08 Kasım 2013

İlk Sticker Hareketi

Önce kırmızı - beyaza boyanan tretuvar taşları geldi, ardınan caddelere Antalyaspor bayrakları asıldı. Sıra belki de şuana kadar Antalya'da Antalyaspor için yapılan en güzel şeye, varyanttaki Antalyaspor Bayrağı'na geldi. Son olarak da Markantalya Antalyaspor rüzgarına kapıldı ve tüm binayı Antalyaspor Arması'nın görseli ile süsledi.

Sıra Antalyaspor taraftarına çoktan gelmişti. Zamanında duvar boyadık, şablon çıkarttık ancak daha kalıcı birşey de yapmalıydık. Tabii ki sticker. Aslında bu tasarımı uzun zaman önce yapmıştık. Ancak maddi imkansızlıklardan çıkartamamıştık. Ankara'da ucuza çıkartacak bir yer bulduğumuz an gittik öğrenci imkanı ile mütavazi bir sayıda bastırdık.

Belki tüm şehri süsleyecek kadar yaptıramadık bunlardan ancak bir örnek olacaktır inşallah. Sticker işi alışkanlık olduğunda da daha güzel tasarımlar ortaya çıkacağına eminim. Aklımızda daha çok model var, özellikle maddi gücümüz oldukça ve Antalya'da sticker işine alıştığını hissettikçe daha çok bastırmayı düşünüyoruz. Çünkü sticker özellikle boş yüzeyler için güzel bir görsel şölen ancak biraz da insanlara zarar verecek şekilde yapıştırılmasından korkuyoruz. İnsanların özel alanlarında engel olucu yerler olmamalı bu stickerların yeri. Zaten özellikle Avrupa'daki ultras sticker hareketlerine baktığımız zaman demek istediğim daha net anlaşılacaktır. Antalya'da zamanında Red Soldiers sadece grup logosunun yer aldığı stickerlardan bastırmıştı ancak sanıyorum ki Antalyaspor adının geçtiği ilk stickerlar bunlar, tabii hatırlamadığımız varsa affola. Türkiye'de bu işi Fenerbahçe, Galatasaray, Bursaspor, Eskişehirspor ve Karşıyaka tribünleri iyi kıvırıyor. Biz de yavaş yavaş yerimizi alalım istiyoruz sticker olayında. 

Az sayıda bastırdığımız stickerlarla bir giriş yapalım dedik, beklemede kalın devamı gelecek. 





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...