06 Nisan 2011

İstekli Futbol ve Galatasaray Galibiyeti

Duydunuz mu Galatasaray mağlup olmuş? Elbette duydunuz çünkü kendisini ulusal basın olarak addeden İstanbul basını 3-0'ı böyle konuşuyor, böyle yazıyor. Varsa yoksa Galatasaray. Zaten bir Arda mevzusu var ki bitmedi gitti. Aylardır adam sakat ama yine de yattılar kalktılar Arda konuştular. Çok fazla sevişti, bak hala sevişiyor, yarın da sevişir bu kesin.

Bu maçın ardından da Antalyaspor 3-0 kazanmış ama yine de çerez niyetine konuşuluyor Konuşan da hep aynı girizgahı yapıyor: “Burada Antalyaspor'a da bir parantez açmak gerek.” Allah razı olsun. Tamam bu sene Galatasaray ligteki en kötü sezonunu geçiriyor. Bu yüzden Antalyaspor'un galibiyeti belki şaşırtıcı bir sonuç değil ama bu Galatasaray'ı 3 farklı yenen bir takım var mı bu sezon? Necati bu 2 golü kırmızı-beyaz forma ile değil de sarı-kırmızı forma ile atmış olsaydı bu kadar mı konuşulacaktı? Neyse sorular böyle böyle uzar gider. Alışığız da zaten bu durumlara. Onun için varsın onlar sussunlar biz konuşalım dün sahada ter döken, bize futbol keyfi yaşatanları...

Maçın ilk 15 dakikasında Antalyasporumuzun ortaya koyduğu istekli oyun yerini dengeli bir oyuna bıraktık diyorduk  ki Tita'nın kullandığı köşe vuruşunda Erkan Sekman'ın enfes golü ile soyunma odasına 1-0 üstün gittik.


Her zaman en fazla eleştirdiğim konu Antalyasporumuzun öne geçtikten sonra gereksiz bir şekilde geriye yaslanması ve rakibin üzerinde baskı kurmasına izin vermesiydi. 2. yarıda yine böyle olmasından korkarken gördük ki bu kez ilk yarıdan da daha istekli bir Antalyaspor vardı. Sürekli baskı yaparak rakibin tehlike yaratmasına izin vermeyen ve bulduğu her topta 2. golü arayan bir Antalyaspor... Bu istekli oyunla çok da beklemedik 2. golü... 2. gol gelmiş ama sahadaki istek hala bitmemişti ve bu isteğin sonucunda kullandığı penaltı ile kendisinin 2. golünü atan Necati Ateş, Antalyasporumuzu 3-0 öne geçiriyor, maç da bu skorla bitiyordu.

Ligin 2. yarısında bu maça kadar oynadığımız 9 maçta Sivasspor'a 1, Manisaspor'a 1 ve Kasımpaşa'ya 3 olmak üzere attığımız toplam 5 golü düşünürsek bu maçta atılan 3 gol sevindirici ama daha da sevindirici olan ise yukarıda bahsettiğim istek... Bir taraftarın derdi ne galibiyet, ne şampiyonluktur. Sahada kendisi gibi bir şeyler yapmayı isteyen, bu arma için istekle ter döken birilerinin olduğu görmek taraftar için yeterlidir. İşte bu yüzden ben en çok gördüğüm bu istekten dolayı memnun oldum.

Bu galibiyetle ligin alt sıralarıyla ilgili endişeler son bulmuştur. Bundan sonra ligi çıkabildiğimiz kadar iyi bir noktada bitirmeye bakacağız ki gelecek sezon ekonomik olarak daha güçlü bir Antalyaspor olarak çıtayı daha üst noktalara koymayı hedefleyebilelim.

Bu arada maç sonunda bir kez daha stat meselesinin sıkıntılarını gördük. Takımı 3-0 önde olan ama galibiyetin keyfinin tribünde doyasıya çıkaramadan yola düşmek zorunda olan, buna rağmen evine saatler sonra varacak olan taraftarlar... Bunu bu şehre yaşatmaya kimin hakkı var? Hele ki Antalya stat isteğini haykırıyor iken...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...