30 Ekim 2011

Sen Yoksan Bir Eksiğiz


Sen yoksan bir eksiğiz...

Hani diyor ya büyüük camiaların büyüük taraftar grupları: Sen yoksan bir eksiğiz...

Nah eksiksin. Eksik olan biziz. Azınlıkta olan biziz. Aşkını olanca yaşayan; semti, şehri uğruna belki mahalledeki bakkalından, küçükken sürekli topunu kesen "Bunun böyle olacağı belliydi." diyen hep hasta olan teyzeye kadar herkesin serseri gözü ile baktığı, uğruna ülkenin en ucuna aç bi aç deplasman yapan tribün çocuklarıdır eksik olan.

Camına pankart gerilmiş bir otobüsün içinde en kral alkolle değil de yüzlerine örtülü kırmızı-beyaz kaşkollerle ısınmaya çalışan, harbi racon bilen çocuklardır sürekli eksik olan. Platin saçlı bir hatunu koluna takıp para uğruna her şeyini satan takımların maçlarını izlemektense deplasmanda yine kırmızı-beyaz atkısına sarılıp yaşadığı aşk acısını "Boşver be usta! Şişenin dibinde Antalyaspor varsa, her hatun bir kevaşedir." diyen harbi arma aşığı çocuklardır sürekli eksik olan.

Yüzlerce liralık parfüm markalarını belki bilmez bu eksik olanlar ama en kral meşale nerededir, kim satar hepsini bilir. Meşale kokusu sindiğinde üstüne manitaya en kral şekli koymasını da bilir. Kısık sesi ile seni seviyorum derken belki de haftasonu gidilecek Bursa deplasmanı vardır akılda. Ulan hatuna da söz verdik gitmeyeceğim deplasmanlara artık diye ama ben yoksam bir eksik olacaklar orada diye düşünenlerdir eksik olanlar.

Çocukken şimdilerde bir sitenin yüzme havuzunun bulunduğu, o zamanların bizim için mabedi olan toprak sahada top oynarken mabede gelen mahallenin güzel kızına iyi gözükmek için birden George Best olanlardır eksik olanlar. Bu delikanlılar otobüsüne taş geldiğinde şehrini savunan Odysseus olan, otobüsten ilk inenlerdir atılan taşlara doğru inatla koşan.


Büyüük takımın büyüük taraftarı...

Sen deplasmana gittiğinde İstanbul, İstanbul diye bağırırsın ya hani. Oradaki çocuklara bilet satmaya çalışırsın yolunu bulmak için ama eksik kalmazsın sen yoksan bir eksiğiz demekten... Neden eksik olan biziz biliyor musun? Çünkü biz cebimizde 2 bilet olsa bile 1'e 2 yapmaya çalışırız, çünkü biz biliriz ki o diğer biletle iki kardeşim daha içeri giricektir. içeri girsek de düşünürüz biz acaba dışarda kalan kardeşim kaldı mı diye. Çünkü o yoksa bir eksiğizdir tribünde.

Ey Antalyalı, sen yoksan bir eksiğiz bunu sakın unutma.
 

1 yorum:

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...