12 Kasım 2011

Volkan Demirel vs Taraftar

Bir hezimeti daha geride bırakmanın üzüntüsü içerisindeyken son dakikalarda yaşananlar yine bana "İyi ki de gitmiyoruz kupaya." dedirtebildi.

Twitter'da, forumlarda yine Gs-Fb tartışmasına döndü milli takımın maçı... Bu tartışma mantıksız mı? Değil tabii ki... Çünkü milli takım zaten "onlardan" oluşuyor ama hakkında sayfalarca yazılacak olan bu konuya bu yazıda değinmeyeceğim.

Olay belli: Volkan ve taraftar sürtüşmesi... Dillendirilen şekliyle söyleyecek olursak da Fenerbahçeli Volkan Demirel ile Galatasaray taraftarının kapışması... Volkan bu maçta sıkıntı yaşadığı tribün ile daha önceki maçlarda da sürtüşmeler yaşamıştı. Hatta Ultraslan bununla ilgili açıklamada bile bulunmuştu. Yani ortada bir gerginlik var.

Volkan hatalı iki gol yemiş, tribünler haklı olarak tepki gösterecek futbolcuya. Ancak profesyonel bir futbolcu bu tepkiyi sineye çekebilmeli. Hele ki takım olarak böylesine kötü bir futbol sergiledikleri bir maçta... Bunun üstüne sen bir de önceden sıkıntı yaşadığın tribüne el kol hareketinde bulunursan küfürü yersin. Hangi ülkeye, hangi tribüne giderseniz gidin bu böyledir. Tribünde maç izlemiş insanlar oradaki duyguyu iyi anlarlar. Orada en küçük bir sus işareti bile tüm tribünü galeyana getirebilir. Hatta daha büyük olayları önlemek yine o tribünün büyüklerine kalır.

Volkan yıllardır Fenerbahçe kalesinde, yıllardır milli takımda da kalecilik yapıyor. Dolayısıyla bunları bilmeyecek bir insan değil. Ondan dolayı ki Volkan'ın bu hareketlerini ben hiç de içten bulmuyorum. Hatta bu maçta gösterdikleri kötü performansı unutturup mazlumu oynama çabasıdır bu olaylar bana kalırsa.

Bunun üzerine Emre'nin ve Volkan'ın gelip taraftara aynı küfürleri iletmesi, bunların hepsinin o an milyonlarca kişi tarafından izlenen televizyonlarda gözükmesi ayrı bir utançtır. Şu şike muhabbetlerinden sonra milli takıma 3-5 yıl ceza gelsin de belki öyle toparlanırız diye düşünüyorum.

Futbolcu taraftara laf edemez. Çünkü o taraftar belki de futbolcu daha doğmamışken o takımın peşinden gidiyordu. Buna güzel bir örnek olarak hocamız Mehmet Özdilek'in Beşiktaş'ta oynadığı sırada kendisine tepki koyan taraftarla olan diyoloğudur. Önce adam olacaksın, sonra belki futbolcu olursun.





 

7 yorum:

  1. Eline sağlık kardeşim, çok güzel bir yazı olmuş. yine akıcı bir üslupla keyifle okumak düştü bize de. ehe.

    YanıtlaSil
  2. Acaba hangi futbol bilginize güvenerek Volkan'ın kalesinde görmüş olduğu üç golden ikisinde hatasının olduğunu iddia ediyor ve futbol eleştirmenliği yapmaya kalkışıyorsunuz? Bazı kulüplerin yahut kulüp yöneticilerinin isimlerinin şikeye karışmasının bir sonucu olarak milli takıma 3-5 yıl ceza verileceği beklentisinin kaynağı olan bilginizle mi? Ve bu arada, video paylaşımı için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. ben de galatasaraylıyım ama gollerde volkanın hatası falan yoktu. sana maçı tekrar izlemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. sorun şu ki, volkan o maçta hatasız oynamış olsa bile taraftarlara terbiyesizce cevap verme hakkı yok. o ana kadar ortada küfür yoktu ve orada bulunanlar milli tk taraftarı sıfatı ile orada.
    volkan'ın amacı ihaleyi GS taraftarına yıkmak, bunu yapaken de kendi camiasına yağ çekmek. başarıya da ulaştı sayılır. FB resmi sitesinden ayıpları kınayacağına terbiyesizleri koruyor. üstelik daha 1 ay önce milli takımdan oyuncuları sakat döndü diye yakınan bir camia. pişkinliğin de bu kadarı..

    YanıtlaSil
  5. güzel yazı, tebrik ederim

    YanıtlaSil
  6. Hayır şimdi olayların çıkış sıralaması şöyle. Taraftar Volkan'la hatalı gol yedi diye ilk kurtarışında alkışlayarak dalga geçiyor. Tamam olabilir yapılabilir makul. Ee Volkan'ın niye aynısını yapma hakkı yok. Ordaki de insan. Volkan'da bir sonrakinde taraftarı alkışlıyor. Volkan'da protesto ediyor. Nasıl ki taraftar futbolcunun sahada yapması gerektiğini yapmadığını düşünüyorsa Volkan da bakıyor lan maçın 50.dakikası, maçın başından beri ne tezahürat var ne tepki var, beni ıslıkladıkları kadar yoğun bir şekilde Hırvatistan ataklarını ıslıklamadılar diye taraftarı protesto ediyor. O doğal da bu niye yanlış oluyor onu anlamadım ben.

    YanıtlaSil
  7. @tejer Ne yani milli takımdan yanlış teşhis sonucu bir oyuncusu sakat döner, üstüne üstelik o teşhise binaen kulüp doktorları 2 haftalık yapılmaması gereken bir tedaviyi uygular, kulüp ve oyuncu mağdur olur ama kulüp bundan yakınınca pişkin mi olur?

    YanıtlaSil

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...