09 Ekim 2013

STSL 7. Hafta Çaykur Rizespor (D) | Alışmadığımız Galibiyetlerden

Antalyaspor 2 haftadır alışık olmadığımız şeyleri yaşatıyor bize. Bu hafta ki süprizi de hem deplasmanda, hem de kötü oynadığı maçta galip gelmek oldu. Lige flaş bir giriş yapan Çaykur Rizespor'u yenmiş olmamız da ayrı bir olay.

Maç da zaten tam beklediğimiz gibi Rize'nin baskısı ile başladı.Özellikle ilk 15 dakika sadece Rize'nin üstünlüğü vardı. Daha sonra biz baskı kuramasak da üzerimizdeki baskıyı kırmayı başardık ve oyun orta alanda fiziğe dayalı müdaceleye döndü. Düşünmeden de edemiyordum "beraber bitirsek şu maçı ne güzel olur" diye.

Derken Uğur İnceman beklemediğim şekilde iki kişi geçti, o anda Diarra'nın Beşiktaş'a attığı ilk gol aklıma geldi o da benzer şekilde geçmişti koşup golü atmıştı. Bu sefer Uğur çok güzel geçti ancak buna karşılık daha sonra beklediğimiz beceriksizliği yapıp saçma bir pas attı ki allahtan Rize savunması Uğur'dan daha kötüydü ve top Diarra'nın önünde kalınca şık bir vuruşla 1-0 önde kapadık devreyi.

İkinci yarı başlarken farkettim ki bu takım 1-0 önde iken aşırı stres yapıyorum. Beşiktaş maçı olsun, İstanbul'daki Galatasaray maçı olsun bu durum böyle. Aslında tartışmamız gereken konu bu. Antalyaspor'un bize güven vermeyen bu oyunu. 5 sene boyunca Mehmet Özdilek bir sistem oturtamadı, şimdi hemen Samet Aybaba'dan mı bekleyecez diyebilir herkes ancak bu işin böyle gitmeyeceği aşikar. Bir an önce bu sistem oturtulmalı artık.

Dedik ya zaten stresli başlıyoruz diye bir de Diarra sakatlandı çıktı diyince iyice tırnakları yer olduk. Çünkü ikinci yarı ekstra kuvvetle saldırması beklenen Rize karşısında güçlü Diarra'nın işimize çok yarayacağı barizdi. Diarra'nın çıkıp üstüne geldiğinden beri formsuz Isaac ile güçsüz Baros girince oyuna hali ile kalemizde yoğunlaşan bir ikinci yarı izlemeye başladık. Bir de üstüne golü yiyince hepten maç döner diye düşünmeye başladım ki maçın sonuna doğru yine Baros'un önüne düşen topun gol olması ile şaşkınlık tavan yaptı. 

Antalyaspor bu sonuçla liderle puan farkını 7'ye düşürdü, düşme potası ile puan farkını 3'e çıkardı ve 9. sıraya yerleşti. Yani hiç de "ah düştük, bu sene bittik, öldük" diye yorum yapmamamız gerektiğini gösterdi. Bir başka değişle Galatasaray maçı ile başlayan Akhisar maçına kadar devam eden süreçte 0 puan beklenirken Antalyaspor'dan, Eskişehir'de yaşadığımız kazaya rağmen 7 puan çıkardık şimdiye kadar. Bu bile Antalyaspor'dan umudumuz kesmemiz gerektiğinin bir resmidir.

Öyle veya böyle Antalyaspor ligin flaş ekibine karşı, deplasmanda, kötü oynadığı maçta garip geldi. Dünya süprizlerle dolu. Hep yüzümüz gülsün böyle süprizlerle. 


---------------------------------------------------------------------


Stat: Yeni Şehir
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Mustafa Sönmez


Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Viera, Sezer Özmen (Dk. 90 Ozan Papaker), Ali Adnan, Kağan Söylemezgiller, Sylvestre, Sercan Kaya (Dk. 86 Hurşut Meriç), Tevfik Köse, Florin Cernat (Dk. 73 Cenk Ahmet), Kweuke


Antalyaspor: Hakan Arıkan, Koray Aslan, Emre Güngör, Mehmet Sedef, Gökçek Vederson, Serkan Balcı (Dk. 90+3 Musa Nizam), İbrahim Dağaşan, Uğur İnceman, Isaac, Tita (Dk. 67 Emrah Başsan), Diarra (Dk. 46 Baros)
 

Goller: Dk. 59 Tevfik Köse (Çaykur Rizespor), Dk. 45 Diarra, Dk. 88 Baros (Antalyaspor)
 

Sarı kartlar: Dk. 52 Sercan Kaya, Dk. 89 Kweuke (Çaykur Rizespor), Dk. 43 Tita, Dk. 64 Serkan Balcı, Dk. 69 Gökçek Vederson, Dk. 89 Mehmet Sedef, Dk 90+4 Baros (Antalyaspor)


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...