08 Nisan 2011

Bursa Maçı Öncesi

Pazartesi günü Galatasaray ile oynadık. Günlerden cuma ve rakip Bursaspor... Federasyonun hangi mantıkla böyle bir fikstür ayarladığını Antalyaspor camiası olarak pek anlayamadık. Fikstür açıklandığında Antalyaspor yönetimi ve Mehmet Özdilek gerekli açıklamaları yapmıştı. Mehmet Özdilek konuya ilişkin açıklamasında “Pazartesi gece Galatasaray ile oynayacağız. Salı dinlenip çarşamba günü tek antrenman yapıp perşembe günü yola çıkacağız. Bursa maçı içerde olsaydı çok fazla bir şey fark etmezdi ama deplasman olunca zor durumda kalıyoruz. İtirazımızı yaptık, federasyondan cevap bekliyoruz.” demişti. Anlaşılan o ki federasyon itirazlara rağmen bu mantık dolu(!) kararından geri adım atmamış. Bunun yanında maçın hakemi Sivasspor maçındaki adaletli(!) tutumuyla Mehmet Özdilek'i  hakemler hakkında ilk defa konuşturmayı başaran Yunus Yıldırım... (İlgili yazı için bkz. Mehmet Özdilek ve Hakemler)

90'lı yıllarda yaşanmaya başlanan olaylardan iki tarafın da iyi niyetli tavrıyla günümüze sahadaki rekabet kaldı. Elbette bu rekabet nedeniyle Bursa maçları farklı bir havada geçer ama maçın öncesinde yukarıdaki konular hakkında bir yazı yazma ihtiyacı duymamdaki nedenlerin arasında Bursaspor ile ilgili hiçbir neden yok. Daha doğrusu ortada rakibe bağlı bir durum yok. Bunları yazıyorum çünkü maçla ilgili bu iki kararın da Antalyaspor camiası açısından tartışmalı olmasını garipsiyorum. Bunları yazıyorum çünkü bu iki kararın da nedenlerini merak ediyorum. Bunları yazıyorum çünkü bu durumla bir İstanbul takımı karşı karşıya kalsaydı bu konular ne kadar konuşulur, ne kadar yazılırdı tahmin edebiliyorum.

Maçla ilgili de bir şeyler yazmak gerekirse Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin ardından matematiksel olarak
düşük de olsa Bursaspor'un şampiyonluk şansı var. Bunun yanı sıra Şampiyonlar Ligi de şu anki tabloda Bursaspor için bir hedef olabilir ama bunlar pek olabilir durmuyor. Bursaspor için şu an en önemli hedef alttan gelen Gaziantepspor ile olası puan kayıplarında yaşayacağı rekabet olarak gözüküyor. Diğer tarafta Antalyasporumuz ise Galatasaray galibiyeti ile alt sıralarla ilgili korkularından arındı ve iyice rahatladı. Kalan maçlarda toplayabildiğimiz kadar puan toplayarak hem ligi daha iyi bir sırada bitirme hem de ekonomik kazanç sağlamayı hedefinde olacağız.

Son yıllarda iki takım arasındaki maçlarda genelde 2-3 gol izliyoruz. Umarım yine birçok gol izler ve 3 maçtır evinde kazanamayan Bursaspor karşısında bir 3 puan çıkararak Galatasaray galibiyetinin ardından yaşadığımız keyfi bu hafta da yaşarız.

3 puan için saldır Antalyasporum..!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür ve hakaret içeren yorumlarınızın yayınlanmayacağını hatırlatır, yorumlarınızı paylaşarak blogumuzu zenginleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...