27 Nisan 2014

3 Maç 1 Yazı

Fenerbahçe-Antalyaspor, STSL 29. hafta maçı...

... "Ligde 11 maçtır kazanamıyor takım, bu maçta bir yeter derler lan artık."
... "Bilmiyor musun birader profesyonellik ayağına maç seçtiklerini bu adamların? Bizim için değil ama kendileri için oynayıp bu maçta şaşırtabilirler."

Antalyaspor-Eskişehirspor, ZTK yarı final rövanş maçı...

... "Ligde zaten sıçtılar, kupada bari bir şeyler yapmak isteyeceklerdir."
... "1-0'lık maçın rövanşında kazanamasalar bile beraberlik almayı bari başarsınlar be abi."
... "Bursa'nın elenmesiyle Avrupa'ya gitme ihtimali bu kadar yaklaşmışken kim istemez ki aga Avrupa'ya gitmeyi?"

Antalyaspor-Sivasspor, STSL 30. hafta maçı...

... "Kupada da patladılar, biraz akıllanıp lige asılırlar artık."
... "Rakiplerin puan kaybettiği haftayı boş geçmezler yahu."
... "Hadi diğer lig maçı İstanbul deplasmanıydı da kendi sahasında Sivas'ı da yensinler bir zahmet."


Bu sezon süresince bizde hayale dair pek bir şey bırakmamışlardı zaten. Sezon başındaki hayallerimizden geriye tek bir şey kalmıştı. O da bir galibiyet alabilmek. Evet, tek bir galibiyet alabilmek. Tüm kabusun arasında 1-2 gün de olsa rahat nefes almamızı sağlayabilecek, bir gün olsun evimize mutlu dönmemizi sağlayacak tek bir galibiyet...

Ancak hayallerle birlikte umutlar da terk etmişti bizi. Dolayısıyla bu büyük hayalin(!) peşinden giderken umudumuzu yansıtabilen bir cümle de yoktu artık elimizde. Yukarıda yazdığım birkaç kuru teselli niteliğindeki cümle dışında cümle de kalmamıştı. Bunlar da "Söz bitti!" cümlesinden önceki son kalıntılardı.

Aslında "Söz bitti." diyeli çok oluyordu. Ligde 12 maçtır kazanamayan bir takım, iç sahadaki son lig galibiyetini 23 hafta önce alan bir takım için ne söz kalmış olabilirdi ki? Haftalar öncesinde söz bitmişti ama önümüzde şimdi bir kaç dakika sonra deplasmanda Kasımpaşa ile karşılacağız ve belki bu maç için de yine kuru teselli cümleleri uydurup galibiyet hayali kuracağız.

Şu şartlarda daha başka ne yapabiliriz ki? Bu ruhsuzların yerine -yanlış anlaşılmasın burada kastım takımın hepsi değil ama büyük çoğunluğundan- 11 Antalyaspor taraftarı ile sahaya çıksak bu ligde kalacağımızdan belki emin olabilirdik ama öyle bir ihtimal de olmadığına göre şimdi sadece izleyebiliyoruz ve bu kahrı 4 maç daha çekeceğiz.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...