26 Ekim 2013

STSL 8. Hafta Akhisarspor | Her Şeye Yeni Baştan

Kötü bir başlangıç yaptığımız lig maratonunda yakaladığımız 3 maçlık galibiyet serisi ile biraz olsun nefes aldık. Peş peşe gelen bu galibiyetlerin ardından 8. hafta maçları sonunda 12 puanla 10. sıradayız. Puan tablosunun da gösterdiği gibi şu an için halimiz ne iyi ne de kötü... Tam ortalama bir görüntüdeyiz. Ancak şu an bizim için asıl önemli olan nokta şu: Her şeye yeniden başlama fırsatı yakaladık.

Önümüzdeki fikstür de bu yeni başlangıç için son derece uygun... 3K olarak adlandırdığımız üç maçlık bir periyoda giriyoruz. Önce Karabük deplasmanı, ardından iç sahada Kayserispor maçı ve son olarak da Konya deplasmanı... Doğrusunu konuşmak gerekirse bu 3 maçtan 7 puan benim için pek de sürpriz olmaz. Eğer bu periyodu böyle bir puan ile geçebilirsek bu periyodun hemen ardından 12. haftada kendi sahamızda oynayacağımız Fenerbahçe maçı çok farklı bir hal alır.

Ancak bunları konuşurken Akhisar maçındaki eksiklerimizi de es geçmemeliyiz. Çünkü güzel bir geleceğin hayallerini kurabilmek için geçmişin derslerine ihtiyacımız var. Bu anlamda pek çok maçtan sonra vurguladığımız gibi bu maçta da 1-0 sonrasında ortaya koyduğumuz futbol ön plana çıkıyor. 1-0'dan sonra kendi yarı sahamıza çekilmek ve 1-0 gibi bir skora bu kadar güvenmek ne kadar mantıklı?

Bu maç sonrasında Tita'nın kaçırdığı penaltı sebebiyle taraftarın kendi arasında tartıştığı konulardan birisi de penaltılardı. Takımın penaltıcısının Tita olmadığını söyleyen epey kişi vardı. Ancak "Penaltıyı kim kullanmalı?" sorusu için öne çıkan bir yanıt yoktu. Doğrusunu söylemek gerekirse bu konudaki karar bizim tribünden izleyip verebileceğimiz bir karar değil; bu kararı antrenman performansları değerlendirerek Aybaba ve ekibi karar vermeli.


---------------------------------------------------------------------

Stat: Akdeniz Üniversitesi

Hakemler: Deniz Çoban, Nihat Mızrak, Serdar Diyadin

Antalyaspor: Hakan Arıkan, Gökçek Vederson, Zeki Yıldırım, Serkan Balcı, Musa Nizam, Uğur İnceman (Dk. 72 Murat Duruer), Tita, Isaac (Dk. 64 Emrah Başsan), Lamine Diarra (Dk. 89 Milan Baros), İbrahim Dağaşan, Mehmet Sedef

Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Serkan Yalçın, Çağdaş Atan, İbrahima Sanko, Merter Yüce, Bilal Kısa, Baye Nıasse, Ahmet Cebe (Dk. 45 Sertan Vardar), Güray Vural (Dk. 65 Mehmet Akyüz), Emrah Eren, Bruno Rosa (Dk. 45 Kenan Özer)

Gol: Dk. 22 Vederson (Antalyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 51 Oğuz Dağlaroğlu, Dk. 58 İbrahima Sanko (Akhisar Belediyespor), Dk. 72 Vederson (Antalyaspor)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...