05 Kasım 2013

STSL 10. Hafta | Penaltı Yeteneksizi Antalyaspor

Bu maça takım hangi psikoloji ile hazırlandı bilmiyorum ama tribündekilerin aklı diğer haftaki Konya maçında idi. Kayseri maçını kayıpsız atlatalım, Konya'ya akın edelim. 

Ancak geçilmesi gereken bir Kayseri vardı. Karşımıza yönetimi tekrar seçilmiş, biraz moral bulmuş, lig sonuncusu bir takım olarak geldiler. Uzun süredir 6 eksiği olduğu konuşuluyordu ancak başımızın belası Bobo dışında hepsi iyileşmiş, takımdaki yerini almıştı. 

Daha 5. dakikada yediğimiz gol moralleri bozmuş gibi olsa da, tribünün desteği artttı belki de bu dakikadan sonra. Antalyaspor da bu sene pek alışık olmadğımız bir oyuna başladı ve gözle görülür bir biçimde top organizasyonlarına başladı. Üstünlüğümüzü yavaş yavaş kuruyorduk kurmasına ama kalesinde devleşen bir Gökhan vardı. Hem de ligdeki ilk maçında. 

Bu haftaki kadro seçiminde çok itirazımız olmayacak ama hoca artık şu Isaac sevdasından vazgeçmeli. Bu adamın Antalyaspor'da nerden bu kadar kredisi var kestirmek güç, Mehmet Özdilek de aynı, Samet Aybaba'da da. Isaac, artık sadece Antalyaspor'da değil, hiçbir yerde futbol oynamamlı artık. 


Neyseki ikinci yarıya başlarken bu hatasından döndü Aybaba ve benim artık iyice kıllanmaya başladığım Emrah'ı aldı oyuna. Emrah harika bir golle beraberliği sağladı. Devre arası düşündüklerim gerçek olacak mı derken penaltı geldi. Allahım dedim ilk defa rahatlıyoruz, çat Diarra kaçırdı penaltıyı. Son 4 maçta kaçan 3. penaltı. Kaçıran oyuncularımız da Tita ile Diarra, belki de penaltı için en güveneceğimiz adamlar. Bir an önce buna çare bulunmalı. Artık iş çünkü psikolojik olmaya başladı gibi geliyor bana. 

Sonuç olarak beklenen oldu, Wederson'un gereksiz aldığı risk sonrası Kayserispor futbolun altın kuralı atamayana atarlar kuralı ile 2-1 öne geçti. Hatta 3-1'i bile yakalayabilirlerdi ki Emrah'ın mükemmel vuruşu geldi, gerçi Diarra'nın da kafasına çarpmış gibi ancak ben o golü Emrah attı diye sayıyorum. Beraberliği kurtarmış olduk.

Kayserispor'un belki de en tehlikeli zamanına denk geldik. O kadar yara almışlardı ki, kazanmak zorundalardı, belki de bu bir puanı bile başarı olara görmeliyiz. Kaldı ki Antalyaspor bence bu sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu. Ondan dolayı çok kızamadım ben takıma. Bu maçtaki en büyük kayıplarımızdan biri de ne yazık ki cezalı duruma düşen Serkan Balcı oldu. Özellikle kapalı oynadığımız deplasman maçlarında en güvendiğim futbolculardan birisi Serkan. 

Yine son paragrafı tribüne ayırmak gerekirse, bugün tribün televizyondan izlediğim kadarı ile görevini yerine getirdi. Özellikle ilk yarıda yediğimiz golden sonra, Adopen ile Maraton'un uyumu harika idi. Umarım böyle devam eder tribün performansı. 

Şimdi herkes rahat rahat Konya deplasmanını düşünebilir. Maç pazar günü saat 14:00'da. Neyi düşünüyoruz ki gitmemek için?

---------------------------------------------------------------------

Stat: Akdeniz Üniversitesi
Hakemler: İlker Meral , Serkan Akal, Hakan Yemişken 
Antalyaspor: Hakan - Serkan , Deniz , Musa Nizam , Vederson , İbrahim , Uğur İnceman , Isaac (Dk.46 Emrah Başsan), Insa (Dk.67 Murat Duruer), Tita (Dk.77 Milan Baros), Diarra
Kayserispor: Gökhan - Fonseca (Dk.77 Salih), Zurab , Sımıc , Alper , Sefa , Mijailovic , Taner Yalçın (Dk.62 Abdullah), Mouche , Mert Nobre , Jaja (Dk.73 Ömer)
Goller: Dk.5 Fonseca, Dk.72 Sefa (Kayserispor), Dk.46 Emrah Başsan, Dk.86 Diarra (Antalyaspor)
Sarı Kartlar: Serkan, Uğur, İbrahim, Musa (Antalyaspor), Taner, Mert Nobre, Sımıc (Kayserispor)



 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...