03 Ekim 2013

STSL 6. Hafta Beşiktaş | Sonunda Galibiyet

2013-2014 sezonu 6. hafta maç için bundan daha iyi olacak bir başlık atılamazdı. Son 15 senedir ligde yenemediğin ve hatta diğer kulvarlar dahi tek galibiyetini geçen sene kupada aldığın bir ekibinle karışalacaksın ve bu sezon ligde hiç galibiyet almamış olacaksın. Bunun üzerine daha ne gibi bir başlık olur ki?
 
Maçtan önce de pek ümidimiz yoktu hani. Genelde olurdu aslında, bu sefer olacak diye... Ancak bu maç bir değişikti işte. Beşiktaş lige fırtına gibi başlamış. Daha sonra Galatasaray maçında saha içi depreminin yanında saha dışı unsurlarla karışmış... Antalyaspor'a bakarsak daha galibiyetimiz yok. Körfez FK'yı bile maçın sonunda attığımız gol sayesinde uzatmalara taşıdığımız karşılaşmada yenmiş.. Ne bekleyelim ki biz bu maçtan?
 
İlk11'ler belli oldu, ümitsizliğim daha da arttı. Isaac, Uğur, Hakan Arıkan sahada, buyrun cenaze namazına... Yapacak birşey yok diyerek kuruldum televizyon başına. Diğer maçlara nazaran ev de kalabalık da var tam konsantre olamıyorum maça ama ilk 10 dakika top Beşiktaş'n ayağında. Bizimkiler saçmalıyor... İçimden geçiriyorum "rezil olmasak bari..."
 
Daha sonra biraz oyun dengelendi gibi ancak hala üstün taraf Beşiktaş idi bana kalırsa. Taa ki elimizden kaçırdığımız ve buna kahrolduğum Atiba'nın şutu direkten dönene kadar. Sonrasında bizim topçular kendine geldi ve özlediğimiz, izlediğimiz Antalyaspor'u izlemeye başladık.
 
Bu arada bu maç için İnsa ile Uğur İnceman uyumu çok iyi idi. Sezon başından beri takımda yeri olmadığını düşündüğümüz Uğur'un "her sezon iki maç oynarım" maçlarından bir tanesi olmaz umarım bu maç ve sürekli bu performansta görürüz.
 
İkinci yarıya daha da istekli başladık. Daha ikinci yarının başında  Diarra karşı karşıya kafa vurmak yerine topu kontrol etseydi ikinci yarıya önde başlamış olmak işten bile olmayacaktı. 
 
Neyse ki Antalyaspor'un atakları hız kesmiyordu. Aksine alışkın olmadığımız şekilde istekli, gol için atak oynuyordu. Derken Diarra yine kişisel becerisini kullanarak ortasahadan aldığı topu götürdü gol yaptı, beklediğimiz haykırışı yaşattı bizlere.
 
Valla ben mi bir değiştim, takım o kadar mı ruhsuz bilmiyorum ama bu golden sonra "aha kabul dolu dakikalar başlıyor" diye düşündüm. Çünkü bizim alıştığımız Antalyaspor bir şekilde golü atar sonra kapanır maçın bitmesini beklerken 1-0'dan 1-2 mağlup olur. Ancak bu sefer ne oldu bilmiyorum, Antalyaspor saldırmaya devam ediyordu...
 
Beşiktaş'ın bir atağı sırasında topu önünde bulan Tita, topu öyle bir gönderdi ki Diarra'nın önüne Diarra aldı, koştu, vurdu ve 2-0 oldu. Bu dakikadan sonra öyle bir rahatladım ki. Çünkü ne Antalyaspor'un maçı bırakacak rahatlığı vardı, ne de Beşiktaş'ı maçı çevirecek hırsı.  

 
Beşiktaş'ın bir iki cılız atağına, biz daha istekli ataklarla cevap verdik ve maçın sonunda galip gelen taraf sonunda biz olduk. Gerçekten çok özlemiştik hem bu sezon için, hem de Beşiktaş'a karşı galibiyeti. 
 
Tribünlerde de gelişme vardı bu maç. Özellikle 07 Gençlik'in el emeği pankartlar tvden görebildiğim kadarı ile çok şık duruyordu. İleride umarım onlara yenileri de eklenir, bu görsellik giderek artar. 
 
Bundan sonra yapılacak şey belli. Bu galibiyetin bir şans eseri olmadığını göstermek ve bize yakışan üst sıralara doğru ilerlemek. Bunun için de önümüzde ligin flaş ekibi Rizespor var. Umarım bu başarılı performansımız orada da devam eder.

--------------------------------------------------------------------------

Stat: Akdeniz Üniversitesi 
Hakemler: İlker Meral, Muhittin Gürses, Hakan Yemişken 
 
Antalyaspor: Hakan, Koray, Emre, Mehmet Sedef, Vederson, Insa (Dk. 65 İbrahim), Uğur (Dk. 79 Murat Duruer), Isaac, Serkan, Tita, Diarra (Dk. 88 Baros)
Beşiktaş: Tolga, Serdar (Dk. 79 Necip), Sivok, Motta, Escude, Atiba, Gökhan Töre, Veli Kavlak (Dk. 57 Muhammed), Olcay (Dk. 64 Mustafa Pektemek), Fernandes, Almeida
 
Gol: Dk. 47 ve 53 Dk. Diarra (Antalyaspor)
 
Sarı kartlar: Dk. 37 Emre Güngör, Dk. 70 Mehmet Sedef , Dk. 74 Isaac (Antalyaspor), Dk. 21 Sivok, Dk. 39 Almeida, Dk. 59 Escude, Dk. 68 Fernandes, Dk. 82 Necip (Beşiktaş)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...