15 Şubat 2014

Stadyum Yükseliyor, Antalyalı Heyecanlanıyor

Başladı, durdu, taşınacak, ihale yapıldı, ihale iptal oldu, tekrar başladı, yükseliyor, üçüncü vinç kuruldu... 

Antalya'nın yeni stadının inşaatı için 8 senedir yapılan muhabbetlerin kronolojik sıralaması budur. Stad inşaatı herkesin beklediğinden hızlı gidiyor. Artık bu gözle de görülebilen birşey. Stadın şekli yavaş yavaş ortaya çıktı bile. 

Stad inşaatını erişebildiğimiz kadarıyla fotoğraflarla zaten blogda, Yeni Antalyaspor Stadyumu sayfasından takip etmeye çalışıyoruz, ancak bugün gördüğüm bir fotoğraf ile bir post göndermek aklıma düştü. Fotoğrafı wowturkey forumlarından cato-writer kolajlamış. Stad inşaatının 1 ayda ne kadar değiştiğini gösteren bir çalışma olmuş. Antalya ikliminin de yardımıyla stad inşattının diğer illere göre ne kadar hızlı ilerlediğini görebiliyoruz.

Ancak biz Antalyalılar o kadar çirkin şeylere tanık olduk ki bu stadyum hakkında, inşaat ne kadar hızlı olursa olsun hala herkes ilk maç için tribüne girmeden oh be! diyemeyecek gibi. Benim şahsen hala belediye seçimlerinden sonra Akp belediyesi seçilmediği takdirde bu inşaatın sekteye uğrayacağı endişem var. Eski bakan Suat Kılıç açılışta söz verdi biteceği tarih hakkında ama çok sözler biliyoruz unutulan giden. 

Stadın koltuk renkleri de hala bir muamma. Tabii ki biz tribünlerinde Antalya yazan kıpkırmızı bir stat istiyoruz ancak işgüzar bir grubun çıkıp koltukları gri yapması veya Kadir Has'da gördüğümüz gibi rengarenk yapması da ihtimaller dahilinde. Bunun için de stat inşaatı ilerledikçe baskı kurmamız gerekiyor.

Bir diğer konu ise stadın ismi. Şuanda Türkiye'de bir Arena sevdası tutturuldu gidiyor. Bu gidişle Türkiye'de tüm statların isimleri tornadan çıkmış gibi Arenalarla süslenecek. Antalya'da da konuştuğum herkes buna karşı. Biz Antalyasporlular, yani bu stadın aslında gerçek sahibi olacaklar stadın adının Atilla Konuk olmasını istiyoruz. Vefanın esamesi okunmayan günümüzde bunun bir ütopya gibi gözükmesi normal, işin ne yazık ki ismi belirleyecek bir taraftar gücümüz yok, Antalya halkına sorulacak olsa zaten Atilla Konuk kim şehrin %90'ı bilmez... Ondan dolayı ütopya diyorum ancak boşuna dememişler ütopyalar güzeldir.

Buyrun stadın 1 aylık gelişimi, tekrardan cato-writer'a teşekkürler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...