiyatları "Artık Mardan'a gitmek zorunda değiliz. Dolayısıyla her maç o lanet yolu çekecek cefakar Antalyaspor taraftarına da ihtiyaç kalmadı. Zaten bunlar değil miydi homurdanıp duran? Gelmesinler daha iyi." diye düşünen yönetiminin bizlere "Artık sizi istemiyoruz" mesajıdır. 

Bu saatten sonra biz de artık Antalyaspor A.Ş. patronu Akıncıoğlu ve ekibine karşı bunun bilinciyle hareket edeceğiz. Antalyaspor A.Ş patronu diyorum çünkü taraftar değil para kazanmayı kendine hedef edinen, mevcut taraftarını da bu yolda kendine engel olarak görüp onlardan kurtulmanın derdine düşen birisi artık benim gözümde Antalyaspor başkanı olamaz

Son olarak Antalyaspor A.Ş. patronuna bir hatırlatmayla bitirmek isterim bu yazıyı. Geçen sezonun son haftalarını hatırlasınlar. Özellikle 34. haftayı... Tam da 'homurdanan' taraftarların haftalar hatta aylar öncesinden uyardığı gibi takım düşme hattında boğuşmaya, işler bir anda ciddiye binmeye başlayınca bu taraftar ne kadar da kıymetli olmuştu, değil mi? Herkes "Ne yapabiliriz de taraftarı maça götürürüz?" derdine düşmüştü. O günler bu işlerin taraftar olmadan yürümeyeceğin en güzel göstergesiydi ama anlaşılıyor ki bazıları o günlerden ders almamışlar ya da dün öyle, bugün böyle demeyi tercih ediyorlar ki  ikiyüzlülük de tam bu olsa gerek.




 

1 yorum:

  1. BAŞKAN FİYATLAR ÇOK YÜKSEK. 2 HAFTADA 1 DEPLASMANA GİTSEK MARATON KOMBİNE DEN UCUZA GETİRİRİZ.

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...