17 Şubat 2014

STSL 21. Hafta Galatasaray | Ah Son 15 Dakikalar

Dersten çıkıp kendimi bir kafeye atana kadar maçın ilk 20 dakikasını kaçırmış oldum. Özgün telefonda yediğimiz gole rağmen takımın fena bir görüntü sergilemediğini söylemişti. Umutlu bir şekilde kafede bir yer buldum kendime. 

İzlemeye başlarken Galatasaray daha bir baskılı gibi gözüküyordu bana, ancak 3-4 dakika sonra Antalyaspor söylendiği gibi iyi futbolunu oynamaya başladı. Tita'nın golü ile tek başıma Isparta'da sevinince, herkesten bir Fenerbahçeli damgası yesek de, ben yerimde duramıyordum. Ardından gelen ikinci gol ise, hiçbir Galatasaray sempatizanına konuşma hakkı vermemişti.

İkinci yarıya başlarken de Antalyaspor'un iyi futbolunun devam edeceğini düşünüyordum. Karşımızda son iki haftada Bursaspor ve Eskişehirspor'a 10 gol atmış bir Galatasaray vardı ancak topa sahip olma, isabetli pas istatistiklerinde bile üstün olan bir Antalyaspor vardı sahada.

Antalyaspor 75. dakikaya kadar olması gerektiği gibi bir futbol oynadı. Topu kontrol altında tuttuk, rakibin atak organizasyonlarını engelledik, ileride bastık. Gerektiği zaman oyunu hızlandırdık, gerektiği zamansa yavaşlattık. Bu yarım saate 2 tane de ciddi atak sığdırdık. Ancak 73. dakikada Köksal - Emrah değişikliği, Diarra'nın yorumlası takıma el freni çektirmiş gibi oldu. Bir kere Köksal'ın çıkması kesinlikle yanlıştı. Gördüğümüz kadarıyla sakatlık yoktu, yorulmuş gibi de gözükmüyordu. Hatta çıkmadan önceki son pozisyonunda bile canla başla savaşarak bir de korner kazandırmıştı Antalyaspor'a. Böyle bir futbolcuyu çıkartıp yerine Emrah gibi ne yapacağı belli olmayan bir genci almak büyük kumardı ve ne yazık ki kaybeden Antalyaspor oldu. Köksal çıkana kadar yine iyi oynayan ama yorgunluğu gözüken Murat Duruer çıkartılabilirdi. Ayrıca bu dakikalarda Semih - Diarra değişikliği gerçekleşmeliydi. Semih'in formu oldukça yerinde, Galatasaray defansı da yorulmuştu. Semih yaratıcılığını konuşturup geldiğinden beri yaptığını yapıp bir gol bulması işten bile değildi.

Bu değişiklik hatalarından sonra Galatasaray üstümüze gelmeye başladı. Geldikçe de biz panikledik ve ne yazık ki kalemizde golü gördük. Böyle bir sonuç bekliyor muyduk, işin açığı ben o değişikliklerden sonra bekliyordum. Hatta yediğimiz golden sonra iyice saçmaladık, mazaallah maçı bile verebilirdik. Televizyon başında maçı ayakta bitiren kaç Antalyasporlu vardır kim bilir?

Son olarak Burak Yılmaz'a tekrar tekrar değinsek mi bilmiyorum. Burak'ın tüm takımlara yaptığı çirkeflikleri biliyoruz ancak bu adamın nasıl bir yarası varsa Antalyaspor maçlarında daha da bir değişiyor. Koray'a attığı dirsek sonrası ettiği küfürleri görmeyen kalmamıştır. Allahtan bugün direkleri tekmelemedi Burak. 

İzlediğim yerde tribünden ses gelmiyordu ancak içimde yıllardır ukte kalan dev bayrakları Grup 1966 yaptırmış. Müthiş bir görsellik katıyor bayraklar. Umarım sayıları gittikçe artar. Bir tebrik de Deplasman Yolunda bestesini, stüdyoda kaydedenlere. Devre arasında duyabildiğim kadarı ile çok şık olmuş. Antalyaspor kulübü bu sene bu işleri iyi çeviriyor, gol sonrası şarkısına da bir çözüm bulmamız gerekiyor artık. 

Galatasaray'ın dün akşam yaptığı açıklamadan sonra ise şu soru akıllara geliyor. 1 puan kazanmak için miydi bu kadar yaygara ey büyük Galatasaray!



Dipnot: Antalyaspor - Galatasaray maçı ile ilgili bir tane bile Antalyaspor odaklı fotoğraf yok. Tebrikler İstanbul Basını.


--------------------------------------------------

ANTALYASPOR: 2 - GALATASARAY: 2
Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman
Antalyaspor: Hakan Arıkan, Vederson, Serkan Balcı, Tita (Dk. 79 İnsa), Boum, Köksal Yedek (Dk. 71 Emrah Başsan), Giray Kaçar, Murat Duruer, Diarra (Dk. 87 Semih Şentürk), Enoh, Koray Arslan
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Burdisso (Dk. 83 Emre Çolak), Felipe Melo, Ceyhun Gülselam (Dk. 62 Umut Bulut), Selçuk İnan, Sneijder, Drogba (Dk. 65 Veysel Sarı), Alex Telles, Burak Yılmaz
Goller: Dk. 7 Burak Yılmaz, Dk. 86 Umut Bulut (Galatasaray), Dk. 32 Tita, Dk. 45 Ceyhun (kk) (Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 22 Koray Arslan, Dk. 28 Vederson, Dk. 54 Serkan Balcı (Antalyaspor), Dk. 65 Burdisso (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...