15 Ekim 2011

Ekim Ayına Bakış

Fikstürdeki en zorlu ay hangisi deseler cevabım galiba açık ara ekim ayı olur. Rakiplerimize bir göz attığımız zaman bu sonucu çıkarmak çok da zor değil.


Lige verilen aradan sonraki ilk rakibimiz Mehmet Özdilek geldiğinden beri hiç mağlup olmadığımız Gençlerbirliği... Ankara'daki maçlarda 2 galibiyet ve 1 beraberlik alarak hiç üzgün dönmedik Ankara'dan. Hocanın ilk maçı da Gençlerbirliği maçı idi ve Antalyaspor'un başında geçirdiği 100. Süper Lig maçı da yine Ankara'da Gençlerbirliği karşısında olacak. Takımda eksik olarak şu an için bana göre "eksik" olarak nitelendirebileceğim tek kişi Doğa Kaya...

Rakibimiz önceki yıllardaki başarılı görüntüsünü bu yıl yaşayamadı. Şu ana kadar 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile 5 puan toplayarak 15. sırada yer aldı. En son hafta Bursaspor'a 4-0 mağlup olan Gençlerbirliği bana kalırsa bizimle olan maçı bir çıkış maçı olarak düşünüp asılacaktır. İnşallah biz de "Ankara'daki rahatlık" adı altında bir rehavete kapılmayız ama benim hocaya güvenim sonsuz, futbolculara o rahatlığı yaşatmayacaktır.


7. haftadaki rakibimiz cuma günü Galatasaray... Geçen yıl 3-0 mağlup ettiğimiz İstanbul ekibi bu yıl daha derli toplu gözükse de benim çok gözüm korkmuyor bu maçtan. Yenilmeyiz diye düşünüyorum ben. Özellikle Gençlerbirliği deplasmanından kayıpsız dönersek İstanbul'a yine bir üzüntü yaşatabiliriz.

Ancak bu maçın tartışmaları özellikle tribün anlamında şimdiden başlamış durumda. Galatasaray taraftarına ayrılan deplasman tribünü için biletlerinin 100 Lira olması yine, yeniden başlı başına tartışma konusu... Aslında bu olay benim de canımı sıkıyor, sonuçta İstanbul'dan Antalya'ya gelmek isteyen bir sürü "arma sevdalısı" insan bu 100 Lira için gelemeyecek. Ancak bu durum sezon başından beri belli, özellikle bazı takım taraftarlarının bu bilet politikası yüzünden Antalyaspor'a ve camiaya bilet politikası dışında laf etmesi kabul edilir cinsten değil. 100 Lira gibi Türkiye standartlarında çok çok pahalı olan bilet fiyatlarının daha aşağıya çekilmesi lazım. İnsanların futbol zevki ölmemeli.


Galatasaray'dan sonra rakip Gençlerbirliği gibi sürekli ters geldiğimiz bir ekip olan Trabzonspor... Geçen yıl ve bu yaz çok fazla yıpranan rakip, şu sene itibari ile sezona çok adapte olmuş gibi durmuyor. Bana göre ismen Antalyalı olan Burak Yılmaz'ın kişisel çabası ile puan alıyor görünümündeler. Bana kalırsa sağlam bir Antalyaspor karşısında pek varlık gösteremeyebilirler. Ancak bizim de son toplardaki sıkıntımız malum. Yine önceki yıllar gibi kısır geçeceğini düşünüyorum bu maçın. Ha belirtmek lazım bu maç Çarşamba günü oynanacaktır.


Ve ekim ayındaki son rakibimiz Orduspor... Şu ana kadar futbolunu en çok beğendiğim takımların başında geliyorlar. Bizden gittikten sonra Antep'te bize karşı çok hırslı oynayan Yalçın'ın futbolu yine burada da dikkat çekiyor. Çok zor gol yiyorlar. Bizim de gol yollarındaki sıkıntımızı düşününce çekinmiyor değilim Orduspor'dan. Hatta şu 4 maç içinde en çekindiğim maç bu maç olabilir.

15 günde 4 maç yapacağız. Bu 4 maçta hoca zorunlu olarak değişiklikler yapacaktır takımda. Özellikle sakat oyuncuların bir an önce takıma katılması lazım. Zorlu bir 15 gün bizi bekliyor, inşallah takımımız en az kayıp ile atlatacaktır bu 15 günü...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...